4 گونه گیاه نیازهای غذایی جهان را تأمین میکنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از رشت، محمدنقی صفرزادهویشکایی صبح امروز در سخنرانی علمی با عنوان «ظرفیتهای فراموششده بخش کشاورزی استانگیلان» با تأکید بر تولیدات گیاهی که با حضور جمع کثیری از دانشجویان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد با گرامیداشت هفته پژوهش گفت: از آغاز کشاورزی تاکنون، انسان هزاران گونه گیاهی را بهمنظور مصارفغذایی مورد استفاده قرار داده و امروزه از میان تمام گونههای گیاهی اهلیشده فقط 50 گونه در سطح وسیع کشت میشوند که از این تعداد، 4 گونه بیش از نیمی از نیازهای غذایی مردم جهان را تشکیل میدهند.
وی ادامهداد: بسیاری از گیاهان بومی که برای اقشار کمدرآمد و ضعیف جامعه از اهمیت زیادی برخوردار بودند، اکنون به دست فراموشی سپردهشده یا در آینده نزدیک به فراموشی سپرده خواهند شد.
صفرزاده تصریح کرد: این گیاهان با توجه به شرایط زمانی، بخشی از سطح زیر کشت کل محصولات کشور را به خود اختصاص میدادند.
دانشیار و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت تأکید کرد: اکنون کشت و تولید آنها تحتالشعاع گیاهان و عوامل دیگر قرار گرفته و به کنار گذاشته شدهاند که معرفی گونههای جدید، از دست رفتن قدرت رقابت این گونهها در مقایسه با گونههای پرمحصول، تغییرات تدریجی در تقاضا، اقتصاد و مسائل فرهنگی- سیاسی و درنهایت حذف تدریجی گروههای محلی که روشهای کشت و طبخ این گیاهان را بهخوبی میدانستند ازجمله عوامل متعدد در فراموشی برخی گیاهان به شمار میآیند.
انتهای پیام/4117/4062/خ
انتهای پیام/