دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 شهريور 1394 - 09:43
با حضور معاون هماهنگی عمران استاندار تهران:

برگزاری جلسه هماهنگی دبیرخانه ستاد ملی احیاء و بهسازی بافت‌های فرسوده تهران

رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران درجلسه هماهنگی ستاد ملی احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده که با حضور مسئولان استانداری تهران در سازمان نوسازی تشکیل شد، تصریح کرد: مدیریت شهری برای ترمیم زخم عمیق بافت‌های فرسوده در بدنه جامعه و شهر نیازمند همکاری سایر دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌مدخل است.
کد خبر : 37661

به گزارش گروه اجتماعی آنا، در این جلسه امروز که با حضور مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران، معاون هماهنگی عمرانی استانداری تهران، رئیس اداره بافت فرسوده اداره راه و شهرسازی استان تهران برگزار شد، عباداله فتح‌اللهی به ارائه توضیحاتی مقدماتی در خصوص موضوع جلسه پرداخت.


وی با بیان این که عملکرد شهر تهران در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده در مقایسه با عملکرد کل کشور مطلوب بوده است، یادآور شد: اقدامات گشترده‌ای در شهر تهران در این خصوص صورت گرفته است اما نسبت به مأموریت‌ها و چشم‌انداز اهداف پیش‌رو فاصله معنی‌داری نیز وجود دارد.


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، بافت فرسوده را آیینه شفاف منعکس کننده معدل مشکلات ملی و کشوری از جمله مشکلات عدم اشتغال، بیکاری، نداشتن درآمد و ...، که می‌تواند سرمنشا بسیاری از معضلات و مشکلات دیگر باشد دانست و تأکید کرد: مدیریت شهری برای ترمیم زخم عمیق بافت‌های فرسوده در بدنه جامعه و شهر نیازمند همکاری سایر دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌مدخل است.


وی در ادامه تصریح کرد: امروز مدیریت شهری به نقطه‌ای از بلوغ تجربی و دانشی رسیده است که بتواند امکانات خود را تلفیق کند و سازمان نوسازی شهر تهران نیز خود را موظف می‌داند که ریل‌گذاری و اقدامات لازم را برای انجام این هماهنگی‌ها به وجود آورد.


فتح اللهی افزود: موضع سازمان نوسازی در مواجهه با نوسازی بافت‌های فرسوده پایتخت، موضع ترمیم، تلفیق، اعتلاف، همدلی و همراهی با تمامی نهادها و دستگاه‌های متولی در نوسازی است.


مدیریت شهری جایگاه بالایی در نوسازی بافت‌های فرسوده دارد


فریبرز واحدی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران نیز در این جلسه اعلام کرد: مدیریت شهری جایگاه بالایی در نوسازی بافت‌های فرسوده دارد و استانداری تهران نیز می‌تواند به عنوان واحدهای صف و اجرایی، مدیریت شهری را در عملیاتی کردن برنامه‌های اجرایی نوسازی یاری کند.


مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان ضرورت مشخص کردن برنامه‌های نوسازی، اظهار کرد: در حوزه استان تهران می‌توانیم برنامه‌هایمان را با شما جلو ببریم و با ظرفیت‌های موجود در این حوزه برای هم‌افزایی در پیشبرد فعالیت‌ها یکدیگر را یاری رسانیم.


واحدی در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: مدیریت شهری بهترین متولی در زمینه نوسازی بافت‌های فرسوده است چرا که بیش از یک دهه با جنس مشکلات شهروندان به صورت چهره به چهره آشنا شده است، لذا می‌تواند کمک شایانی در اجرایی شدن برنامه‌های دولت در بحث سکونت گاه‌های غیر رسمی داشته باشد.


مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه اقدامات در زمینه نوسازی بافت‌های فرسوده به دلیل مشکلات مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و ...، بسیار پیچیده است، بر ضرورت انجام کار تیمی و گروهی در این خصوص و استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در جهت ایجاد همگرایی و هم‌سویی به منظور تحقق اهداف و برنامه‌های نوسازی تأکید کرد.


وی یادآور شد: تاکنون دستگاه‌های دیگر در حوزه احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده ورود جدی نداشته‌اند، به همین خاطر پیشنهادی مبنی بر شکل‌گیری دبیرخانه ستاد ملی احیا و نوسازی در شهرداری تهران مطرح شد که امیدواریم بر این اساس ظرفیت‌های موجود سریعتر مورد استفاده قرار گرفته شوند تا کیفیت زندگی شهروندان ساکن در بافت‌های فرسوده ارتقا یابد.


در گذشته فاصله زیادی میان شهرداری و استانداری وجود داشت


در ادامه این جلسه حسن کریمی، معاون هماهنگی عمرانی استانداری تهران نیز یادآور شد: در گذشته فاصله زیادی میان شهرداری و استانداری وجود داشت اما خوشبختانه اکنون فاصله‌ای میان این دو دستگاه وجود ندارد و تعاملات مثبت میان استانداری و شهرداری موجب کاهش این فاصله شده است.


معاون هماهنگی عمرانی استانداری تهران با بیان این که مشکلات نوسازی بافت‌های فرسوده، مشکلات پایتخت است، عنوان کرد: اگر این امر دستورالعمل هم نبود، وظیفه داشتیم چاره‌ای برای نوسازی بافت‌های فرسوده و رفع مشکلات و معضلات ناشی از آن در سطح شهر بیندیشیم.


کریمی در ادامه با اشاره به عدم هماهنگی بین دستگاه‌های متولی در مواقع بروز بحران و ضرورت ایجاد وحدت و هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی تصریح کرد: استانداری تهران با تمام توان در اختیار نوسازی بافت‌های فرسوده است.


گفتنی است سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری سال گذشته از سوی عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ابلاغ شد. در این سند که مصوبه مشترک شورای عالی شهرسازی و معماری و ستاد ملی توانمندسازی است، راه‌اندازی و فعال‌سازی جلسات مستمر ستادهای استانی و شهرستانی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محلات هدف برنامه‌های احیاء، بهسازی و نوسازی شهری مورد تأکید قرار گرفته است.


در این راستا ستادی با عنوان "ستاد مرکزی نوسازی" به جهت همسویی با سند ملی نوسازی بافت‌های فرسوده با عضویت شهردار تهران تشکیل و دبیرخانه شهر تهران این ستاد در سازمان نوسازی شهر تهران مستقر می‌شود که در این جلسه هماهنگی‌های لازم برای تشکیل این ستاد و برنامه‌ها و تدابیر مرتبط مورد بحث و بررسی مسئولان و کارشناسان قرار گرفت و مقرر شد این جلسات به صورت مستمر ادامه یابد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب