دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
موشکی بومی در چله انقلاب؛

ترس دشمنان از موشک بالستیک «هویزه»؛ رادارگریز با قدرت تخریب بالا

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از موشک کروز با «برد بلند زمینی» با نام هویزه 8 رونمایی کرد.
کد خبر : 357535
resized_182053_483.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امروز وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از موشک کروز با «برد بلند زمینی» با نام هویزه 8 رونمایی کرد.


این موشک که هزار و 350 کیلومتر بُرد پروازی دارد و با برد هزار و 200 کیلومتر آزمایش موفقی پس‌ داده است، امروز از سوی وزارت دفاع به نیروی هواوفضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحویل شد.


موشک کروز که ویدیوئی از آزمایش آن توسط وزارت دفاع منتشر شد، نسخه به‌روزشده موشک کروز ایرانی و 100 درصد بومی است. پیش‌ از این وزارت‌ دفاع، موشک کروز سومار با برد ۷۰۰ کیلومتر را آزموده‌ بود.


موشک «هویزه» بومی و ایرانی دارای ویژگی‌های خاص و بسیار پیشرفته‌ای است. «آماده‌سازی و واکنش سریع، ارتفاع پروازی پایین، دقت بالای ناوبری و اصابت به هدف و قدرت تخریب زیاد را از ویژگی‌های برجسته موشک کروز هویزه است».


امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفته است: «جمهوری اسلامی ایران به حکم عقل و منطق روز به روز به توان دفاعی برای تأمین امنیت ملی و دفاع از منافع ملی خود می‌افزاید و در این مسیر از کسی اجازه نمی‌گیرد. موشک هویزه نماد خودباوری و یک دستاورد مهم دفاعی حاکی از اوج پیشرفت فناوری روز دنیا است. این موشک دارای برد پروازی بیش از هزار و 350 کیلومتر است که علیه اهداف زمینی ثابت استفاده می‌شود.»


کروز موشکی است که مسیرش تا رسیدن به هدف تغییرپذیر و هدایت‌شدنی است. موشک کروز برای پیش‌گیری‌ از ره‌گیری از سوی رادارهای دشمن، معمولاً همه مسیرش را در ارتفاع بسیار پایین ۳۰کیلومتری (۱۰هزارپایی)، و با سرعت تقریباً ثابت، برابر با سرعت فراتر از صوت یا نزدیک به صوت پیش‌‌می‌رود. کروز می‌تواند در طول مسیرش و بارها ارتفاع و سرعتش را تغییر دهد.


کروز برای پنهان‌ماندن از دید رادارها سه‌ویژگی دارد؛ سطح مقطع راداری کمی دارد؛ موتور‌های توربوفن دارد و حرارت کمی می‌تاباند و نیز در سطح پایین پرواز می‌کند.


 موشک هویزه گاهی به ساعت‌ها پرواز نیاز دارد و بنابر قوانین فیزیک می‌تواند صدها متر از مسیرش دور شود. بنابر این علاوه‌ بر سامانه‌ کنترل‌ خودکار موشک، کروزها یا از ارزیابی هوشمند ویژگی‌های زمین‌شناسی(پستی و بلندی‌ها)؛ دستگاه تشخیص راداری یا سامانه موقعیت‌یاب جهانی(جی‌پی‌اس) برای تصحیح مسیرشان استفاده می‌کنند.


موشک‌های کروز از نظر اندازه، سرعت (فراصوتی یا فروصوتی)، اندازه و چگونگی پرتاب (از هوا، زمین، کشتی یا زیردریایی) به‌ دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی کرد. گاهی کروز‌های هوایی و زیردریایی اندکی از آن‌ها که از زمین یا کشتی پرتاب می‌شوند سبک‌ترند.


از میان ویژگی‌های موشک کروز هویزه 8 این را می‌دانیم که از زمین شلیک شده و علیه هدف‌های زمینی ثابت به‌کار می‌رود. موشک سومار و هویزه 8، گام‌هایی از برنامه ساخت کروز «مشکات» با برد دو هزار کیلومتر باشند که در شهریور ۱۳۹۱ وزیر دفاع وقت وعده‌ ساخت آن‌را داده بود.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
شهرام مددی
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۰
۰
سپاه باعث افتخاری خدا پشتو پهناهتان باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۷
۰
تنها جایی که داره درست کار میکنه سپاهه
قالیشویی ادیب