الزامات 10 رسته شغلی تا پایان شهریورماه تدوین میشود/ جمعآوری روزانه بین 30 تا 50 سگ ولگرد از سطح تهران
به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فرهاد افشار در نشست خبری صبح روز یکشنبه خود با اصحاب رسانه با اشاره به ماده 55 قانون شهرداریها که این سازمان را مکلف به ساماندهی مشاغل در بحث رعایت بهداشت و الزامات زیستمحیطی کرده است، اظهار کرد: براین اساس 31 رسته شغلی به عنوان مشاغلی با آلایندگی بالا مطرح میشوند که در آن زمان شهرداری مکلف به خروج آنها از شهر میشود.
وی با بیان اینکه این انتقال باعث شده که امروز سفرهای شهری افزایش پیدا کنند، گفت: مصداق بارز این افزایش سفرها در مناطق 15 و 20 قابل مشاهده است و ما همواره شاهد بروز ترافیک در مبادی ورودی و خروجی این مناطق هستیم. خروج این مشاغل در واقع انتقال آلودگی از نقطهای به نقطه دیگر بوده است و با توجه به پیوستگی که در شهر وجود دارد، نهایتاً ما اثرش را مشاهده میکنیم.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با بیان اینکه در ارتباط با مشاغل توزیعی و تولیدی به دنبال این هستیم که یک سری الزامات زیستمحیطی تدوین کنیم، افزود: به همین منظور پیشدستورهایی برای مجوزهای بهرهبرداری و ساخت به مراجع ذیصلاح ابلاغ خواهد شد. در حال حاضر کار مطالعه 80 رسته شغلی انجام شده است و 10 رسته شغلی الزامات زیستمحیطیاش در حال حاضر تعریف شده و تا پایان امسال 80 رسته شغلی را به صورت دستورالعمل اجرایی عملی میکنیم.
وی با بیان اینکه 400 هزار رسته شغلی در تهران فعالیت میکنند، تصریح کرد: این رستهها باید در چارچوب الزامات و ضوابطشان پیشبینی شود. در بحث آلودگیها سه شاخه آلودگی هوا، آب و خاک باید مورد توجه قرار گیرد.
افشار با بیان اینکه عمده نارضایتی شهروندان شامل مزاحمتهایی از طریق مشاغل است، تصریح کرد: کارواشها یکی از مشاغلی است که باعث نارضایتی مردم در سطح شهر تهران شده است. ایجاد سر و صدا و ترافیک و تجانس کاربریها موضوعی است که در بحث کارواشها مطرح میشود. البته در رابطه با کارواشها بحث زیستمحیطی آلودگی آب نیز مطرح است و باید قبل از اینکه وارد چاههای جذبی شود از نظر استانداردهای زیستمحیطی آب باید به استانداردهای لازم برسد.
وی با بیان اینکه اخطار برای خاطیان در این زمینه صادر خواهد شد، اضافه کرد: یکی از ماموریتهای این شرکت معرفی تکنولوژیهایی در بحث آلودگیها است تا اثرات زیستمحیطی آن به حداقل برسد.
جمعآوری روزانه بین 30 تا 50 سگ ولگرد از مناطق 22 گانه تهران
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با بیان اینکه جمعآوری سگهای ولگرد یکی از فعالیتهای جانبی و از جمله ماموریتهای غیر اصلی محسوب میشود، اضافه کرد: این اقدام نباید به عهده ما قرار میگرفت اما نهایتاً برای واحدهای سیار موضوعاتی را در این زمینه تعریف کردیم تا مناطق به عنوان مجری و متولی واحدهای مدیریتی در بحث جمعآوری سگهای ولگرد با کمترین هزینه این اقدام را انجام دهند.
وی ادامه داد: هر قلاده که جمعآوری میشود، قرنطینه، عقیمسازی و در نهایت رهاسازیشان نیز صورت میگیرد که 400 هزار تومان هزینه میبرد.
افشار اضافه کرد: روزانه بین 30 تا 50 قلاده سگ به صورت متوسط در مناطق 22 گانه شهر تهران جمعآوری میشوند و این هزینه سنگینی را به شهرداری متحمل میکند.
وی ادامه داد: همزمان با شهر تهران شهرهای اقماری که در مجاورت قرار دارند باید این ماموریتها را انجام دهند تا در یک بازه زمانی تعداد سگها به حداقل برسد. در حال حاضر زاد و ولد سگها در ورودیهای تهران زیاد شده و این موضوع باعث شده که کمیته محیطزیست شورای شهر علاوهبر مدیران شهری با مدیران شهرهای مجاور و دهیاریها نیز جلساتی را برگزار کرده تا مبحث عقیمسازی مطرح شود.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به اینکه برای تمام صنوف الزاماتی تعریف میشود، تصریح کرد: در حال حاضر 80 رسته شغلی که بیشترین مزاحمت را بر اساس آرای صادره داشتند در اولویت قرار دادیم که از جمله آنها میتوان سوپرمارکتها و تعمیرگاههای خودرو اشاره کرد. البته همزمان مدیریت شهری باید نیازهایی را در این زمینه مرتفع کند به عنوان مثال در بحث نمایشگاههای خودرو که مزاحمتآفرین هستند، باید یک شهر خودرو تعریف شود یا فضایی برای فروش برندهای مختلف در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد که الزامات 10 رسته شغلی تا پایان شهریور ماه تدوین میشود و در نهایت تا پایان امسال 80 رسته شغلی الزاماتش تدوین خواهد شد.
انتقال موشهای زنده به پایتخت توسط شرکتهای پیمانکاری شایعه است
وی در ادامه درباره مبارزه این شرکت با جانواران موذی همانند موش در سطح تهران نیز، گفت: این موضوع نیز یکی دیگر از ماموریتهای ناخواسته این شرکت است که بر اساس تکلیفی که بر عهده ما گذاشته شده از سنوات گذشته فعالیتهای زیادی توسط این شرکت انجام شده است. متاسفانه ذهنیت منفی در این حوزه در خصوص جمعیت بالای این حیوانات که باید اعلام کنیم مطرح شده بود که هیچ آمار دقیقی نسبت به حضور این حیوانات در تهران وجود ندارد. به تازگی مرکز مطالعات شهرداری تهران با یکی از شرکتها در این حوزه قراردادی منعقد کرده که بتواند ظرف یک سال و نیم آینده با مبنای علمی برآوردی از جمعیت موشها در سطح شهر تهران به دست بیاورند. لذا اعلام آمارها در گذشته هیچ یک مبنای علمی نداشته است. شرکت ما نیز برای شناخت تنوع زیستی این حیوان در سطح شهر قراردادی با انستیتو پاستور ایران منعقد کرده است که تنوع زیستی جمعیت موشها شناسایی شود.
افشار در بخش دیگری از صحبتهای خود، اظهار کرد: برای مبارزه با این حیوانات در سطح شهر تهران از اساتید جانورشناس نیز دعوت به عمل آوردیم و با تشکیل تیمی در این خصوص به دنبال نیازهای اکولوژیک این حیوان هستیم. قطعا با وجود دو موضوع پناهگاه، آب و غذا به واسطه حضور شهروندان برای این جانوران باید به دنبال کنترل و کاهش جمعیت این حیوانات باشیم. بیتردید حذف کامل این موجودات پیش فرضی منسوخ است و به فرض تحقق آن نیز تبعات محیط زیستی آن مورد مطالعه قرار نگرفته است.
وی اضافه کرد: موشها از هوش بسیاری برخوردار هستند و در کمترین زمان ممکن خود را با محیط شهری تطبیق میدهند. به شکلی که اگر ماده سمی باعث مرگ یکی از اعضای این جمعیت شود، بقیه موشها از آن مواد استفاده نخواهند کرد. لذا کنترل جمعیت آنها و کاهش خطراتشان برای شهروندان بهترین رویکرد موجود در مقابله با این حیوانات است.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره شیوه کار پیمانکاران در حوزه مقابله با حیوانات موذی عنوان کرد: به هیچ عنوان پیمانکاران ما در مقابل لاشه جمعآوری شده موشها از ما پولی دریافت نمیکنند ، بلکه بر اساس فعالیت، تجهیزات به کار گرفته شده و نهایتا تعداد منافذی که از بین میبرند از شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران پول دریافت میکنند. لذا شایعاتی از قبیل وارد کردن موشهای زنده از نقاطی خارج از تهران به شهر تهران برای درآمدزایی شرکتهای پیمانکاری شایعهای بیش نیست.
انتهای پیام/4009/4039/
انتهای پیام/