دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آموزش الکترونیک در دانشگاه‌های دولتی؛

برنامه‌های دوران کرونایی سه دانشگاه تهران، شریف و الزهرا اعلام شد

دانشگاه‌های الزهرا، شریف و دانشگاه تهران پس از شیوع ویروس کرونا و مقابله با آن اقدام به برگزاری کلاس‌های خود به صورت غیرحضوری کرد که در ادامه با جزئیان به آن پرداخته‌ایم.
کد خبر : 331459
AALI7337.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پس از شیوع ویروس کرونا و الزام به تعلیق کلاس‌های حضوری به دلیل رعایت الزامات بهداشتی، فعالیت‌های دانشگاه‌های سراسر کشور به‌ویژه در حوزه آموزشی و پژوهشی تحت تأثیر قرار گرفته‌ است، که در این گزارش به اوضاع و احوال چند دانشگاه برتر کشور خواهیم پرداخت.


راه اندازی آموزش مجازی در دانشگاه الزهرا به همراه کاهش هزینه اینترنت  


دانشگاه الزهرا از هفته دوم اسفندماه اقدام به راه اندازی آموزش غیرحضوری کرد. این دانشگاه ۷۸۶ استاد و ۸هزار و ۵۵۵ دانشجوی را ملزم به حضور در سامانه آموزش الکترونیک ( lms ) و کلاس‌های آموزش همزمان کرده است. همچنین ۲۲۴۹ درس در این سامانه تعریف شد.


در دانشگاه الزهرا حدود ۳۵ درصد از اساتید شیوه آموزش آنلاین همزمان را انتخاب کردند و ۶۵ درصد دیگر نیز از سامانه lms برای این منظور استفاده می‌کنند. در این طرح که با استقبال گسترده اساتید و دانشجویان روبه‌رو شده است اساتید، کلاس‌های خود را همانند قبل با انسجام و بر اساس روال آموزشی دنبال کرده‌اند.


قابل توجه است که هزینه استفاده از اینترنت برای سامانه‌های آموزش مجازی دانشگاه و همچنین اپلیکیشن طوبی تل، از این پس برای کلیه کاربران اعم از اساتید و دانشجویان به یک سوم تخفیف یافته است. 


در همین راستا هزینه استفاده از اینترنت برای سامانه‌های آموزش مجازی دانشگاه الزهرا(س)، به منظور تسهیل دسترسی دانشجویان، ۶۶درصد کاهش یافت. این تخفیف به شکل خودکار و با اتصال به ip دانشگاه صورت می‌گیرد و نیازمند اقدام خاصی از سوی اساتید و دانشجویان نیست.


دانشگاه صنعتی شریف (منتشر نشود)


حال و هوای دانشگاه شریف در دوران کرونایی


در پی تمدید طرح فاصله گذاری اجتماعی، دانشگاه شریف طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ساعت کاری دانشگاه، تا اطلاع ثانوی از ساعت ۸ تا ۱۳ است.  کارمندان اداری دانشگاه درصورتی که حضورشان در محل کار از نظر مدیر واحد الزامی نباشد می‌توانند به صورت دورکاری به فعالیت ادامه داده و یا در صورت تمایل از مرخصی استفاده کنند.


فعالیت‌های آموزشی دانشگاه نیز تا اطلاع تانوی به صورت غیرحضوری است. در یکی از گروه‌های  دانشجویی دانشگاه شریف  طی نظرسنجی که از دانشجویان کرده است به نظر می‌رسد آموزش مجازی برای ۳۱.۵٪ دانشجویان در وضعیت خوب و برای ۳۱٪ متوسط است. باوجوداینکه نظرسنجی در روزهای آخر سال و پس از سه هفته تعطیلی انجام‌شده بود بازهم وضعیت دروس ۳۷٪ دانشجویان نگران‌کننده گزارش‌شده است که امیدواریم فکری به حال آن‌ها شود.


سر درب دانشگاه تهران


تاکید دانشگاه تهران بر مشارکت دانشجویان و نظارت بر آموزش مجازی است


دانشگاه تهران نیز با تأکید بر مشارکت حداکثری دانشجویان طی اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ از دوره‌های تحصیلی فعال دانشگاه بوده و به دلایل متعدد از جمله لزوم دانش آموختگی عده زیادی از دانشجویان برای ادامه تحصیل در مقاطع بعدی، برنامه‌ریزی برای آینده کاری، مشکل سنوات معافیت تحصیلی از نظر سازمان نظام وظیفه و امکان پذیرش دانشجوی جدید در سال تحصیلی آینده، اتمام این نیمسال تحصیلی امری اجتناب ناپذیر است.


در ادامه این اططلاعیه آمده است: بنابراین انتظار می‌رود اعضای هیأت علمی و مدیران محترم اقدام لازم را برای مشارکت حداکثری دانشجویان به عمل آورده و اهمیت حضور در کلاس‌های مجازی را به دانشجویان یادآور شوند تا آسیب‌های ناشی از این معضل اجتماعی به حداقل برسد.


مقررات و ضوابط حضور در کلاس‌های مجازی دانشگاه تهران همچون کلاس‌های حضوری بوده و اداره کل برنامه‌ریزی درسی و نظارت آموزشی با همکاری مرکز یادگیری الکترونیکی بر تشکیل کلاس‌ها و فعالیت استاد و دانشجو نظارت خواهند کرد.
رفع مشکلات آموزش مجازی دانشگاه تهران بر عهده معاونان آموزشی و رابطین مرکز یادگیری الکترونیکی استو این معاونین می‌بایست در ارتباط پیوسته با اعضای هیأت علمی مشکلات موجود را رصد کرده و نسبت به رفع آنها با همکاری مرکز یادگیری الکترونیکی اقدام لازم به عمل آورند.
برای دروس خاص دانشگاه تهران که امکان تکمیل درس به صورت غیر حضوری و احیاناً چند جلسه حضوری در ادامه نیمسال میسر نباشد با ارائه دلایل توجیهی استاد و تأیید گروه امکان اعلام آن به صورت ناتمام وجود دارد.
دروس عملی و کارگاهی پس از بازگشایی حضوری به صورت فشرده برگزار خواهد شد. در صورت عدم اتمام این دروس تا تاریخ ۳۱/‏۰۶/‏۱۳۹۹‬ به صورت ناتمام به نیمسال بعد منتقل و در سقف واحدهای نیمسال بعد محاسبه نخواهد شد.
دانشجویانی که به دلایلی نتوانسته‌اند از کلاس‌های غیر حضوری استفاده کنند و درخواست حذف یک و یا کلیه دروس خود را دارند، تقاضای خود را با ذکر دلایل به معاونت آموزشی دانشکده / پردیس ارائه کنند. بررسی و تأیید تقاضای حذف نیمسال بر عهده کمیسیون موارد خاص دانشگاه است.
 آزمون جامع دانشجویان دکتری دانشگاه تهران بعد از آغاز آموزش حضوری برگزار خواهد شد.
کلیه دانشجویان دانشگاه تهران که در این نیمسال امکان دفاع از پایان نامه یا رساله را دارند، می‌توانند بعد از آغاز آموزش حضوری تا ۳۱ شهریور به صورت حضوری از پایان‌نامه / رساله خود دفاع کنند.


برای آن دسته از دانشجویان که قصد دارند زودتر دفاع نمایند، برگزاری جلسه دفاع با تأیید استاد راهنما به صورت حضوری (صرفاً هیأت داوران) -الکترونیکی و یا به صورت الکترونیکی با رعایت شرایط زیر امکان پذیر است:


ارسال متن نهایی پایان نامه و رساله به تمامی داوران و دریافت تاییدیه کفایت؛


برگزاری جلسه دفاع به صورت الکترونیکی مطابق مقررات دفاع از پایان‌نامه / رساله؛


ضبط جلسه دفاع با بهره بردن از امکانات مرکز یادگیری الکترونیکی دانشگاه؛


در هر صورت لازم است ترتیبی اتخاذ گردد که دانشجو برای انجام اصلاحات متن پایان‌نامه / رساله ناگزیر از ملاقات حضوری و رفت و آمدهای غیر ضروری نباشد و متن صرفاً از طریق الکترونیکی بین استاد و دانشجو رد و بدل شود.
انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب