محصولات تراریخته فقط با تائید سازمان بهداشت جهانی مصرف شوند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، هدایت حسینی، افزود: اهتمام ویژهای نسبت به ایمنی زیستی در حوزه ایمنی غذایی در اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی و بهداشتی وجود دارد و اصولا یکی از مسایل مطروحه در این بخش، فرآوردههای غذایی تغییر یافته ژنتیکی هستند.
وی خاطرنشان کرد: در بین این مواد غذایی، آن محصولاتی تغییرات ژنتیکیشان مجاز شناخته میشوند که در سطح بینالمللی به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده باشند. در این صورت است که استفاده از این محصولات برای مصرف کنندگان مشکلی ایجاد نمیکند.
وی با تاکید بر ضرورت درج ترکیبات فرآوردههای تغییر ژنتیکی، درصد و مقدار آن روی برچسبهای اطلاعرسانی محصول، تصریح کرد: برخی انواع تغییرات ژنتیکی هنوز هم از نظر ایمنی و سلامت به تایید نرسیده است، بنابراین طبیعی است که سازمان غذا و دارو هیچگونه مجوز تولید و یا وارداتی برای این مواد غذایی صادر نکرده باشد.
مدیر کل فراورده های غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: در زمان صدور مجوز برای واردات و تولید این مواد غذایی به ویژه برخی انواع مواد غذایی همچون دانههای روغنی و برخی فرآوردهها که از سویا و ذرت تهیه میشوند توجه لازم صورت میگیرد تا صحت و سقم تغییرات ژنتیکی آنها مشخص شود.
حسینی افزود: پس از طی مراحلی، حتی تاییدیه مجامع بینالمللی مرتبط بررسی و پس از طی تحقیقات و اخذ نتایج مثبت، نسبت به صدور مجور برچسب گذاری و ورود به سطح عرضه آنها اقدام میشود.
وی تصریح کرد: اگر غیر مجاز بودن فرآوردههای یاد شده مسجل شد طبیعتا به بازار راه نمییابند و آنهایی هم که به صورت قاچاق به سطح عرضه وارد شده باشند حتما جمع آوری خواهند شد.
انتهای پیام/