مصباحی مقدم: با اقتصاد مقاومتی میتوان از ورود بحران مالی جهان به ایران پیشگیری کرد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب، دشمن با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمامعیار در برابر ملت ایران صفآرایی کرده جنگی که با اعمال تحریمها به کشور ما تحمیل شده است.
وی با اشاره به اینکه در دهه اخیر یک بحران مالی بر جهان حاکم شده است، گفت: با اجرای اقتصاد مقاومتی می توان از ورود این بحران به ایران پیشگیری کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری این نکته که بحرانها لازمه هر رشد اقتصادی نیست، بلکه این بحرانها لازمه رشد و پیشرفت متکی بر اقتصاد لیبرال و سرمایهداری است، افزود: این در حالی است که در جهان اسلام همزمان با بحران اقتصاد در غرب، با اجرای بانکداری اسلامی تجربه موفقی به دست آمد.
اقتصاد مقاومتی طراحی یک الگوی مناسب برای پیشرفت اقتصادی کشور است
وی، در تشریح این بخش از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، گفت: ایران دارای استعدادهای مادی و معنوی بسیار و از ذخایر و منابع غنی بهرهمند است به گونهای که با دارا بودن یک میلیون و 400 هزار مترمربع مساحت، به اندازه 10 کشور اروپایی و 20 برابر ژاپن زمین دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با بیان اینکه ایران به لحاظ ذخایر زیر زمینی نفت و گاز نیز در جهان در رده اول قرار دارد و همچنین از گیاهان دارویی متنوعی برخوردار است، اضافه کرد: از همه اینها مهمتر ایران دارای نیروی انسانی متعهد و کارآمد است. از آنجا که این نخبگان و نیروهای انسانی هستند که سرمایه صنعتی و فناوری ها را به وجود می آورند تاکید رهبر معظم انقلاب بر این مساله نشانگر آن است که این استعدادها باید عزم راسخ برای پیشرفت کشور با بهرهگیری از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ اقتصادی و اسلامی داشته باشند.
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه سیاست کلی اقتصاد مقاومتی طراحی یک الگوی مناسب برای پیشرفت اقتصادی کشور است، اظهار کرد: در دو دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی الگوی بومی وجود نداشت و مبنای کار، الگوهای اقتصادی وارداتی از جمله لیبرالیستی بود اما با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری اکنون یک الگوی بومی و اسلامی برای اقتصاد کشور طراحی شده است.
وی اضافه کرد: این الگو برآمده از فرهنگ ملت ایران است و آبشخور آن شرق یا غرب نیست بلکه نشأت گرفته از ارزشهای اسلامی است که نخبگان و استعدادهای برتر با تبعیت از این الگو میتوانند بر بسیاری از مشکلات کشور فائق آیند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اقتصاد متکی بر دانش و فناوری را بخش دیگری از محور سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب برشمرد و گفت: منظور اقتصاد سنتی نیست که فقرا تمامی مشکلات و مسایل را تحمل کنند تا سرریز آن در آینده شامل حالشان شود بلکه هدف اقتصاد مقاومتی همراه با عدالت و برآورده کردن نیازهای ملت است و از خصایص الگوی پیشنهادی درون زا بودن و اتکا به ظرفیت داخلی است.
مصباحی مقدم الگوی الهام بخش را محور دیگر سیاستهای رهبر معظم انقلاب ذکر کرد و ادامه داد: ملت ایران الهامبخش بسیاری از کشورهای منطقه بوده که به دنبال آن بیداری اسلامی تحقق یافت و بسیاری از ملتها توانستند حقوق خود را از استکبار جهانی بگیرند.
وی به اقدامات مجلس شورای اسلامی به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره و خاطرنشان کرد: مجلس سال گذشته قانون رفع موانع تولید را برای اقتصاد مقاومتی تصویب و طرحی را آماده کرد و اکنون منتظر است که دولت در این باره لایحهای به مجلس ارایه دهد.
عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام، اضافه کرد: همچنین مجلس در انتظار ارایه لایحهای از سوی دولت برای اصلاح بانکداری بدون ربا بود که در دولت نهم و دهم این امر محقق نشد و اکنون با گذشت دو سال از دولت یازدهم هنوز خبری از این لایحه نیست.
انتهای پیام/