دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آبان 1397 - 16:27

حماسه 13 آبان از نگاه خبرنگاران خارجی

حماسه پرشور جوانان نسل چهارم انقلاب اسلامی از زاویه دید خبرنگاران خارجی دور نماند و اعتراف کردند آنچه می‌بینند قابل‌قیاس با رویدادهای مشابه نیست.
کد خبر : 323104
IMG_0007.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: 13 آبان امسال برای مردم ایران رنگ و بوی دیگری داشت. مردمی که 40 سال تحریم‌های اقتصادی آمریکا را تجربه کرده بودند، این‌بار همراه با جوانان نسل چهارم و پنجم انقلاب به خیابان طالقانی آمدند تا بگویند ترامپ و دار‌و‌دسته‌اش کور خوانده‌اند اگر بخواهند با خواب‌های آشفته خود خم به ابروی نازدانه‌های این سرزمین بیاورند. 


لنز دوربین رسانه‌های خارجی از مقابل سفارت سابق آمریکا صحنه‌هایی از عظمت مردم مقاوم ایران را به جهان مخابره کردند و خبرنگاران ده‌ها رسانه خارجی از ایستادگی جوانان این مرز و بوم گزارش‌ها نوشتند. 


«تورو» خبرنگار «نیپون تی‌وی» ژاپن (Nihon TV) که برای نخستین‌بار بود به کشورمان سفر می‌کرد، در گفتگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: «من تاکنون مشابه چنین جمعیتی را برای یک مراسم تاریخی در خارج از کشورم مشاهده نکرده‌ام. فضای بسیار باشکوهی بر مراسم حاکم است.»


وی افزود: «از صبح، من با خیلی‌ها از دریچه دوربین شبکه ژاپنی مصاحبه کرده‌ام، جوانان و سالمندان باوجود اینکه شاید نتوانند یک سرباز باشند، ولی مانند یک جنگجو سخن می‌گویند و همه به اتفاق بر لزوم ایستادگی در مقابل تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا تأکید دارند.»


خبرنگار شبکه آناتولی ترکیه بعداز مصاحبه با چند دانش‌آموز ایرانی گفت: «همه بر یک چیز اتفاق نظر دارند و آن ایستادگی در مقابل دولت آمریکا و لزوم پایداری در برابر تحریم‌های کاخ سفید است.»


خبرنگار شبکه راشاتودی نیز برای نخستین‌بار بود در کشورمان چنین مراسمی را پوشش می‌داد. وی گفت: «مقاومت در ایران سن و سال نمی‌شناسد. ما روس‌ها عادت داریم خود را ابرقدرت بدانیم و هستیم، ولی جهان کنونی جهان ابرقدرت‌هاست و ایران خود را به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای اثبات کرده است. نمی‌دانم چگونه، ولی این جمعیت حس خوبی به من می‌دهد.»


گزارشگر شبکه کردپرس که درحال پوشش مراسم 13 آبان بود درباره حماسه جوانان ایرانی می‌گوید: «یک اراده آهنین در برابر یک مستکبر می‌تواند چنین جمعیت جوانی را در کنار هم جمع کند.»


باوجود این، بودند برخی شبکه‌های غربی که حاضر نشدند دریچه دوربین‌هایشان را به سمت جمعیت خروشان نوجوانان و جوانان بگردانند؛ غیور مردانی که لانه جاسوسی آمریکا را تا کیلومترها دورتر احاطه کرده بودند. خبرنگاران این شبکه‌ها مدعی بودند نمی‌توانند صحبت کنند و برخی دیگر بدون اهمیت دادن به آنچه در اطرافشان می‌گذرد، از چند خیابان دورتر، مصاحبه‌هایشان را مخابره می‌کردند، شاید در خیال خامشان چنین می‌گذشت که می‌توانند درختان را به جای جمعیت خروشان جوانان ایرانی نشان دهند!


انتهای پیام/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب