دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1397 - 16:23
عباسعلی کدخدایی:

نقش آمریکا در جنایات یمن!

کدخدایی نوشت: ائتلاف نظامی به رهبری عربستان علیه حوثی‌های یمن بر اساس محاسبات جنگ‌آوران می‌بایست چند هفته‌ای به پایان می‌رسید. محاسبه‌ای که خطا از کار درآمد.
کد خبر : 347821

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عباسعلی کدخدایی در کانال خود در فضای مجازی نوشت: بنا به گزارش خبرگزاری‌های خارجی، معاملات تسلیحاتی آمریکا با عربستان و آموزش خلبانان آن کشور پدیده جدیدی نیست. «نیویورک تایمز» با انتشار گزارشی به نقش آمریکا در جنگ یمن پرداخته است. 


اعتراض به تداوم جنگ خونین یمن در گوشه و کنار جهان بالا گرفته است. جنگی که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان در سال ۲۰۱۵ علیه شورشیان حوثی آغاز کرده بود و بر اساس محاسبات دولت آن کشور و متحدانش می‌بایست ظرف چند هفته به پایان می‌رسید. محاسبه‌ای که عملاً خطا از کار در آمد.


آنگاه که یک جنگنده اف-۱۵ نیروی هوایی عربستان از پایگاه نظامی سلطان خالد واقع در جنوب عربستان بلند می‌شود، نقش آمریکا را می‌توان به وضوح تمام در این حمله نظامی مشاهده کرد.


این در چهار محور خلاصه شده است:


آموزش نظامی: خلبانان نیروی هوایی عربستان سعودی و فرماندهان ارتش آن کشور از آموزش نظامی آمریکا بهره می‌برند. نیروی هوایی آمریکا در تربیت خلبانان نیروی هوایی عربستان نقشی تعیین کننده دارند.


مشاوره نظامی: این گزارش در ادامه به مشاوره صد کارشناس نظامی آمریکا به ارتش عربستان اشاره می‌کند. بر اساس اطلاعاتی که از سوی نویسندگان مقاله یاد شده منتشر شده، حدود ۳۵ نفر از این مشاوران حتی در خاک عربستان مستقر هستند.


پشتیبانی اطلاعاتی: افزون بر آن، آمریکا در ارتباط با عملیات نظامی عربستان و به‌ویژه در ارتباط با حملات هوایی ارتش آن کشور به یمن، از دولت عربستان پشتیبانی اطلاعاتی می‌کند. ارتش آمریکا پیش‌از این مدعی شده بود که اطلاعاتی درباره پروازها و عملیات نظامی جنگنده‌های اف-۱۵ عربستان ندارد. این در حالی است که به نقل از یکی از فرماندهان ارشد پیشین آمریکا گفته‌ شده که هیچ عملیات نظامی با استفاده از جنگنده‌های اف-۱۵ وجود ندارد که اطلاعات مربوط به آن از سوی آمریکا رصد نشود.


فروش جنگ‌افزار: در جریان دیدارهای بین محمد بن‌سلمان، شاهزاده عربستان سعودی و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا صحبت از فروش میلیاردها دلار جنگ‌افزار به عربستان در بین بود. فروش تسلیحات آمریکا به عربستان ربطی به زمامداری دونالد ترامپ ندارد. آمریکا ظرف چند دهه گذشته، بارها اقدام به فروش میلیاردی جنگ‌افزار به عربستان کرده است. در این بین، باراک اوباما نیز سیاست دیگری دنبال نکرده و در دوره زمامداری او نیز، فروش تسلیحات به عربستان هم‌چنان ادامه داشته است. عربستان سعودی پس از آمریکا و اسرائیل از حیث شمار جنگنده‌های اف-۱۵ در سطح جهان در رتبه سوم قرار دارد. آخرین معامله کلان تسلیحاتی میان آمریکا و عربستان به دوره فعالیت رکس تیلرسون در مقام هدایت وزارت امور خارجه آمریکا باز می‌گردد که مربوط به فروش بمب‌های هدایت‌شونده می‌شود.


انتهای پیام/4034/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته