دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 بهمن 1397 - 14:58
برای نخستین‌بار؛

دفاع از رساله دکتری صنایع غذایی در دانشگاه آزاد نور برگزار شد

نخستین دفاع رساله دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور با نام«جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری‌های لاکتوباسیل با قابلیت پروبیوتیکی از محصول لبنی سنتی» برگزار شد.
کد خبر : 354110
photo_۲۰۱۹-۰۱-۲۰_۰۸-۵۲-۴۹.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور تاکنون قدم‌های اساسی در زمینه تحقیقات برای تولید محصولات پروبیوتیک باکیفیت برداشته که ازجمله آن ارائه نخستین رساله دکتری تخصصی در این زمینه بوده است که در سالن دفاع این دانشگاه برگزار شد.


دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور در جلسه دفاع از رساله تخصصی خود هدف از انجام تحقیق را جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری‌های لاکتوباسیل از محصول لبنی نائین و بررسی ویژگی‌های عملکردی و سلامتی بخش پروبیوتیک عنوان کرد.


نینا شمشاد گفت: برای رسیدن به این هدف از محیط کشت (MARS Agar) برای جداسازی اولیه باکتری‌ها استفاده شده است.


وی افزود: پس از انجام تست کاتالاز، رنگ‌آمیزی گرم و بررسی میکروسکوپی در نهایت 15 کلنی باسیلی شکل، گرم مثبت و کاتالاز منفی، ایزوله شده و آزمون‌های مقاومت به اسید، صفرا و شیره معده و روده برای بررسی خواص پروبیوتیکی آنها انجام شد.


دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور اظهار کرد: ایزوله‌های باکتریایی یا خواص پروبیوتیکی مطلوب برای بررسی خواص سلامتی بخش پروبیوتیک‌ها، مورد آزمون‌های فعالیت ضدمیکروبی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی و هیدرولیزال- آرژنین قرار گرفت و سپس هفت ایزوله باکتریایی انتخابی در آزمون‌های کاهش کلسترول و هیدرولیز نمک‌های صفراوی شرکت داده شدند که در نهایت، شناسایی مولکولی و استخراج(DNA) به روش(PCR)، برای ایزوله‌های باکتریایی برتر، با روش(srRNA 16) توالی‌یابی و شناسایی شد.


شمشاد تصریح کرد: توالی‌های به دست آمده در کتابخانه ژنوم مرکز بین‌المللی اطلاعات بیوتکنولوژی  و سویه‌های لاکتو باسیلوس پنتوسوس، لاکتو باسیلوس کراستام، لاکتوباسیلوس برویس و لاکتو باسیلوس فرمنتوم از ایزوله‌های محصول لبنی سنتی نائین شناسایی شده است.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب