انتحار انگلیس برای آزادی «نازنین زاغری» جاسوس رسانهای-امنیتی
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نازنین زاغری، شهروند ایرانی-انگلیسی است که در ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ به هنگام خروج از ایران به مقصد انگلستان دستگیر شد.
او با بنیاد رسانهای و مشکوک پوشش امنیتی «تامسون رویترز» (en) وابسته به «تامسون رویترز» همکاری دارد. این مؤسسه در اصطلاح پوششی بهعنوان بنیادی برای توسعه رسانه در سراسر جهان است.
نازنین زاغری که از سال ۱۳۹۵ به جرم فعالیتهای تبلیغی علیه نظام و تلاش برای براندازی نرم بازداشت و به ۵ سال زندان محکوم شده، هم اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود است. این شهروند ایرانی-انگلیسی، هنگام بازداشت بهعنوان مدیر پروژه در شرکت رسانههای گروهی «تامسون رویترز» فعالیت میکرد.
این فرد در کرمان دستگیر شده بود. عملکرد نازنین زاغری، بهعنوان مهرهای نفوذی و اطلاعاتی خارجی و انگلیسی در کنار رفتارهای شبکهای نزار زاکا، هما هودفر و سیامک نمازی باید دیده شود. از جمله کارهای آنها همکاری با دانشگاه سواز لندن (مدرسه مطالعات مشرقزمین و آفریقا) بود. در گذشته هم جیسون رضائیان در قالب خبرنگار به کارهای جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی آمریکا مبادرت میکرد که بعد از دستگیری در جریان مذاکرات هستهای آمریکا، با دادن چند صد میلیون دلار به ایران وی آزاد شد.
نکته جالب این است که سران انگلیس بهشدت دنبال آزادی زاغری هستند. وزیر خارجه انگلیس در بدو ورود به ایران هدف خود را آزادی زاغری اعلام کرد و در مذاکرات خود به وزیر خارجه این مورد را بازگو کرده بود که ظریف حوزه اختیارات در مورد این موضوع را منوط به قوهقضائیه ایران اعلام کرد. همچنین «بوریس جانسون»، وزیر سابق خارجه بریتانیا، در سفری که به ایران داشت برای آزادی نازنین زاغری وساطت کرد و در این سفر دربارهٔ بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی به ایران نیز مذاکره کرد.
روزنامه بریتانیایی «دیلی تلگراف» خبر داده بود که دولت بریتانیا اعلام آمادگی کردهاست تا در ازای آزادی نازنین زاغری ۴۰۰ میلیون پوند (معادل ۵۲۷ میلیون دلار) پول به ایران بازپرداخت کند! پرداخت این مبلغ فقط برای یک نفر این سؤال را مطرح کرده که چرا دولت انگلیس حاضر است هزینهای معادل خرید چندین هواپیمای جنگی و تانک و نفربر را فقط برای یک نفر دو تابعیتی بپردازد؟ چرا در اهمیت امنیتی، ارزش این فرد از از بودجه خرید دهها تانک و هواپیمای جنگی بیشتر است.
رسانههای غربی بعد از بازداشت زاغری با راهاندازی هجمههای شدید تبلیغاتی، مدعی شده بودند سفر او به ایران بابت بازدید خانوادگی صورت گرفته بود و او هیچ مأموریت رسانهای یا کاری نداشته است.
علیرغم این ادعاها، آبانماه سال ۱۳۹۶، «بوریس جانسون» وزیر خارجه وقت انگلیس در پارلمان این کشور به صورت ناخواسته فاش کرد که او هنگام بازداشت برای مأموریت کاری از جانب «تامسون رویترز» به ایران سفر کرده است.
وی در جلسهای در آن زمان در پارلمان انگلیس گفت: «وقتی بررسی میکنم ببینم نازنین زاغری/ راتکلیف در حال انجام چه کاری بوده، میبینم که او، - آنطور که من میدانم- فقط در حال آموزش روزنامهنگاران در ایران بوده است».
این سخنان جانسون با واکنشهای بسیار شدید و بیسابقه در انگلیس روبرو شد و تا آنجا پیش رفت که شماری از مقامها در این کشور خواستار استعفای وی شدند. وزیر خارجه وقت انگلیس، سرانجام تحت فشارهای اینچنینی مجبور شد بابت اظهاراتش عذرخواهی کرده و همسو با هجمههای تبلیغاتی ادعا کند سفر زاغری تنها برای تعطیلات بوده است.
در اقدامی دیگر که نشان از اهمیت این مهره اطلاعاتی انگلیس دارد، دولت این کشور به وی محافظت دیپلماتیک داد. وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد نازنین زاغری شهروند ایرانی- بریتانیایی از این پس مشمول محافظت دیپلماتیک دولت بریتانیا میشود. «جرمی هانت» وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد: «آسان به این تصمیم نرسیدم. من سه سال رفتار ناپذیرفتنی (ایران) با نازنین را در نظر داشتهام».
حمید بعیدینژاد در صفحه توئیترش نوشت: تصمیم وزارت خارجه انگلیس به اعطای حمایت دیپلماتیک به خانم زاغری، مخالف حقوق بینالملل میباشد و فاقد آثار حقوقی و اجرایی است.حقوق بینالملل اعطای حمایت دیپلماتیک از سوی دولتها را فقط نسبت به اتباع خود ممکن میداند. طبق قانون ایران، ایرانیان فارغ از محل اقامت، تابعیت خود را حفظ میکنند.
انتهای پیام/4082/خ
انتهای پیام/