دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1397 - 16:00
ماه‌عسلی که تمام شد؛

گردش به چپ اصلاح‌طلبان برای فرار از مشکلات دولت اجاره‌ای

جریان اصلاحات بعد از حمایت تمام قد از دولت روحانی در انتخابات‌های سال 92 و 96 با پیش آمدن مشکلات اقتصادی و سیاسی دولت، تئوری فرار از مشکلات را کلید زده است.
کد خبر : 345906
1531649280.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «ممکن است رئیس‌جمهور با عده‌ای از اصلاح‌طلبان که نظرات دیگری داشته و خیلی تند هستند روابط خوبی با آنها ندارد». این صحبت‌ها آغازی بر روند تکمیلی و جنجالی آتش‌افروزی اصلاح‌طلبان با دولت دوازدهم است. از روزی که در سال 92 جریان اصلاحات تمام قد پشت دولت ایستاد و به صورت کامل از آن حمایت کرد، پنج سال می‌گذرد و در این مدت ماه‌عسل دو طیف به پایان کار خود نزدیک شده یا در اثر قدرت به چالش جدی برخورد کرده است.


این صحبت‌های بالا مصاحبه واعظی با یکی از رسانه‌ها بود که پاسخی به سعید حجاریان تئوریسین دو دهه اخیر اصلاح‌طلبان است درباره اینکه هم‌اکنون تعریف جریان وی با دولت چگونه قرار دارد، گفته بود: اصلاح‌طلبان هیچ‌گاه با روحانی عقدی به معنای ائتلاف نبسته بودند و حالا که آقای روحانی از خودش عبور کرده، طبیعی است که برخی اصلاح‌طلبان با او زاویه پیدا کنند. این حرف‌های حجاریان به این معنا می‌توان در دنیایی سیاست امروزی تلقی کرد که با دست روحانی را دور می‌کنند و با پا می‌خواهند خود را وارد اریکه قدرت دولت کنند.


این صحبت و گفتگوها تازگی ندارد و در جریان کنگره حزب اتحاد ملت ایران که از جریان‌های تندروی اصلاح‌طلب محسوب شده و در کنگره حزب کارگزاران نیز صحبت‌های از عبور اصلاحات از دولت زمزمه شده و آن‌ها می‌خواهند به دلیل اینکه سهمی بیشتری کسب کنند، دولت را مورد هجمه بیشتر قرار دهند. واعظی نیز به‌عنوان عضو جریان نزدیک به دولت که در چند سال اخیر در قامت حزب اعتدال و توسعه سر برآورده است به این مواضع واکنش نشان داد و در کسوت رئیس دفتر رئیس‌جمهور حمایت همه‌جانبه‌ای در مقابل پروژه عبور از روحانی نشان می‌دهد.


از طرفی دیگر ابطحی رئیس دفتر رئیس‌جمهور دوران اصلاحات در پاسخ به همتای خود وارد عرصه دفاع از اصلاحات شده و در جواب وی می‌گوید: آقای واعظی گفته ما با هیچ گروهی ائتلاف نکردیم، نه در سال 92 و نه در سال 96، یعنی رأی مال خود آقای روحانی بوده و نه به خاطر حمایت اصلاح‌طلب‌ها. به نمک‌نشناسی کاری ندارم ولی قربان دهنت آقای واعظی. اصلاً همه رأی مال خود آقای روحانی بوده، همه افتخارات دولت و رئیسش هم مال خودتان!


این سخنان در زمانی مطرح می‌شود که به نظر می‌رسد، اصلاح‌طلبان قصد خالی کردن شانه‌های دولت حامی خود را دارند و نمی‌خواهند مشکلات دولت در عرصه‌های اقتصادی در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست‌جمهوری به پای آن‌ها نوشته شود. اصلاح‌طلبان اما در شرایطی تلاش می‌کنند که حساب خود را از دولت جدا کنند که همان لیدرهای این جریان در سال‌های 92 و 96 در حمایت از روحانی سنگ تمام گذاشتند و حتی اعلام کردند که ما دندان‌های کلید روحانی هستیم و آن را تضمین می‌کنیم! ایزدی یکی از فعالان اصلاح‌طلب نیز به این روند عبور واکنش نشان داده و اعلام می‌کند که «اصلاح‌طلبان بر سر دوراهی قرار گرفته‌اند. اگر بخواهند دولت و آقای روحانی را به طور کامل رها کنند، دیگر در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، نمی‌توانند از فرد دیگری حمایت کنند!»


رهامی از اعضای شورای سیاست‌گذاری اصلاحات نیز در رابطه با صحبت‌های واعظی اشاره به انتخابات سال 92 کرده است و می‌گوید: «من در سال 92 جز شورای پنج نفره حکمیت بودم. حدود یک هفته مانده به انتخابات، هیأت‌هایی را به 12 استان اعزام کردیم تا سبد آرا را بررسی کنند. در آن زمان، رأی قالیباف حتی از روحانی هم بیشتر بود و اگر حمایت اصلاح‌طلبان نبود روحانی به دور دوم هم نمی‌رسید. رأی قالیباف حدود 38 درصد، بعد از او ولایتی با 20 درصد و جلیلی با 15 درصد رأی داشتند. بعد از آن هم روحانی نفر چهارم و عارف با اختلاف کم نفر آخر بودند. اگر ائتلاف و حمایت نیروهای اصلاحات و همچنین حمایت خاتمی و هاشمی نبود قطعاً عارف و روحانی به دور دوم هم نمی‌رسیدند و نهایتاً قالیباف و جلیلی در انتخابات می‌ماندند. کسانی که دست‌اندرکار بودند، این موضوع را شهادت می‌دهند.


این روند فرار اصلاحات از مشکلات دولت تمامی ندارد و آن‌ها که زمانی واژه‌های مانند نجات‌دهنده ایران یا رحم اجاره‌ای را به کار می‌بردند، امروز متفق شده‌اند که دولت را تنها بگذارند و پاسخگوی مشکلاتی که امروز در منظر اقتصادی و سیاست خارجی نصیب کشور شده است، نشوند. حالا باید گفت نه آن رومی اصلاحات با معنای دندان‌های کلید نه این زنگی و عبور از روحانی!


انتهای پیام/4082/4071/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب