دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مرداد 1394 - 14:08
در نشست خبری با خبرنگاران:

دهقان: اس300 به روزرسانی‌شده را تحویل خواهیم گرفت/ به دنبال موشک با برد بیش از 2 هزار کیلومتر نخواهیم بود/ رزمایش موشکی با تست موشکی فرق می‌کند

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت که در قرارداد جدید که طی این هفته تا هفته آینده امضا خواهد شد یک گردان از سامانه اس300 به قرارداد قبلی اضافه می‌شود و تمام تغییرات تکنولوژی در سامانه جدید اعمال و به‌روز شده تحویل ایران می‌شود.
کد خبر : 33928

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، سردار سرتیپ حسین دهقان صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت 31 مرداد ،روز صنعت دفاعی و هفته دولت، برگزار شد، اظهار کرد: ما به دنبال افزایش توان بازدارندگی و توان راهبردی خود هستیم و به همین دلیل بر تامین اقلام دفاعی متمرکز شدیم، طرح‌ها را با شتاب و سرعت قابل قبولی به نتیجه رساندیم و در اختیار نیروهای مسلح قرار دادیم.


وی تصریح کرد: پروژه‌ها را اولویت‌بندی کردیم و با تمرکزی که روی این پروژه‌ها شد، بیش از 30درصد آنها را به نتیجه رساندیم. همچنین اگر جایی در سطح ملی ظرفیتی وجود دارد که با سرمایه‌گذاری اندک، نیاز ما را برطرف کند به سمت آن می‌رویم.


وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: ما ظرفیت‌های عظیم صنعتی داریم که می‌تواند به توسعه ملی کمک کند، مانند صنعت نفت و گاز و مخابرات و عمران.


در داخل شهرها صنایع دفاعی نداریم


دهقان با اشاره به آمایش صنایع دفاعی ادامه داد: مسئله پدافند غیرعامل در صنایع دفاعی را دنبال می‌کنیم. در داخل شهرها صنایع دفاعی نداریم و همه آنها را به بیرون از شهرها برده ایم.


وی با بیان اینکه سازمان هوافضای وزارت دفاع بر روی انواع موشک‌های بالستیک متمرکز شده است، گفت: در حال کار بر روی افزایش دقت موشک‌ها هستیم و می‌خواهیم این سیستم‌ها در برابر جنگ الکترونیک و هدف قرار گرفتن مصون باشند. چند پروژه راهبردی را در حوزه موشکی به نتیجه رساندیم از جمله دقت در بردهای بلند و ماندگاری و بارانی کردن سرجنگی‌ها. همچنین به‌دنبال هواپایه کردن موشک‌های زمینی هستیم که برخی کروزهای ساحل به دریا در این زمینه عملیاتی شده‌اند. همچنین بهترین موشک های ضدزره را در اختیار نیروهای مسلح قرار دادیم.








موشک‌های ما کاربرد دفاعی و بازدارنده دارند و ما هیچ‌گاه با نیت کاربرد سلاح‌های هسته‌ای هیچ اقدامی انجام نداده‌ایم

وزیر دفاع درخصوص پیشرفت‌های حوزه دریا گفت: زیرسطحی جدید 500 تُنی امسال به نیروی دریایی ارتش ملحق می‌شود و در گام‌های بعدی نیز درخصوص زیرسطحی‌های سنگین قدم برخواهیم داشت.


دهقان در ادامه اظهار کرد: تلاش داریم تا همه بیسیم‌ها را از آنالوگ به دیجیتال تبدیل کنیم، کار بر روی رادارهای آرایه فازی ادامه دارد و ما به سمت سیستم‌های پسیو حرکت می‌کنیم.


وی همچنین از عملیاتی شدن بالگرد ملی طی سال جاری خبر داد و افزود: جنگنده صاعقه2 تحویل نیروی هوایی ارتش شده و جت آموزشی نیز مورد آزمایش قرار گرفته و آماده تولید است. پرنده‌های هدایت‌پذیر در انواع مدل‌های رزمی، شناسایی، تعقیب و مراقبت هوایی هم تولید شده است که مشتری‌های بسیار زیادی از خارج دارد و ما آنها را با رعایت موارد امنیتی می‌فروشیم.


دهقان با اشاره به فعال شدن دیپلماسی دفاعی کشور و دیدار با مسئولان کشورهایی از جمله عراق، چین، روسیه، عمان، هند،‌ پاکستان و بلاروس، افزود: ما با این کشورها زمینه‌های همکاری‌ را تعریف کرده و بیشترین همکاری را با چین روسیه داشته‌ایم. افق روشنی را برای این همکاری پیش‌بینی می‌کنیم. در آینده نیز من در یک کنفرانس امنیتی در پکن حضور می‌یابم.


وزیر دفاع همچنین با اشاره به اینکه امروز قابلیت نیروهای مسلح در حدی است که آنها قادرند نیازهای دفاعی خود را متناسب با تحریم‌ها تولید کنند، اظهار کرد: ما ادعا نمی‌کنیم که می‌توانیم جنگنده فوق پیشرفته تولید کنیم اما هر آنچهدر حوزه دفاعی نیاز داریم را تولید می‌کنیم. امروز اگر آمریکا و اسرائیل تصور کنند می‌توانند اقدامی علیه ما انجام دهند حتما این کار را می‌کنند اما آنها قدرت ملت ایران را درک کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که باید با زبان تکریم با مردم ایران سخن بگویند. کلیدی‌ترین رمز موفقیت ما خودباوری است.


دهقان درباره سامانه موشکی اس 300 اضافه کرد: در مقطعی به یکباره رئیس جمهوری روسیه (مدودف) تصمیم به لغو تحویل سامانه موشکی اس 300 گرفت، البته شاید روس‌ها به بهانه قطعنامه 1929 و در واقع به دلیل برخی فشارهای سیاسی تصمیم به لغو قرارداد گرفتند، اما در دوره جدید رئیس‌جمهوری روسیه این قرارداد را فعال کرد.








ما به دنبال چندگانه کردن موشک‌های خود یعنی تبدیل موشک‌های زمین به زمین به زمین به هوا هستیم

وی همچنین افزود: در قرارداد جدید که طی این هفته تا هفته آینده امضا خواهد شد یک گردان از این سامانه به قرارداد قبلی اضافه می‌شود و تمام تغییرات تکنولوژی در سامانه جدید اعمال و اس 300 به‌روز شده تحویل ایران می‌شود. بحث‌های زمان‌بندی و قرارداد نیز تنظیم شده و قرارداد به مرحله اجرا رسیده است. هفته آینده هم برای امضای قرارداد به روسیه خواهیم رفت و هیچ منعی برای اجرای قرارداد وجود ندارد.


وزیر دفاع همچنین افزود: در واقع از طرف ایران و روسیه این قرارداد آغاز شده و آنها در حال تهیه این سامانه هستند تا در فاصله کوتاهی پس از امضای قرارداد این سامانه تحویل ایران داده شود.


ما به جز روسیه در حوزه جنگنده‌ها با هیچ کشوری همکاری نخواهیم داشت


حسین دهقان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که ایران نیازمندی‌های خود را در حوزه جنگنده‌ها به روسیه اعلام کرده است،‌خاطرنشان کرد: ما درباره طراحی و تولید مشترک هواپیماها با روسیه مذاکراتی داشته‌ایم. آنها ابتدا توانایی‌های ما را باور نمی‌کردند اما اکنون حاضر به همکاری با ایران در این حوزه شده‌اند. ما به جز روسیه در حوزه جنگنده‌ها با هیچ کشوری چنین همکاری نخواهیم داشت.


وی درباره قطعنامه جدید سازمان ملل و نحوه فعالیت موشکی ایران نیز خاطرنشان کرد: ما هیچ محدودیتی درباره فعالیت‌های دفاعی خود نمی‌پذیریم. ما دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم بنابراین ملاحظات فنی برای کاربرد کلاهک هسته‌ای را در موشک‌های خود لحاظ نکرده‌ایم. موشک‌های ما کاربرد دفاعی و بازدارنده دارند و ما هیچ‌گاه با نیت کاربرد سلاح‌های هسته‌ای هیچ اقدامی انجام نداده‌ایم. ما به دنبال ساخت موشک با برد بیش از 2000 کیلومتر نیستیم.


وی در ادامه با بیان این‌که صنعت دفاعی کشور در حوزه موشک‌های کروز موفقیت‌های خوبی به دست آورده است، افزود: مرحله اول موشک کروز زمین به زمین سومار انجام گرفته است و مرحله دوم هم در ماه‌های آینده انجام می‌شود. این پروه در لبه تکنولوژی است و توانایی ما را برای دفاع از کشور افزایش می‌دهد. ما همچنین به دنبال چندگانه کردن موشک‌های خود یعنی تبدیل موشک‌های زمین به زمین به زمین به هوا هستیم. اکنون موشک‌های قادر و نصر بر پایه‌های هوایی مستقرند و می‌توانند به طرف اهداف زمینی شلیک شوند. ما همچنین در حوزه موشک‌های ضدزره هم تجهیزات حمل و نقلی، تجهیزات انفرادی، خودروهای تاکتیکی و تانک‌های نسل جدید موفقیت‌های خوبی به دست آورده و انواع آنها را طراحی و در مسیر تولید انبوه قرار داده‌ایم.








ما داعش را تهدیدی برای امنیت خود نمی‌دانیم ولی آنها تهدید برای امنیت جهانی هستند

وزیر دفاع در ادامه خاطرنشان کرد: ما در حوزه فناوری دریایی قادریم انواع شناورها را طراحی و تولید کنیم. اکنون زیرسطحی 500 تنی با تمامی تجهیزات آن در داخل کشور تولید شده و امید داریم امسال به نیروی دریایی ملحق شود. ما در مراحل بعدی برای ساخت زیرسطحی‌های سنگین‌تر اقدام می‌کنیم.


دهقان با بیان اینکه هیچوقت به دنبال موشک با برد بیش از 2 هزار نبوده و نخواهیم بود، گفت: اگر امریکا یا اسرائیل همین امروز تصور کنند که می‌توانند اقدام کارسازی علیه ایران داشته باشند، یک لحظه هم صبر نمی کنند. اوباما گفته است که اگر بتوانیم، ایران را نابود میکنیم درحالیکه میداند که نمیتواند، مانند پیچ و مهره های هسته ای که میخواستند باز کنند ولی نتوانستند.ما از هر مجموعه ای که بخواهد با اسراییل و امریکا مبارزه کند حمایت می‌کنیم.


وزیر دفاع تاکید کرد: هر حمایتی لازم باشد از جبهه مقاومت می‌کنیم و تاکنون نیز این کمک‌ها صورت گرفته. آنها توان و آمادگی خوبی داشته و راههای مختلفی نیز برای تامین نیازهایشان وجود دارد.


وی با بیان اینکه امروز ما با 35 کشور در 3 قاره از ونزوئلا تا اندونزی و در همه حوزه‌ها همکاری داریم، به موضوع تعمیرات و خدمات و فروش و نیز انتقال تکنولوژی به برخی کشورها اشاره کرد.


وزیر دفاع درخصوص درخواست برای برگزاری رزمایش موشکی نیز گفت: رزمایش موشکی با تست موشکی فرق می‌کند. رزمایش ها در هر سال و در زمان مشخص خود برای بررسی نقاط ضعف و قدرت سامانه‌ها برگزار می‌شود.








ما هیچ گاه به دنبال ساخت موشک با برد بیش از 2000 کیلومتر نیستیم

دهقان با تاکید بر اینکه هیچ مانور و رزمایشی در سطح ملی نه متوقف و نه به تاخیر می افتد، گفت: تست‌های موشکی ما متناسب با فرایند تحقیق و تولید انجام می‌شود و هیچ منعی ندارد. در بحث تست های موشکی ذات کار بر تحقیق و تولید است و هر سامانه ممکن است تا 15 بار هم آزمایش شود.


برای بازدیدها باید مدرک و شاهدی بر فعالیت غیر مجاز باشد


سردار دهقان درخصوص موضوع توافق هسته ای نیز اظهار داشت: «برجام» ابتدا باید مراحل قانونی را طی کند و اگر پروتکل الحاقی را بپذیریم، PMD نیز در آن آمده است. بسیاری از کشوها آن را پذیرفته‌اند و اینطور هم نیست که همان وقت که آژانس گفت، بیاید و بازدید کند. آنها باید از قبل اطلاع بدهند. ضمن اینکه مراکز نظامی تحفظ خاص خود را دارد.


وزیر دفاع افزود: اگر برجام و پروتکل الحاقی را پذیرفتیم مانند باقی کشورها عمل می‌کنیم. برای بازدید باید مدرک و شاهدی بر فعالیت غیر مجاز باشد که ما هیچگاه بدنبال این فعالیت ها نمی‌رویم. پارچین یک مجموعه صنعتی اداری و مسکونی گسترده است که اقدامات عمرانی و مهندسی نیز در آن انجام می‌شود.


وزیر دفاع در پاسخ به آنا مبنی بر اینکه آیا پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای در زمینه ارتقا صنعت دفاعی با کشورهای اروپایی و توانمند در زمینه دفاعی همکاری خواهید کرد، افزود: طبیعی‌ است که در سایه اجرایی شدن برجام، همکاری‌های ما نیز افزایش یابد و برای همین هم هست که کشورها، سبدهای خود را در صف گذاشته‌اند اما بنا نیست بعد از توافق، دروازه‌های خود را به روی خارجی‌ها باز کنیم تا بازار ما را بگیرند. ما به دنبال توسعه زیر ساختها هستیم،








آنچه در فضا برای ما مهم است استفاده صلح‌آمیز از فضاست و اعتقاد داریم نباید فضا را تبدیل به میدان جنگ کرد

دهقان گفت: این ما هستیم که تصمیم می‌گیریم این کشورها تا چه میزان و در چه بخشی با ما همکاری کنند. رهبری معظم انقلاب نیز هشدار دادند که فضای ایجادشده نباید منجربه ورود بیگانگان شود. توجه داریم که آنچه می خواهیم از دیگران بگیریم، ما را وابسته نکند. باید نقش اصلی را خودمان ایفا کنیم تا بیگانگان توان دستکاری و ایجاد چالش نداشته باشند.


وزیر دفاع در بخش دیگری از سخنان خود به مسایل منطقه پرداخت و اظهار کرد: ما داعش را تهدیدی برای امنیت خود نمی دانیم ولی آنها تهدید برای امنیت جهانی هستند. معتقدیم اگرچه امریکا و اسرائیل از این بابت اعلام نگرانی می‌کنند ولی از آن ناراضی نیستند. ما هم در بخش تامین مرزهای خود طرحها و تجهیزات مناسبی داریم.


وزیر دفاع همچنین در پایان درباره برنامه‌های فضایی کشور گفت: در این حوزه برنامه 10 ساله برای حضور در فضا تعیین شده بود که البته با یک سری مشکلات مواجه شد که در زمانبندی، ما را دچار مشکل کرد. آنچه در فضا برای ما مهم است استفاده صلح‌آمیز از فضاست و اعتقاد داریم نباید فضا را تبدیل به میدان جنگ کرد.


دهقان با بیان اینکه ادامه برنامه‌ها به شکل قبلی با اختلال مواجه شد و در حال حل کردن آن هستیم، افزود: امیدواریم برنامه فضایی کشور فعال شود. ما الان کار پایگاه‌های پرتاب را نهایی کردیم و آمادگی برای پرتاب به مدارهای مختلف وجود دارد. برخی ماهواره‌ها و ماهواره برها مانند سیمرغ آماده و تست شده است. فعالیت‌ها در این حوزه ادامه دارد و تلاش می‌کنیم که مشکلات را برطرف کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب