دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1397 - 15:59
یک مسئول قضائی:

طرح استفاده از کارآگاهان خصوصی اجرایی می‌شود

مدیرکل پیشگیری‌های امنیتی انتظامی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از  تدوین طرح استفاده از کارآگاهان خصوصی در کشور خبر داد.
کد خبر : 328561
2294068.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، نخستین جلسه هم اندیشی طرح کارآگاه خصوصی با حضور تعدادی از مراجع قضائی و و انتظامی و کارآگاهان بازنشسته در محل این معاونت برگزار شد.


رضا مسعودی‌فر در این نشست با تدوین طرح کارآگاه خصوصی اظهار کرد: بحث کارآگاه خصوصی هرچند در کشور مسبوق به سابقه نیست اما در برخی کشورها قدمتی صدساله دارد.


وی با بیان تاریخچه‌ای از راه‌اندازی کارآگاه خصوصی در دنیا گفت: شخصی به نام فرانسیس ویدوک در فرانسه در سال 1833 نخستین آژانس کارآگاه خصوصی را راه‌اندازی کرد.


مدیرکل پیشگیری‌های امنیتی انتظامی معاونت اجتماعی قوه قضائیه درباره پیشینه این طرح در کشور تصریح کرد: کارآگاه خصوصی در کشور تا کنون به شکل قانونمند ایجاد نشده است و همین موجب سوءاستفاده برخی افراد سودجو در اینترنت و فضای مجازی شده است.


وی اضافه کرد: در فضای مجازی برخی تبلیغات مشاهده می‌شود که هم پول‌های کلانی گرفته‌اند و هم به حریم خصوصی وارد شده‌اند.


مدیرکل پیشگیری‌های امنیتی انتظامی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: امروزه به لحاظ گستردگی و تنوع روابط اجتماعی، نیاز شهروندان به این خدمات بیشتر و بیشتر شده است. از طرفی، مردم گاهی تمایل دارند برخی موضوعات که ماهیت قضائی انتظامی ندارد با کمک کارآگاه خصوصی مشکل را رفع کنند.


وی ادامه داد: از آنجا که سازوکاری برای رفع این نیازها در کشور وجود ندارد، همین امر موجب برخی سوءاستفاده رها شده است.


مسعودی‌فر اظهار کرد: درخصوص این موضوع در مراحل ابتدایی کار هستیم و باید به این بررسی و جمع‌بندی برسیم که آیا قوانین موجود ظرفیت ایجاد چنین نهادی را دارد یا نیازمند قانونگذاری جدید هستیم.


کارآگاه هادی مصطفایی معاون سابق مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی در این نشست گفت: در بحث جرم اگر نتیجه مطلوب و نهایی بدست نیاید، همه زحمات انجام شده هدر رفت محسوب می شود.


وی با ذکر مثالی اضافه کرد: فرض کنیم کسی شکایت کلاهبرداری کرد و طرف شناسایی و حکم جلب او هم صادر شده است اما اگر پیدا نشود و اموال کلاهبرداری شده بازنگردد، عملا کاری انجام نشده است و مانند تیمی است که خوب کار می کند اما گلی به ثمر نمی رساند.


معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی با بیان اینکه برخی افراد از استفاده عنوان کارآگاه‌‌های خصوصی اکراه دارند، اظهار کرد: عنوان برای ما مهم نیست منظور ساختاری است که بتواند برخی نیازها و درخواست‌های معقول و منطقی مردم را رفع کند لذا می‌توان به جای کارآگاه خصوصی از عناوین دیگری مانند دفتر کارآگاهان رسمی، کانون کارآگاهان رسمی، کانون پی‌جویان، بنیاد پی‌جویی و دبیرخانه کارآگاهان استفاده کرد.


به گفته وی، در حال حاضر در اغلب کشورهای توسعه یافته به ازای هر 5 هزار نفر جمعیت یک کارآگاه خصوصی فعالیت می‌کند که با احتساب جمعیت 80 میلیونی کشور، به دست کم 16 هزار کارآگاه برای فعالیت در این زمینه نیاز است.


این کارآگاه ادامه داد: البته سال 88 اقداماتی روی دو محور صورت گرفت و تعدادی بازنشستگان ناجا در برخی پرونده‌های معوق معرفی شده‌اند که همکاری بسیار خوبی هم انجام شد.


مصطفایی گفت: فعلاً شرکت‌های بیمه از بازنشستگان برای کشف تقلب‌های بیمه‌ای مانند آتش‌سوزی‌ها و تصادفات ساختگی استفاده می‌کنند.


وی درباره ضرورت استفاده از کارآگاهان خصوصی تصریح کرد: توسعه در ابعاد مختلف، درخواست‌ها و نیازهای جدی، مشروع و قانونی مردم و مشکلات جدی مراجع رسمی در پاسخ‌دهی به برخی نیازها از جمله ضرورت‌های اجرای این طرح است که متأسفانه بسیاری سودجویان با استفاده از خلأ موجود و قانونی در رفع نیازهای مردم، به صورت زیرزمینی و غیرقانونی فعالیت می‌کنند.


مصطفایی هدف از اجرای طرح کارآگاهان خصوصی را متوقف کردن چرخه جرم و مشاوره‌دهی در موارد ضروری برشمرد.


انتهای پیام/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
رحیمی
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۹
۰
همینم مونده بود که کارگاه خصوصی هم بیاد تو کار
هلدینگ شایسته