تشریح آموزش مجازی و برنامههای دوران کرونایی و پساکرونا دانشگاه آزاد اسلامی/ پشتیبانی آنلاین از کلاسهای مجازی
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به گفته سروریمجد مشاور و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانهای دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون ۷۰۰ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تحت پوشش آموزشهای مجازی و غیرحضوری در دانشگاه قرار گرفتهاند و البته تعداد قابل توجهی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در حال دفاع از پایاننامه و رساله خود بوده و کلاسهای آموزشی آنها پیش از این به اتمام رسیده بود.
دانشگاه آزاد اسلامی پس از شیوع ویروس کرونا و مقابله با آن اقدام به برگزاری کلاسهای خود به صورت غیرحضوری کرد. در همین راستا نیز دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامه «شیوهنامه آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی» را ابلاغ کرده است.
بر اساس این بخشنامه، استانهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی باید از زیرساخت سختافزاری و نرمافزاری واحد الکترونیکی جهت برگزاری کلاسهای آموزشی واحدهای آن استان به صورت برخط استفاده کنند. آموزش اساتید و دانشجویان جهت استفاده از کلاسهای برخط توسط محتواهای آموزشی در آدرس https://azad.iauec.ac.ir/support انجام میگیرد.
بیشتر بخوانید:
آموزش مجازی به ۷۰۰ هزار دانشجو
۱۰ سؤال متداول دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی درباره آموزش الکترونیک + پاسخ
آموزش تیمهای پشتیبانی فنی استانی توسط واحد الکترونیکی به صورت آنلاین انجام خواهد پذیرفت. نظارت بر حضور و غیاب دانشجویان و تشکیل منظم کلاسها و کلیه امور آموزشی بر عهده واحد دانشگاهی مربوطه است.
واحد آموزش الکترونیک دانشگاه وظیفه پشتیبانی نرمافزاری واحدهای دانشگاه (نرمافزار ارائه آموزش الکترونیکی) و پشتیبانی فنی کمیتههای پشتیبانی را عهدهدار است اساتید و دانشجویان بهصورت آنلاین به ادامه آموزشهای خود پرداختهاند و هیچ یک از کلاسها تعطیل نشده است.
همچنین با توجه به اینکه ممکن است برخی از اساتید دارای سیستم کامپیوتری شخصی و اینترنت مناسب نباشند لذا جهت بر طرف نمودن این مشکل باید محلی در هر یک از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای در نظر گرفته میشود و اساتید میتوانند جهت تدریس از مکان دلخواه خود و یا واحد دانشگاهی طبق ساعات برنامهریزی شده درسی با رعایت الزامات بهداشتی اقدام کنند.
اساتید و دانشجویان برای استفاده از سامانه آموزش برخط سیستم های مورد نیاز و اینترنت طبق الزامات مورد نیاز مندرج در وب سایت https://azad.iauec.ac.ir را تهیه کنند. با توجه به شرایط فعلی کشور جهت ارائه زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری و پشتیبانیهای فنی هیچ هزینهای توسط واحد الکترونیکی از استانها دریافت نمیشود.
در صورتی که محتوای تکمیلی آموزشی دروس برای غنیسازی آموزش مجازی از طرف واحد دانشگاهی و یا اساتید دروس وجود داشته باشد، امکان بارگذاری آن بر روی سامانه الکترونیکی وجود دارد.
دانشجویان برای اتصال به کلاسها باید به اینترنت متصل شوند و هر وسیلهای نظیر کامپیوتر، لبتاپ، تبلت و گوشی که امکان را داشته باشد میتواند دسترسی بهکلاسها را فراهم کند.
هر استان یک تیم پشتیبانی فنی با مدیریت مدیر فناوری اطلاعات استان تشکیل میدهد، در صورتی که دانشجویان یا اساتید در استفاده از کلاسهای برخط مشکلی داشتند با تیم پشتیبانی فنی استانی تماس خواهند گرفت. پشتیبانی فنی تمام تیمهای فنی استانی توسط پشتیبانی فنی واحد الکترونیکی (۰۲۱۴۲۸۶۳۳۷۷) انجام خواهد پذیرفت.
واحدهایی که به هر دلیلی (مانند عدم دسترسی به استاد حائز شرایط یا فقدان تجهیزات فنی مناسب در آن واحد) توانایی برگزاری کلاسهای خود را به صورت آموزش مجازی بر خط ندارند، میتوانند دانشجویان خود را به واحد الکترونیکی مهمان کنند. جهت مهمان شدن اقدامات ذیل توسط واحد میبایست انجام شود.
مسئولیت آموزشی واحدهای درسی اعلام شده دانشجویان بر عهده واحد دانشگاهی مبدأ است.
واحد دانشگاهی مربوطه بایستی به دانشجوهایی که آنها را میهمان کرده، اطلاعرسانی لازم در خصوص مهمان شدنشان در واحد الکترونیکی را انجام دهد.
واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور در ایام تعطیلات عید نوروز کلاس های مجازی جبرانی برای دانشجویان برگزار کردهاند.
برگزاری کلاس های مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از زیرساخت های ایجاد شده توسط مرکز فناوری اطلاعات و واحد الکترونیک و برخی از واحدهای دانشگاهی خواهد بود که شرایط بسیار خوبی برای برگزاری کلاس ها فراهم شده است و نقایص آن نیز با بازخورد از دانشجویان در حال رفع شدن است. اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه موظفند به صورت مجازی و در ساعت های مقرر برای ارائه دروس به دانشجویانبر مبنای این سامانه ها به ارائه دروس خود بپردازند.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با نحوه آموزش الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی
شیوهنامه آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی» ابلاغ شد
اقدام واحد علوم و تحقیقات در ضبط کلاس های درسی
واحد علوم و تحقیقات برخی دروس ازجمله ریاضی، معارف، ادبیات فارسی و... را به صورت استودیویی توسط اساتید ضبط کرده و در سایت واحد علوم و تحقیقات قرار داده است. دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور می توانند با مراجعه به سایت واحد علوم و تحقیقات، از این کلاس ها به عنوان آموزش های مکمل استفاده کنند.
با توجه به طرح فاصله گذاری اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا، از ۲۳ فروردین یک سوم کارکنان باید در محل کار خود حضور داشته باشند و دو سوم باقیمانده به صورت شیفتی و دورکاری از منزل، وظایف خود را انجام دهند . دانشگاه آزاد اسلامی به هیچ عنوان تعطیل نخواهد بود و شرایط به گونه ای فراهم شود که خدمات لازم به نحو احسن در اختیار دانشجویان قرار گیرد.
به گفته احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره به اینکه مقرر شده هیأت های اندیشه ورز استانی، تشکیل تالارهای گفتگو در باشگاه پژوهشگران جوان، پژوهشگاه و معاونت فرهنگی و دانشچویی به بررسی این چالش ها بپردازند و دست آوردهای علمی خود را مطرح کنند، گفت: بدین منظور تالارهای گفتگو به صورت مجازی و با ظرفیت هرکدام ۲۰ نفر، توسط مرکز فناوری اطلاعات و شبکه علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده تا اساتید بتوانند در آن فعالیت کنند. در این بخش معاونت های علوم انسانی و هنر، فرهنگی و دانشجویی و پژوهشگاه فعالیت جدی خواهند داشت تا با مشخص شدن چالش ها، یک الگو تدوین و استخراج شود.
وی با بیان اینکه ۱۵۰ چالش در حوزه چالش های حکمرانی صالح پساکرونا مد نظر قرار گرفته، ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در سه سطح ملی، جهانی و فردی به این چالشها خواهد پرداخت چرا که طبیعتاً پس از بیماری کرونا بسیاری از مناسبات حکمرانی تغییر خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
شرایط فعالیتهای اداری، آموزشی و پژوهشی در دوران مقابله با کرونا بررسی شد
صفر تا صد آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/