دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس محیط زیست شهر تهران:

شهرداری جلوی ورود آب‌های سطحی به نهرهای عمومی را بگیرد

رئیس اداره محیط زیست شهر تهران گفت: شهرداری‌‌ها باید جلوی ورود آب‌های سطحی به نهرهای عمومی را بگیرند زیرا یکی از مهمترین منابع آلودگی نهرها فاضلاب‌های شهری است.
کد خبر : 351912
636715344659080040.jpg

محمدحسین بازگیر در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص آبیاری زمین‌های کشاورزی با آب‌های آلوده اظهار کرد: زمین‌های کشاورزی دارای الگوی مشخص کشت و کار است؛ اگر دیم است، منبع آبی ندارد و دلیلی هم برای اختصاص منبع آبی ندارد ولی در صورتی‌که زمین آبی است، منبع آبی آن باید مشخص باشد و حقآبه آن باید معلوم شود.


وی تصریح کرد: یکی از اشکالات ما این است که برخی از این اراضی نهر و چاه آب مشخص دارند ولی نهرهای آن‌ها با نهرهای فاضلاب یکی است که باید این‌ها جداسازی شود و مسئولیت این اقدام، برعهده بهره‌بردار یا همان کشاورز است و نهاد مسئول آن جهاد کشاورزی است.


رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با بیان این‌که شهرداری‌ها در شهرها و دهیاری‌ها هم در خارج از شهرها باید از ورود آب‌های سطحی به مسیر نهرهای عمومی جلوگیری کنند، افزود: حال با همه این تفاسیر، در صورتی‌که محصول آلوده‌ای تولید شود، همکاران ما در وزارت بهداشت باید به موضوع ورود پیدا کرده و جلوی توزیع آن گرفته شده و در صورت توزیع، نسبت به جمع‌آوری و معدوم کردن این محصولات اقدام کنند.


بازگیر اذعان کرد: ساماندهی این وضعیت، موضوع پیچیده‌ای بوده و نیازمند همکاری همه متولیان همچون سازمان محیط‌زیست، شهرداری، جهاد‌ کشاورزی، وزارت بهداشت، خود بهره‌برداران، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها است.


وی خاطر‌نشان کرد: در شهر تهران بسیاری از مزارع ساماندهی شده است و مقدار کمی که همچنان شامل این طرح نمی‌شوند، به‌طور مرتب از سوی مقام قضائی، معاون دادستان و رئیس دادسرای ناحیه 19 در حال پیگیری است.


رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در ادامه به منبع ورود آب‌های سطحی به شهر تهران اشاره کرد و گفت: 200 میلیون متر مکعب آب از طریق ارتفاعات شمال تهران وارد تهران می‌شود و به این مقدار، 200 میلیون متر مکعب هم در سطح شهر اضافه می‌شود.


بازگیر با بیان این‌که حتی آب بارانی هم که بر روی آسفالت راه می‌افتد در اثر زباله‌های رها شده و حتی سایش لاستیک‌ها آلوده می‌شود، گفت: علاوه بر موارد مطرح شده حدود 50 تا 55 هزار سطل زباله بر سر این نهرهاست و شیرآبه و زباله‌های آن در کانال‌ها و نهرها ریخته می‌شود.


وی تصریح کرد: ما تا جایی که توانستیم نسبت به ایجاد آلودگی‌های مربوط به کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، بیمارستان‌ها و... اقدام می‌کنیم اما بخش دیگری از این موضوع به ارتقای طرح مدیریت پسماند و طرح جامع فاضلاب بستگی دارد؛ چون بسیاری از فاضلاب‌ها در شهرها، از سکونتگاه‌ها ایجاد می‌شود.


انتهای پیام/4105/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب