300 سگ سوخته، اهواز را به هم ریخت
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، روز گذشته ویدئویی دلخراش از سوزاندن تعداد بسیاری از سگهای ولگرد در منطقه قلعه جنان کارون در فضای مجازی منتشر شد، فیلمی که بهرغم کوتاهیاش واکنش بسیاری از فعالان حقوق حیوانات و فعالان محیط زیست را به همراه داشت.
در صفحات اینستاگرامی و کانالهای تلگرامی تعداد این سگسوزیها حدود 200 تا 300 قلاده عنوان شده است در حالی که به گفته فعالان حقوق حیوانات با توجه به شدت سوختگی این سگها سرشماری تعداد آنها به دقت امکانپذیر نیست.
افسانه عربیفر مدیرعامل انجمن حامیان محیط زیست و حیوانات خوزستان که شخصاً پیگیر این ماجرا بود و در صحنه حضور داشت به خبرنگار آنا گفت: این حادثه یکشنبه سیزدهم آبان ماه در منطقهای به نام کوی مهدی اهواز گزارش شد که این منطقه محل تجمیع پسماند نخالههای ساختمانی و زبالههای شهری است.
وی با اشاره به اینکه پس از حضور در منطقه مشاهده کردیم که لاشه سوخته سگهای ولگرد روی تپههای نخاله افتاده و چند لاشه زیر لاستیکهای ماشین در حال سوختن است، افزود: البته یکی از پرسنل شهرداری و رئیس پسماند شهرداری اهواز نیز در محل حضور یافتند اما اعلام کردند که این منطقه جزو محدوده شهری و تحت پوشش ما نیست و حتی تعداد لاشه سگها را سه قلاده اعلام کردند در حالی که تعداد لاشههای سوخته سگها بسیار بیش از این بود.
به گفته این فعال محیط زیست، شهرداری اهواز مدعی است که این منطقه جزو قلعه جنان و شهرداری کارون بوده و جزو شهرداری اهواز محسوب نمیشود و باید از سوی فرمانداری کارون این موضوع را پیگیری کنیم؛ در حالی که منطقه لاشههای سوخته پشت منازل تاکسیرانی اهواز است.
عربیفر ادامه داد: هر یک از مسئولان این موضوع را در دایره اختیارات و مسئولیت نهاد دیگری میدانند و هیچکس حاضر به پیگیری این ماجرا نیست البته زبالهگردهای آن منطقه معتقدند که همیشه در این محدوده شاهد چنین صحنههایی هستند و تازگی ندارد.
وی تأکید کرد: در بررسیهای ما مشخص شد که زیر یک تایر جمجمههای سوخته بسیاری وجود دارد حتی مشاهده شد که توله سگهای دو ماهه و سه ماهه نیز در زیر این لاستیکها میسوزند البته مشاور حقوقی شهرداری این موضوع را از اساس رد کرده و میگوید این لاشههای سوخته در سطح شهر اهواز پراکنده بوده و شهرداری فقط آنها را به این منطقه منتقل کرده است.
مدیرعامل انجمن حامیان محیط زیست و حیوانات خوزستان از اعلام شکایت از سوی کمیته حقوقی انجمنها و یک شکایت نیز از سوی انجمن حامیان محیط زیست خبر داد و گفت: البته به دلیل سوختگی لاشهها تعیین تعداد آنها بسیار دشوار بود؛ اما برخی تعداد لاشههای سوخته را حدود 200 تا 300 قلاده برآورد کردهاند زیرا بسیاری از لاشهها به قدری سوخته که فقط ستون مهرهها و استخوانهای آنها برجای مانده بود.
این در حالی است که محمدرضا قنواتی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند اهواز در گفتگو با خبرنگار آنا معتقد است: در بررسی میدانی ما از محل مشخص شد برخلاف شایعات در فضای مجازی این تعداد 300 قلاده سگ نبوده بلکه فقط 3 قلاده سگ در این حادثه سوختهاند، منطقه قلعه جنان نیز تا 4 سال پیش جزو اهواز بود اما هم اکنون یک شهرستان مرزی است که مدیریت و کنترل آن دست ما نیست.
وی با اشاره به اینکه این محدوده محل جمعآوری نخاله و زباله است، افزود: در این محدوده زبالهها و نخاله را جمعآوری و میسوزانند که ممکن است در حین سوزاندن زبالهها لاشه چند قلاده سگ نیز در آن بین وجود داشته است.
قنواتی با اشاره به اینکه براساس دستورالعمل وزارت کشور یک کمیته شامل 6 دستگاه از جمله بهداشت، دامپزشکی، محیط زیست، شهرداری، نیروی انتظامی و سازمانهای مردم نهاد باید به این موضوع رسیدگی کنند، افزود: در مورد ساماندهی به سگهای ولگرد براساس دستورالعمل وزارت کشور عمل میکنیم، بنابراین در صورتی که در بررسی شبکه بهداشت بیماری و عامل انتقال بیماری سگهای ولگرد محرز شود آنگاه ما باید آنها را مهتوم کنیم و در غیر این صورت چنین کاری نمیکنیم.
به گفته این مقام مسئول در شهرداری اهواز، باید تحقیقات لازم برای شناسایی عامل این حادثه صورت گیرد که چه کسی این کار را انجام داده است البته شاید در پی آتش زدن زبالهها نیز این اتفاق بهوقوع پیوسته باشد زیرا همیشه در این منطقه زبالهها را میسوزانند ولی به صورت کلی شهرداری اتلاف سگهای ولگرد را انجام نمیدهد.
قنواتی تأکید کرد: اگر دستگاههای نظارتی یک بار با انتشار چنین اخبار و تصاویر کذبی در فضای مجازی به صورت قانونی برخورد کنند قطعاً در آینده دیگر تکرار نمیشود، زیرا این موضوع تشویش اذهان عمومی را به همراه دارد و حتی با ارائه تکذیبیه از سوی ما نیز آرامش به جامعه باز نمیگردد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند اهواز ادامه داد: براساس دستورالعمل وزارت کشور در موضوع رسیدگی و ساماندهی سگهای ولگرد هر یک از اعضای کارگروه وظیفهای دارد که باید طبق آن عمل کند هر چند ما نیز عمل سوزاندن و کشتن سگهای ولگرد را محکوم میکنیم.
قنواتی گفت: ما حاضریم محل، قفس و دامپزشک در اختیار سازمانهای مردم نهاد و حامیان حیوانات قرار دهیم تا به عقیمسازی سگهای ولگرد بپردازند البته پس از عقیمسازی نباید این حیوانات در سطح شهر رها شوند و نباید فرهنگ غربی را در کشور ترویج کنیم که این نیز دستورالعمل وزارت کشور است و باید ظرف یک برنامه سه ساله شهر را پاکسازی کنیم.
براساس این گزارش، هر چند شهرداری اهواز موضوع سوزاندن 300 قلاده سگ را رد کرده و حتی پیگیری این موضوع را در حوزه مسئولیتها و وظایف خود نمیداند اما سالهاست دستگاههای ذیربط از ساماندهی سگهای ولگرد در سطح شهر غافل شدهاند و هرازگاهی شاهد سگآزاری یا سوزاندن و عقیم سازی غیراصولی سگها در شهرهای بزرگ هستیم.
انتهای پیام/4044/ن
انتهای پیام/