دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 شهريور 1394 - 12:07

معصومه ابتکار بر اهمیت تکمیل مطالعات رابطه آلودگی هوا با بیماری‌ها تاکید کرد

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت تکمیل مطالعات درباره رابطه آلودگی هوا و بیماری‌ها، گفت: تکمیل این مطالعات موجب رفع شایعات در این خصوص می‌شود.
کد خبر : 36638

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در جلسه کارگروه ملی مقابله با آلودگی هوا در سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت موضوع مقابله با آلودگی هوا و بهبود کیفیت هوا برای دولت، افزود: اهمیت مساله به حدی است که دولت علاوه بر مصوبه جامع و تعیین وظایف و تکالیف دستگاه‌ها در این زمینه، در موقعیت‌های مختلف نیز به این موضوع پرداخته است.


معاون رئیس جمهوری ضمن یادآوری سیاست‌ها، دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های موجود در زمینه مقابله با آلودگی هوا، اظهار کرد: اراده حل این موضوع در عالی‌ترین سطح دولت وجود دارد.


وی هماهنگی‌های بین بخشی، پیگیری‌ها و اقدامات دستگاه‌های مختلف در این راستا را بیانگر عزم راسخ دولت برای حل این چالش برشمرد و افزود: خوشبختانه بخش خصوصی هم در این زمینه اقدامات بسیار مناسبی را آغاز کرده است.


ابتکار با اشاره به بازدید روز گذشته خود از شرکت اورند پلاستیک شهرستان ملارد، گفت: فعالیت این شرکت در مباحثی همچون تولید کنستر (محصولی که برای استاندارد کردن خودرو به کار می‌رود) منطبق با استانداردهای روز اروپا، کاهش گازهای گلخانه‌ای، تولید کاتالیست از ابتدای سال 95 ، نشان‌دهنده توانایی‌ها و رشد بخش خصوصی در این زمینه‌ها است.


معاون رئیس جمهوری مطالعات دقیق، تخصصی و بر اساس آلاینده‌های خاص هر شهر را یکی از موثرترین اقدامات برای جهت‌دهی صحیح افکار عمومی و انتقال اطلاعات درست به عموم جامعه برشمرد و گفت: این اقدام نشان دهنده پاسخگویی علمی و دقیق دولت به مطالبات مردمی است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزاری منظم جلسات کارگروه‌های مقابله با آلودگی هوا در استان‌ها، همچنین بازنگری در برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهرها را از دیگر اقدامات مهم برای بهبود کیفیت هوا برشمرد.


ابتکار با تقدیر از فعالیت و همراهی دستگاه‌های مختلف برای پیشبرد و مصوبه دولت در زمینه مقابله با آلودگی هوا، گفت: بهبود کیفی هوا در کشور از تاکیدات رئیس جمهوری و مطالبات مهم مردم است که باید با جدیت پیگیری شود.


همچنین سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این موضوع که فعالیت کارگروه ملی مقابله با آلودگی هوا از تاریخ 10/2/93 و با مصوبه دولت در این خصوص آغاز شده است، گفت: البته این کارگروه در گذشته نیز فعالیت‌هایی داشت ولی پس از چندین سال وقفه در فعالیت‌ها در دولت یازدهم مجددا آغاز به کار کرد.


معاون سازمان حفاظت محیط زیست یکی از وظایف مهم سازمان متبوع خویش در این مصوبه را ارائه گزارش سالانه عملکرد دستگاه‌ها در بندهای تکلیفی خود و به طور کلی پیشرفت حاصله در بحث مقابله با آلودگی هوا به دولت برشمرد و افزود: خوشبختانه وضعیت کیفی هوا در سال 94 حتی نسبت به مدت مشابه سال 93 بدون احتساب توفان‌های گرد و غبار، از شرایط بسیار مطلوب‌تری برخوردار است.


وی ادامه داد: به عنوان نمونه در تهران تا امروز، 114 روز سالم، 40 روز ناسالم و یک روز بسیار ناسالم داشتیم که روز بسیار ناسالم تهران امروز و به دلیل توفان گرد و غبار شب گذشته بود.


متصدی این پدیده را ناشی از ذرات معلق دانست و گفت: اگر این پدیده‌هایی که به صورت مقطعی رخ می‌دهند را در نظر نگیریم، در خصوص آلاینده‌های احتراقی شرایط بسیار مناسبی را نسبت به گذشته داریم.


معاون سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در خصوص آلاینده‌هایی همچون ناکس، ذرات معلق ناشی از فرآیند احتراقی و co، شرایط به طور چشمگیری بهبود یافته و شاهد کاهش بسیار شدید این آلاینده‌ها بوده‌ایم که این اتفاق ناشی از همراهی و همکاری بین دستگاهی و به ویژه تغییرات ایجاد شده در سیستم سوخت و خودرو است.


وی با ارائه گزارشی از پیشرفت مصوبه 10/2/93 هیات وزیران در خصوص مقابله با آلودگی هوا و بررسی نقاط قوت و ضعف فعالیت دستگاه‌ها، خواستار تلاش هر چه بیشتر دستگاه‌ها در انجام تکالیف و ماموریت‌های محوله شد.


در پایان نمایندگان دستگاه‌های حاضر در جلسه گزارشی از روند اقدامات صورت گرفته در دستگاه خود و برنامه‌ریزی‌های آینده برای مقابله با آلودگی هوا ارایه کردند.


جلسه کارگروه ملی مقابله با آلودگی هوا با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه در سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب