دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1397 - 09:56
سردار جلالی:

علوم مهندسی ۲۰ سال گذشته را باید دفن کنیم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفت: علوم مهندسی ۲۰ سال گذشته را دفن کنیم و جشن تولدی برای علوم مهندسی جدید بگیریم.
کد خبر : 363174

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سردار غلامحسین جلالی صبح در «همایش ملی سلمان فارسی» که در سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد، گفت: هرروز که می‌گذرد اهمیت پدافند غیرعامل مهم‌تر می‌شود و این موضوع را مدیران کشور باید احساس کنند و اگر چنین احساسی وجود نداشته باشد، خطرات بسیاری متوجه کشور خواهد بود.
وی با پیچیده خواندن تهدیدات امروزی، تصریح کرد: اگر موضوعی شفاف نباشد یا ابهام‌ساز باشد این پیچیدگی ابعاد متفاوت‌تری به خود می‌گیرد و همچنین در عصر حاضر فناوری‌ها و دانش روز بر دامنه این پیچیدگی‌ها افزوده و ممکن است در کشف این پیچیدگی‌ها موفق نباشیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه امروز تبدیل به کشوری شدیم که دنباله‌رو فناوری‌ها هستیم، گفت: دنباله‌روی ما از فناوری‌ها و نبود مدیریت صحیح در ورود آن‌ها به کشور، رفته‌رفته به این تهدیدات اضافه کرده است؛ لذا باید در تولید علم و فناوری به حدی برسیم که با فناوری‌های وارداتی رقابت کنیم و در نهایت منجر به مدیریت فناوری‌ها شود.
جلالی با بیان اینکه فناوری‌های جدید قابلیت اشراف و کنترل را درون خود دارند، افزود: فناوری‌های نو محیطی هم تهدید است و هم فرصت؛ بنابراین باید رویکرد رصد فناوری را اولویت قرار دهیم تا کارکرد هر فناوری به‌خوبی شناسایی شود.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه به ضرورت توسعه فناوری اشاره کرد و گفت: امروز کشوری مانند آمریکا برای آن‌که بتواند دنیا را اداره کند به سمت توسعه فناوری‌های مختلف مانند فناوری سایبری روی آورده است، لذا ما هم نمی‌توانیم چشممان را به روی توسعه فناوری ببندیم و ارتباط راهبردی میان فناوری‌های مختلف را نادیده بگیریم؛ بنابراین بنابر توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی ضروری است که نگاه همه‌جانبه به پدافند غیرعامل داشت.
جلالی با بیان اینکه وقتی فناوری قرار است در کشور تولید شود و یا وارد شود باید پیش از تولید آن و یا ورودش به کشور مورد تجزیه و تحلیل همه‌جانبه قرار گیرد، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم ماجرای ورود و همه‌گیر شدن بدون تجزیه و تحلیل ابزارهای ارتباطاتی و شبکه‌های اجتماعی تکرار شود تا بیایند و اطلاعات ما را به سرقت ببرند و مشکلات متنوعی در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به‌وجود آورند.
وی ادامه داد: نباید نسبت به توسعه فناوری و ورود آن به کشور رویکرد واپس‌گرایانه داشته باشیم بلکه در این زمینه مصون‌سازی قبل از وقوع حادثه حائز اهمیت است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه نیازمند این هستیم که علوم مهندسی ۲۰ سال گذشته را دفن کنیم و جشن تولدی برای علوم مهندسی جدید بگیریم، گفت: امروز جهاد بین‌رشته‌ای مطرح است که به توسعه فناوری کمک می‌کند؛ بنابراین ضروری است که به دانش نو و فناوری‌های نو سلام کرد، اما اگر به علوم مهندسی نو روی نیاوریم و همچنان در علوم گذشته سیر کنیم، کشور پیشرفت نخواهد کرد و باید این را مدنظر داشت که پدافند غیرعامل می‌تواند در حوزه علوم بین‌رشته‌ای، لوکوموتیو پیشرفت کشور باشد.
جلالی با تأکید بر این موضوع که روزبه‌روز بر دامنه اهمیت پدافند غیرعامل افزوده می‌شود، تصریح کرد: با پیچیده‌تر شدن علوم و آسیب‌ها، اهمیت پدافند غیرعامل بیشتر می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش سرعت علوم و فناوری‌های مختلف و همچنین پیچیده‌تر شدن علوم و تهدیدات باید رویکردها به پدافند غیرعامل، کاملاً مبتنی بر رویکرد علمی باشد.
انتهای پیام/۴۰۷۹/4082


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب