توصیههای رئیس اورژانس تهران در آستانه مراسم چهارشنبهسوری
پیمان صابریان در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به نزدیک شدن به مراسم چهارشنبه آخر سال و لزوم رعایت نکات ایمنی در این روز گفت: هرگونه بیتوجهی به نکات ایمنی چهارشنبه آخر سال میتوانند زیانهای جانی و مالی سنگین و غیرقابل جبرانی را به دنبال داشته باشد.
رئیس اورژانس تهران در ادامه با اشاره به نقش مهم خانوادهها در کاهش آسیبها افزود: پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال شاید برای گروه سنی نوجوان و جوان زیاد جذاب نباشد اما این کار بر عهده خانوادههاست که با توجه به اهمیت موضوع، عوامل تهدید سلامت آنها را از بین ببرند.
وی تصریح کرد: باید کودکان را تشویق کرد که از حوادث درک خوبی داشته باشند و این تنها از طریق آموزش و آگاهی از نتایج حوادثی رخ خواهد داد که برای کودکان تشریح میشود.
صابریان با اشاره به اینکه مشارکت در شادی بچهها میتواند تا حدود زیادی از خطرهای چهارشنبهسوری کم کند، ادامه داد: والدین از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتشبازی توسط بچهها جلوگیری کنند و بحث نظارت بر این موضوع را جدی بگیرند.
وی اضافه کرد: اگر در محل یا کوچهتان، قرار است آتشی برپا شود حتماً از دسترس بودن کپسول اطفای حریق و جعبه کمکهای اولیه اطمینان حاصل کنید از وسایل نامتعارف مانند لاستیک، آمپول و بنزین و الکل برای افزایش آتش استفاده نکنید زیرا خطر این وسایل بسیار زیاد است.
رئیس اورژانس تهران تأکید کرد: در سالهای گذشته بارها شاهد بودهایم که یکی از عواملی که سبب حادثه شده است نگهداری مقداری مواد محترقه در جیب یا لباس افراد بوده است؛ خانوادهها باید این موضوع را برای کودکان تشریح کنند.
صابریان با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمار حدود ۸.۶ دهم حوادث در حال تهیه و ساخت مواد محترقه رخ میدهد ادامه داد: سرعت عمل هنگام روبرو شدن با آتشسوزی برای نجات جان افراد بسیار مهم است؛ اگر در این روزها با انفجار و یا آتشسوزی بر اثر انفجار مواد محترقه روبرو شدید، بلافاصله با ۱۲۵ و ۱۱۵ تماس بگیرید؛ مردم در اطراف محل حادثه تجمع نکنند و اگر وسایل لازم برای خاموش کردن آتش دارند، اقدامات خود را تا رسیدن مأموران آتشنشانی انجام دهند.
وی اذعان کرد: مردم بههیچعنوان وارد ساختمانهایی که آتشگرفته است نشوند، مگر آنکه مجهز به ماسک تنفسی باشند؛ اگر در اتاقی قرار گرفتهاید که آتش گرفته، قبل از فرار از اتاق درب را لمس کنید و اگر درب اتاق داغ شده بود، از خروجی دیگری برای فرار استفاده کنید.
رئیس اورژانس تهران هوشیاری و آگاهی در مواقع خطر را یکی از اصول کاهش آسیب عنوان کرد و ادامه داد: اگر در ساختمانی قرار گرفتید که آتش گرفته و شما در آن گرفتار شدهاید، بلافاصله وارد اتاقی شوید که پنجره دارد و درب را ببندید و سپس پتو یا فرش را طوری زیر آن قرار دهید که دود وارد اتاق نشود و از طریق پنجره تقاضای کمک کنید.
صابریان در ادامه اظهار کرد: استفاده از مواد آتشزا هرگز ایمن نیست حتی اگر تلاش کنید همه مراقبتهای لازم را انجام دهید؛ متأسفانه همیشه حوادث دامان کسانی را که مواد محترقه تهیه میکنند نمیگیرد؛ بارها مشاهده شده، افرادی که به بازی و تماشا مشغول بودن نیز گرفتار این آتش شدهاند لذا اگر متوجه استفاده از مواد آتشزا شدید و نتوانستید آنها را متقاعد به عدم استفاده از این مواد خطرناک کنید، خودتان محل را ترک کنید.
انتهای پیام/4087/پ
انتهای پیام/