دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 فروردين 1398 - 10:39
امیدی:

بحران در مدت زمان کوتاه رخ می‌دهد

معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی خرمشهر خلیج‌فارس گفت: بحران یک واقعه کوتاه‌مدت است که از چند روز تا چند هفته ممکن است طول کشد.
کد خبر : 374610
d1b11a59-7163-4bb9-8022-e0ac38ed2a1e.jpg

فریدون امیدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خرمشهر اظهارکرد: بحران یک واقعه کوتاه‌مدت است که از چند روز تا چند هفته ممکن است طول کشد و مدیریت آن فرآیند پیش‌بینی و پیشگیری برای رویارویی با یک وضعیت دشوار و پرفشار است. 


وی با بیان اینکه دلایل ایجاد بحران متفاوت است گفت: دلایل کوچک تا بزرگ می‌تواند سبب‌ساز بحران‌های بزرگ شود، بحران درنتیجه کارهای انسان و یا حوادث ناگوار طبیعی همچون سیل و زلزله است، وظیفه مدیریت بحران این است که با نخستین اخطار و گزارش دست‌ به‌کار شود؛ وگرنه به‌طور تدریجی بحران شکل‌گرفته و به‌ترتیب سدها را خواهد شکست، چنانچه مدیریت بحران به‌موقع انجام‌ وظیفه کند، می‌تواند از بسیاری از حوادث ناگوار و بحران‌های دشوار جلوگیری کند.


معاونت مالی واداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی خرمشهر خلیج‌فارس با بیان انواع  روش‌شناسی مدیریت بحران اذعان کرد: درروش شناسی مدیریت بحران شامل تعریف بحران، شناسایی بحران، اولویت‌بندی بحران، تعیین ارتباطات بحرانی، تعیین استراتژی‌های برخورد با رسانه‌ها، تشکیل گروه مدیریت بحران، شناسایی و درک توانمندی‌های سازمان‌های درگیر بحران، تهیه برنامه مدیریت بحران، پیش‌بینی و پیشگیری از وقوع بحران، تعیین روش‌های مداخله در بحران از جمله راه‌های مدیریت بحران است.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی خرمشهر افزود: گروه مدیریت بحران باید شامل افرادی باشد که از توانمندی، تخصص، قدرت تفکر، ادراک و توانایی و قدرت تجزیه‌وتحلیل موقعیت‌ها و بحران‌ها را داشته باشد و بتواند با استفاده از انطباق‌پذیری خود و مشارکت فکری گروه، کارایی و اثربخشی خود را افزایش دهد. انتخاب رهبر گروه مدیریت بحران تأثیر به‌سزایی در بهره‌وری گروه دارد. رهبر گروه باید فردی مقتدر و دارای اطلاعات کافی، روابط عمومی قوی و تخصص لازم و موردپذیرش همکاران در گروه مدیریت بحران باشد.


امیدی یادآور شد: گروه مدیریت بحران باید بامطالعه پیش از وقوع بحران و آزمایش و شبیه‌سازی، بسیاری از بحران‌ها را پیش‌بینی و اقدامات لازم را انجام دهد، گروه مدیریت بحران باید یک نفر را به‌عنوان سخنگو انتخاب که در برابر مردم و رسانه‌ها پاسخگو باشد و بتواند از منافع و اعتبار و شهرت سازمان خود پاسداری کند.


وی خاطرنشان کرد: وقتی‌که بحران رخ می‌دهد تبدیل به تنش می‌شود درصورتی‌که با اعمال معمولی نتوان تنش را از بین برد و واکنش‌ها نیز مؤثر واقع نشوند، تنش افزایش می‌یابد و در صورت ادامه این ناکارایی‌ها و روش‌های حل مسئله سطح تنش بیشتر می‌شود و موجب ازهم‌پاشیدگی شخصیت مدیران درگیر در بحران می‌شود.


معاونت مالی واداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی خرمشهر خلیج‌فارس افزود: در این زمان مسئله باید مجدداً تعریف و راه‌های حل مسئله مورد بازبینی و باز‌مهندسی قرار گیرد و روش‌های جدیدی برای حل مسئله به‌کار گرفته شود که به شکل زیر انجام می‌گردد:


در صورت ایجاد تنش در بحران ایجادشده واکنش‌های معمولی در حل مسئله به‌کار گرفته شود و درصورتی‌که تنش افزایش و ادامه یابد بازهم واکنش‌های معمولی با شدت و دقت بیشتر انجام گردد و در صورت افزایش سطح تنش و تداوم ناکارآمدی شیوه‌های معمولی باید مکانیسم‌های اضطراری حل مسئله فعال گردند و در صورت تداوم افزایش سطح تنش باید تعریف مجدد از حل مسئله کرد.


انتهای پیام/4117/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب