جهانگیری را به دلیل دلار ۴۲۰۰ تومانی باید محاکمه کرد
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، محسن کوهکن نماینده مردم لنجان و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره خروج خودروسازان فرانسوی در ایران پس از برجام آن هم بدون پرداخت خسارت، گفت: در زمان وزیر پیشین صنعت، در کمیسیون صنایع گفتیم قراردادی که برای مشارکت با رنو بستهاید را ببینیم؛ اما به ما نشان ندادند و گفتند محرمانه است و اگر رو شود رقبا سوءاستفاده میکنند که ما نیز پذیرفتیم.
وی افزود: بعد از آن، آمریکا از برجام خارج شد و به دنبال آن شرکتهای مختلفی همچون توتال، پژو، رنو، ایرباس و بوئینگ از ایران رفتند؛ در حالی که ما با آنها قرارداد داشتیم. نکته اینجاست که در تمامی قراردادها تعهداتی برای طرفین وجود دارد که اگر فروشنده یا خریدار به تعهدات خود عمل نکرده و یا در جایی منصرف شدند خسارت بدهند؛ اما بعد از خروج آمریکا از برجام همه سکوت کردند و من سؤال کردم برای نقض عهد طرفین در این قراردادها چه بندهایی وجود دارد که ظاهرا چیزی وجود نداشت.
نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ایتالیا مرکز مطالعات خودروی دنیاست. آنها به ما نشان دادند در معاملات با ما بهتر از فرانسویها عمل میکنند. ما سفری در زمان بوش پسر به ایتالیا داشتیم که رئیس اتاق بازرگانی با صراحت در حضور رسانهها اعلام کرد که تحریمها علیه ایران احمقانه است و فقط به ما ضرر میزند و قطعاً باید جلساتی گذاشته و راههای دور زدن این تحریمها را بررسی کنیم. برای همین هنوز نمیدانیم چرا کارگزاران پژو و رنو را در کشور رها نمیکنند. ضمن اینکه چرا فقط رنو و پژو سهم بازار خودروسازی ایران را دارند و چرا مثلاً تویوتا هیچ سهمی ندارد؟
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در پاسخ به سؤالی درباره ضرر دلار ۴۲۰۰ تومانی موسوم به دلار جهانگیری اظهار کرد: استدلال دولت را در این مورد قبول ندارم و الان خطابم به آقای جهانگیری است؛ آیا ایشان از میزان ذخایر ارزی اطلاع نداشت؟ آیا از سوابقی که در گذشته بعد از انقلاب داشتیم و هر از گاهی هجمه نقدینگی به سمت دلار، ارز، طلا، خانه یا خودرو میرفت بیاطلاع بود؟ آیا اینکه تقاضا نسبت به ارز، تابعی از میزان نقدینگی است، معادله چهار مجهولی است که دولت از آن بیاطلاع باشد؟ موضوع این است که نظارت صورت نمیگیرد که عدهای میتوانند بهراحتی کالاهای غیرضروری که نیاز دهم کشور هم نیست را با دلار 4200 تومانی وارد کنند و نظارتی هم نشود.
وی ادامه داد: کاری که جهانگیری درباره دلار 4200 تومانی صورت داد در خور بررسی و حتی محاکمه ایشان است. خیلی تعلل میکنیم. اگر وزیری این کار را میکرد او را استیضاح و برکنار میکردیم؛ اما معاون اول رئیس جمهور کارهای خود را به نمایندگی از رئیس جمهور انجام میدهد. میگویند علت مشکلات نقدینگی است در حالی که قطعاً از نقدینگی مطلع بودهاند. کمیسیون اقتصادی هم در همان زمان اعلام کرد که این کار غلط است که در نهایت نیز صرفاً یک رانت چند 10 هزار میلیاردی برای عدهای ایجاد شد که دستگاه قضائی باید کلی زمان بگذارد تا بخشی از این پول بازگردد.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: درباره برجام از رئیسجمهور تا وزیر خارجه اشتباه کردند. کمحوصلگی بسیاری شد، زود قضاوت کرده و مسیر را بهسرعت طی کردند. به مخالفان نیز حمله کردند. خروج آمریکا از برجام اقدامی نبود که به وزارت خارجه شوک وارد کند؛ بلکه تحلیل و تفسیر خودشان باعث شد که به کمای سیاسی بروند و تا آمدند به خود بیایند و وضعیت ارز، خودرو و بانک مرکزی را کنترل کنند طول کشید و زمان برد.
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/