سینههای سوخته جانبازان شیمیایی هنوز التیام نیافته است
علیرضا ترکی در گفتگو با خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، گفت: سال 1362 جمعی گردان توحید بودم که در عملیات خیبر، رژیم بعث از بمبهای شیمیایی از نوع گاز خردل استفاده کرد و بسیاری از همرزمان و همسنگرانم شیمیایی و شهید شدند. بعد از مصدومیت شیمیایی رزمندگان را به بیمارستان صحرایی که در منطقه پیشبینی کرده بودند انتقال دادند، گاز خردل از آندسته گازهای شیمیایی است که تأثیر مستقیم بر ریه و چشم دارد و بسیار آزاردهنده همراه با درد و سوزش زیاد، تنفس را مختل میکند. بعد از رسیدن به بیمارستان صحرایی دوش آبسرد کار ابتدایی بود که باید انجام میدادیم چون انجام اینکار باعث تخلیه گاز خردل از ریهها میشد، اما تأثیری گذرا و کم داشت.
دبیر انجمن صلح سبز و جانباز شیمیایی دفاع مقدس بیان کرد: عملیات خیبر یکی از عملیاتهای آبی ـ خاکی بود که صدام تصور نمیکرد، رزمندگان اسلام بتوانند بعد از طی 45 کیلومتر به اهداف خود دست پیدا کنند. صدام برای بازپسگیری مواضع تصرفشده از تمام توان خود استفاده کرد و در آخر تنها گزینهاش بمب شیمیایی بود که از آن به بدترین شکل و بیشترین حجم استفاده کرد، آنقدر سطح آلودگی من و تعدادی از بچههای گردان بالا بود که در بیمارستان صحرایی هیچ کار جدی نتوانستد انجام دهند، از همین رو ما را به اهواز منتقل کردند و گروه حقیقتیابی که در اهواز حضور داشتند با معاینه مصدومین، به استفاده صدام از سلاحهای شیمیایی در جنگ ایران عراق اذعان کردند.
وی اظهار کرد: برای بیان درد، مظلومیت و حقانیت جانبازان شیمیایی که در طول سالیان دراز همچنان با سینههایی مالامال از جراحت نفس میکشند، انجمن صلح سبز را تأسیس کردیم و از زمان تأسیس این انجمن همواره به دنبال احیای حقوق جانبازان شیمیایی بودهایم. چرا که جانبازان شیمیایی از مظلومترین قشر جانبازان هستند، در برطرف کردن مشکلات جانبازان قطع عضو، ضایعات نخاعی و دیگر گروههای جانبازی، میتوان از علم و تکنولوژی برای برطرف کردن نیازهای روزانهشان بهره برد، کسی نمیتواند بهجای جانباز شیمیایی نفس بکشد و هیج تکنولوژی در برطرف کردن نیاز تنفسی جانبازان به صورت مشخص و کاربردی یاری رسان ما نیست. استفاده از کپسولهای اکسیژن نیز در طولانی مدت عوارض زیادی را برای جانباز بههمراه دارد.
ترکی افزود: انجمن صلح سبز فعالیتهای فرهنگی و هنری فراوانی را برای جانبازان شیمیایی دارد و برگزاری جلسات مداوم بر ارتباط جانبازان شیمیایی تأکید داشته و هماهنگیهای لازم را برای حضور در کنفرانسهای جهانی دفاع از حقوق جانبازان شیمیایی به عمل میآورد. بنیاد شهید و امور ایثارگران و به صورت خاص مرکز تشکلهای شاهد و ایثارگر از معدود نهادها و مراکزی هستند که به صورت تخصصی در امر حمایت، مداوا و دفاع از حقوق جانبازان شیمیایی به صورت ملی و بینالمللی وارد شدهاند و که نتایج خوبی را بدست آوردهاند. توجه و رسیدگی به امور جانبازان معزز شیمیایی، عزم ملی را میطلبد و تمام دستگاهها و جامعه و چرا که برای فراهم آوردن محیطی که جانبازان شیمیایی که جامعه آرامش خود را مدیون آنهاست میتوانند دخیل باشند.
انتهای پیام/4100/
انتهای پیام/