دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 فروردين 1398 - 15:49
مؤمنی:

موضوع پيشگيری از اعتياد رویکرد اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر موضوع پيشگيری از اعتياد را رویکرد اصلی ستاد در سال جاری عنوان کرد.
کد خبر : 371530
64.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسكندر مؤمنی در ديدار نوروزی با كاركنان ستاد ضمن تسليت به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه سیل اخیر در كشور، با هم‌وطنان آسیب‌دیده در این حادثه ابراز همدردی كرد و گفت: اميدوارم خسارات ناشی از بارش‌ها به حداقل برسد، هر چند خسارات جانی قابل جبران نيست؛ در ستاد نيز تلاش خواهیم کرد كه چه در حوزه سازمانی و چه فردی هر كمكی كه در اين حوزه می‌توانیم، انجام دهيم.


دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: حجم خسارات بسيار زياد است و دولت به‌ تنهایی از عهده آن برنمی‌آید بنابراين همه مردم كشور بايد برای جبران اين خسارات تلاش كنند.


وی در ادامه انتشار سريع رويدادها توسط هر شهروند و تغيير قضاوت و داوری مردم نسبت به سازمان‌ها را دو تحول بزرگ طی سال‌های اخير در حوزه رسانه در دنيا خواند و گفت: در گذشته هر اتفاقی توسط يک خبرنگار نگارش و بعد از روزها يا هفته‌ها در رسانه‌هايی مانند راديو، تلویزیون و روزنامه منتشر می‌شد اما امروزه هر فرد يک رسانه شده است و به سرعت مطلبی را در صفحه شخصی خود منتشر می‌کند تا كل دنيا مطلع شوند؛ اين امر درعین‌حال كه محاسنی دارد اما از معايبی همچون عدم كنترل و نظارت بر محتوا و احتمال واقعيت نداشتن موضوع برخوردار است.


مؤمنی با بيان اينكه امروزه قضاوت، ارزش‌گذاری و داوری مردم در حال تغيير است، ادامه داد: مقبوليت و نگاه مردم نسبت به سازمان‌ها براساس دو عنصر «كارآمدی» و «رسيدن به نتيجه» است، بنابراین برای مردم نتيجه و محصول كار بسیار مهم است؛ در حوزه كاری ستاد كه بخشی از مجموعه‌ كشور است، اين دو عنصر نقش برجسته‌ای دارند و ملاک كارآمدی نيز، ناشی از تحولات رسانه‌ای است كه امروزه همه چيز به سرعت منتشر می‌شود و ديگر چيزی از ديد مردم پنهان نمی‌ماند.


دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: همچنین قضاوت و ارزش‌گذاری مردم نسبت به كارآمدی، «كارآمدی مجموعه» است نه يک سازمان و یک فرد خاص؛ در حوزه مبارزه با مواد مخدر جامعه تفكيک نمی‌کند كه ستاد خوب كار كرده يا پليس يا دستگاه‌های ديگر بلكه كل اين مجموعه را قضاوت می‌کنند، بنابراين كار جمعی در حوزه مبارزه با مواد مخدر از اهميت زيادی برخوردار است.


وی با بيان اينكه رهبر انقلاب، رئیس جمهور و سران قوا در حوزه مبارزه با مواد مخدر تأکید بسيار داشته‌اند، گفت: بايد تلاش كنيم تا در سال 98 برنامه‌های متنوع و بديع و نوآوری‌های جديدی را در حوزه مبارزه با مواد مخدر ارائه دهيم و بخشی از كارهایی را كه بر عهده ما قرار داده شده و بسيار هم مهم هستند، به‌درستی انجام دهيم.


مؤمنی در ادامه به اولويت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 98 اشاره كرد و گفت: در حوزه درمان متوليان اين حوزه بايد بررسی‌های دقيق علمی را انجام دهند و تكنيک‌ها و روش درمانی مؤثر كشورهایی را که در پایداری درمان اعتیاد موفق بوده‌اند، ارزيابی كنند؛ اين روش‌ها ابتدا بايد در بخش‌های كوچک اجرایی و در صورت گرفتن نتيجه، در سطح كشور توسعه يابند.


دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ارزيابی تعداد افراد تحت پوشش درمان در سال 97 و بررسی تعداد افراد ماندگار در ترک اعتياد و بازگشته به سوی اعتياد در سال گذشته از ديگر اقداماتی است كه انتظار است متوليان درمان گزارشِ آماری از آن تهیه کنند تا مبنای برنامه‌ریزی قرار گیرد.


وی اظهار کرد: در حوزه مقابله با عرضه، بايد تحولات اساسی انجام شود، تمركز بر مرزها و مناطق مرزی، استفاده از فناوری‌های جديد مثل پهپاد به جای عوامل انسانی، ترجيح اولويت اقدامات اطلاعاتی نسبت به اقدامات عملياتی و جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر به صورت مستمر از اهميت بسياری در اين حوزه برخوردارند.


مؤمنی ادامه داد: در حوزه بين‌الملل در همين مدت كوتاه، اقدامات خوبی انجام شده است اما كافی نيست؛ اجلاس کمسیون مواد مخدر که اسفند ماه سال گذشته در وین برگزار شد، دستاوردهای خوبی برای كشورمان داشت و در جلسات متعددی كه در مقر سازمان ملل برگزار شد، به صراحت اعلام كرديم كه جمهوری اسلامی ايران نيازی به تشويق‌ها و قدردانی‌های شفاهی ندارد؛ ايران در خط مقدم مبارزه جهانی قرار دارد و جامعه بين‌الملل بايد مسئوليت خود را در اين مبارزه جهانی ايفا كند، در غیر اين‌صورت رويكرد كشورمان تغيير خواهد كرد.


دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به حوزه پيشگيری از اعتياد گفت: رويكرد اساسی ستاد، پيشگيری از اعتياد است؛ بايد چرخه فعلی را مديريت كنيم و شرط اين مديريت، آن است كه به اين چرخه، معتادی اضافه نشود؛ در اين صورت دائم بايد هزینه بدهيم و مركز درمانی احداث كنيم، پس معاونت كاهش تقاضا، یکی از مهمترین معاونت‌های ستاد است كه همه بخش‌های آن بايد تلاش كنند تا گفتمان عمومی و حساسيت عمومی در جامعه ايجاد شود.


وی ادامه داد: كارشناسان ستاد باید به‌طور دائم در جلسات مدارس، خانواده‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد، رسانه‌ها و دیگر بخش‌های مختلف حضور يابند و اطلاع‌رسانی كنند تا حساسيت عمومی در حوزه پيشگيری از اعتیاد ايجاد شود، همچنين خانواده‌ها هوشيار باشند كه اين بلای خانمان‌سوز بيخ گوششان است و اگر فرزندشان را سالم می‌خواهند بايد بر آنان نظارت بيشتری داشته باشند.


مؤمنی با تأکید بر اينكه واگذاری اعتبارات به بخش‌ها بايد براساس اثربخشی باشد، گفت: يكی از زیرساخت‌های اساسی برای اثربخشی و نظارت و ارزيابی، مكانيزه شدن فرآيندها و هوشمند شدن اقدامات است، بايد سيستم‌ها به‌روز باشند و اطلاعات در سامانه‌ای وارد و امكان نظارت و آمار درست فراهم شود؛ بنابراين بانک اطلاعاتی در همه بخش‌های ستاد بايد ايجاد و به مرور به روز شود.



دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پايان از زحمات مسئولان و كاركنان ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 97 قدردانی كرد و گفت: سال گذشته، سال خوبی براي ستاد بود و اقدامات خوبی انجام شد و اميدوارم همه سازمان‌ها از جمله ستاد در سال پيش رو، در اجرای برنامه‌ها با تلاش و كوشش مضاعف موفق باشند.


گفتنی است؛ پیش از شروع این دیدار، سالن همایش اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر به نام «شهیدان شکاری» مزین و  توسط دبیرکل ستاد افتتاح شد.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب