دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئيس كميته ملی المپيك:

مشکل محیط‌زیست با تبدیل‌شدن به گفتمان عمومی حل می‌شود

رئيس كميته ملی المپيك گفت: عرصه محیط‌زیست، عرصه‌ای بر آمده از باورها، فرهنگ‌ها و گفتمان عمومی است و مشکل آن در صورتی حل می‌شود که تبدیل به یک گفتمان عمومی شود.
کد خبر : 352846
دکتر.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران، رضا صالحی اميری رئيس كميته ملی المپيك در مراسم گرامیداشت روز هوای پاک که با حضور رئیس كميته ملی المپيك در محل ورزشگاه  انقلاب برگزار شد با اشاره به این‌که واقعیت این است که اگر هر روز ما در تهران برنامه مشابه برنامه امروز داشته باشیم، باز به آن اهداف متعالی که ما در مورد محیط زیست داریم نخواهیم رسید، افزود: اصولاً مفهوم توسعه بر محور و مبنای حفاظت بلندمدت از محیط زیست، زیستگاه‌ها، تنوع زیستی و منابع طبیعی استوار است.


وی با بیان این‌که باید توجه داشت عرصه محیط‌زیست عرصه دستوری، آمرانه، اجباری و بایدها نباشد، اظهار کرد: عرصه محیط زیست، امری بر آمده از باورها، فرهنگ‌ها و گفتمان عمومی جامعه است و تاکنون با بخشنامه‌ها  و بایدها نتوانستیم معضل محیط زیست در کشور را حل کنیم و حل نخواهد شد مگر این‌که تبدیل به یک گفتمان عمومی شده و به یک باور عمومی تبدیل شود.


رئيس كميته ملی المپيك  تصریح کرد: محیط زیست عرصه باورهاست نه بایدها و برای این‌که ما بتوانیم باورها در متن جامعه جاری شود، باید از مهدها، مدرسه‌ها، خانواده، آموزش و پرورش و صدا و سیما و نهادهای مدنی این موضوع را آغاز کنیم.


صالحی اميری با بیان این‌که مسئله محیط زیست در دهه آینده یکی از مسائل اساسی و بنیادی کشور خواهد بود، افزود: تأکید می‌کنم برای این‌که ما به حکمرانی خوب دسترسی داشته باشیم باید توجه ویژه‌ای به عرصه جدیدی به نام محیط زیست داشته باشیم.


وی در ادامه گفت: دو رویکرد همیشه در خصوص محیط زیست وجود داشته است؛ یکی رویکرد حفظ محیط زیست به‌عنوان رسالت حاکمان و در چارچوب وظیفه دولت و رویکرد دوم که مردم را متولی حفظ محیط زیست می‌داند.


صالحی اميری افزود: اگر ما بپذیریم مشارکت‌جویی، مسئولیت‌پذیری، پاسخگویی، قانون‌محوری، عدالت جویی، شفافیت و کارایی و اثربخشی از شاخص‌های حکمرانی خوب در تعاریف جهانی هستند و این یعنی حکمرانی خوب، مبتنی بر حاکمیت مردم، حاکمیت قانون، پاسخگویی و شفافیت است.


وی با بیان این‌که در ادبیات دینی و قانون اساسی ما هم این‌گونه است، اظهار کرد: اگر در تحلیل ایدئولوژیک به آن بپردازیم، باور داریم که منشأ قدرت خدا و مرجع قدرت، مردم هستند.


رئيس كميته ملي المپيك  ادامه داد: نظام‌های جدید دولت، قادر به رفع انبوه نیازهای جامعه نیستند و از این منظر نهادهای مدنی و عمومی مانند شهرداری‌ها، رسانه‌های عمومی، نهادهای مدنی و کانون‌های اجتماعی، رسالت اول را دارند و نتیجه می‌گیریم که محیط زیست یک امر اجتماعی است نه یک امر دولتی و دولت به عنوان متولی، نقش سیاست‌گذاری و حمایتی دارد و نقش اساسی بر عهده خود مردم خواهد بود.


انتهای پیام/4105/خ
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب