دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک مقام مسئول محیط‌زیست:

90 درصد زباله‌های عفونی مراکز درمانی تبریز بی‌خطرسازی نمی‌شوند

بر اساس آمار غیر رسمی در کلانشهر تبریز حدود 7 هزار واحد درمانی فعالیت می‌کنند که از این مقدار تنها حدود 700 واحد پسماندهای عفونی خود را مدیریت می‌کنند.
کد خبر : 356062
n3646287-6612891.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، حسن عباس‌نژاد از تشدید برخورد با تخلفات بیمارستان‌ها در بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی خبر داد و اظهار کرد: با هماهنگی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی، طرح تشدید برخورد با تخلفات بیمارستان‌ها در بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی اجرا می‌شود.


وی در خصوص پایش مداوم و شبانه‌روزی وضعیت بیمارستان‌های تبریز افزود: همکاران ما در اداره پایش و نظارت حفاظت محیط زیست این استان به‌صورت شبانه‌روزی و مداوم از وضعیت بیمارستان‌ها در نحوه بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی و شیمیایی- پزشکی بازدید و نظارت می‌کنند.


معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی ادامه داد: یکی از انواع پسماندهای جامد تولیدی در شهرها، پسماندهای تولیدی در مراکز بهداشتی و درمانی اعم از بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، کلینیک‌ها و مطب‌ها با جراحی محدود، طب سنتی، تزریقات و پانسمان، مراکز تصویر‌برداری پزشکی و ... است که این‌گونه پسماندها با توجه به ماهیت خود اثرات سوءبهداشتی و زیست‌محیطی در طبقه پسماندهای ویژه و بسیار خطرناک قرار می‌گیرند.


عباس‌نژاد تصریح کرد: بر اساس همین ماهیت خطرناک، پسماندهای پزشکی نیازمند مدیریت خاص به‌ویژه در کلیه مراحل تولید، ذخیره‌سازی، جمع‌آوری و دفع نهایی هستند.


وی افزود: در کلان‌شهر تبریز، در حال حاضر بر اساس آمار غیر رسمی، حدود 7 هزار واحد بهداشتی و درمانی مشغول فعالیت هستند که از این مقدار تنها حدود 700 واحد پسماندهای عفونی خود را مدیریت می‌کنند؛ این یعنی در حدود 10 درصد از کل آمار و سایر مراکز متأسفانه پسماندهای تولیدی خود را مستقیماً از طریق اختلاط با پسماندهای عادی شهری در باکس‌های خیابانی تخلیه می‌کنند که این موضوع با توجه به امکان انتشار انواع آلودگی ویروسی و باکتریایی و زیست‌محیطی، سلامت جامعه و شهروندان تبریزی را با خطر جدی بالقوه روبه‌رو کرده است.


معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی تأکید کرد: موظف نمودن واحدهای بهداشتی مانند بیمارستان‌ها، مطب‌ها، دندانپزشکی‌ها، کلینیک‌ها و آزمایشگاه‌ها که تولید پسماند عفونی و بهداشتی دارند برای بی‌خطرسازی به استناد ماده 10 از فصل پنجم ضوابط اجرای قانون مدیریت پسماندهای پزشکی، توسط سازمان نظام پزشکی و معاونت بهداشت علوم پزشکی است که متأسفانه تا‌کنون برای حل و فصل این خلاأ و مخاطره بهداشتی و زیست‌محیطی، هیچ‌گونه اقدام جدی عملی از سوی دستگاه‌های مزبور صورت نگرفته است.


عباس‌نژاد در پایان با بیان این‌که در بحث بیمارستان‌ها با دو چالش اساسی روبه‌رو هستیم، افزود: تعداد 22 واحد بیمارستانی از 44 واحد بیمارستانی در کل استان در کلان‌شهر تبریز فعال هستند که بر اساس پایش‌های انجام گرفته، میزان تولید زباله‌های عفونی روزانه 17 هزار کیلوگرم و میزان پسماندهای تیز وبرنده 5/87 کیلوگرم و پسماند دارویی و شیمیایی 34 کیلوگرم است.


انتهای پیام/4105/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب