مصرف داروهای ترک اعتیاد منجر به درمان معتادان نمیشود
حسامالدین معصومیان در گفتگو با خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در بحث اعتیاد اظهار کرد: در موضوع مصرف مواد مخدر و اعتیاد، بهترین راه انجام اقدامات پیشگیرانه است و در این زمینه رسانه ملی میتواند نقس تأثیرگذاری را داشته باشد و با تولید برنامههای مفید، نقش خود را ایفا کند، اما تاکنون این نهاد مفید و تأثیرگذار نتوانسته به وظایف پیشگیرانه خود حداقل در زمینه اعتیاد عمل کند.
این درمانگر اعتیاد با بیان اینکه درحال حاضر مصرف مواد مخدر از سنین پایین آغاز میشود، اظهار کرد: نکته دیگری که میتواند در امر مصرف مواد مخدر و اعتیاد تأثیرگذار باشد، نقش خانوادههاست؛ از طرفی چون در برخی از مدارس ما مواد مخدر مورد استفاده قرار میگیرد، قطعاً خانوادهها باید نظارت خود بر فرزندان را بیشتر کنند؛ چراکه مصرف یکبار مواد مخدر میتواند اثرات مخرب و بعضاً جبرانناپذیری داشته باشد.
وی تصریح کرد: البته پلیس مبارزه با مواد مخدر بهدلیل اهمیت این موضوع و تهدیدی که مواد مخدر برای جوانان دارد، گشتهای ویژهای را در اطراف مدارس داشته است که این امر نشان از ورود مواد مخدر به مدارس است.
مصرف قلیان بین جوانان عادی شده است
معصومیان درباره مصرف قلیان و عادی شدن این موضوع بین جوانان گفت: هماکنون بسیاری از جوانان و نوجوانان اوقات فراغت خود را در قهوهخانهها میگذرانند و این موضوع در بین خود خانوادهها نیز حل شده است که جای تأسف دارد؛ اگر خانوادهها از اثرات مخرب مصرف قلیان برای بدن انسان آگاه باشند، بهشدت از مصرف آن جلوگیری خواهند کرد.
این درمانگر اعتیاد اظهار کرد: امروزه برخی از جوانان با این عقیده که مصرف قلیان به مراتب ضرر کمتری به بدن نسبت به مصرف سیگار دارد، روی به کشیدن قلیان با طعمهای مختلف میآورند؛ اما بر اساس تحقیقات، مصرف یک ساعت قلیان برابر با کشیدن 100 نخ سیگار است و قطعاً ضررهای قلیان بیشتر از سیگار است.
وجود 100 نوع ماده سرطانزا در قلیان
وی با بیان اینکه مصرف قلیان زمینه را برای بروز بیش از 100 نوع سرطان مهیا میکند، ادامه داد: سرطان ریه، سرطان سینه در بانوان و پوسیدگی دندان از جمله عوارض مصرف قلیان برای بدن است؛ همچنین مصرف بیش از اندازه قلیان، موجب ناباروری خواهد شد.
معصومیان درباره مجازات خردهفروشان گفت: قطعاً در موضوع مصرف مواد مخدر، باید نقش فروشندگان مواد را درنظر گرفت و درواقع اگر موادی برای فروش نباشد، جوانان به راحتی نمیتوانند مواد مخدر خریداری کنند؛ از طرفی دستگاه قضائی اگر مجازات این افراد را طوری تعیین کند که بهنوعی بازدارنده باشد، قطعاً در این زمینه قدمی تأثیرگذار برداشته است.
این درمانگر اعتیاد در پایان درباره بهترین راه برای درمان معتادان گفت: درحال حاضر ۹۵ درصد درمان معتادان به اقدامات روانشناختی، روانپزشکی و درمانهای غیردارویی برمیگردد؛ بنابراین معتادانی که به فکر درمان خود هستند اول باید به سراغ کلینیکهای مشاوره و گروههای خودیاری بروند تا با اقدامات روانپزشکی بهدنبال درمان خود باشند؛ همچنین مصرف داروهای ترک اعتیاد بهتنهایی منجر به درمان معتادان نخواهد شد.
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/