دوری از مردم یعنی وعدههای پوچ، اشرافیگری و بیعدالتی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف بعدازظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن گرامیداشت یاد شهدای ۱۶ آذر گفت: دانشجویانی مانند بزرگنیا، شریعترضوی و قندچی شهید شدند تا به ما ایستادن، استکبارستیزی، استقلال، مبارزه با استبداد، دست رد به سینه غربگرایان زدن و روحیه جهادی را بیاموزند.
وی با بیان اینکه دانشجویان در حرکتهای مختلف نقشآفرین و پیشگام هستند، چرا که توان روحی و جسمی و پشتوانه علمی دارند اظهار کرد: علم بدون عمل، وبال و زحمت است و عمل بدون علم هم گمراهی و انحراف در پی دارد. از این جهت دانشجویی بزرگترین فرصت است اما اگر از این فرصت درست بهرهبرداری نشود و موردتوجه قرار نگیرد، همین فرصت به تهدید تبدیل میشود. حال باید دید دانشجو دانشگاه بهعنوان یک فرصت بزرگ، فرصت برای چه کسی و در راستای تحقق چه هدفی است؟ روشن است که روز دانشجو فرصتی برای مسئولان است تا با استفاده از ظرفیتهای آنها، مشکلات کشور و مردم را حل کنند.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مشکل اصلی کشور و مردم چیست؟ بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب، از ظرفیت استثنایی دانشجویان برای حل چه مشکلی باید استفاده شود؟ همه ما آموختهایم که شناخت دقیق مسئله و سابقه آن و تحلیل روند شکلگیری آن، مهمترین قدم در حل مسئله است.
قالیباف با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران در شروع، اهداف غایی و آرمانهایی داشت و اهداف واسطی هم در عرصههای کارکردی و ساختاری دارد گفت: شعارهای انقلاب بهخوبی اهداف آرمانی را نشان میدهد؛ استقلال، آزادی، مردمسالاری و اسلامیت. ما در تحقق این اهداف آرمانی خوب و موفق عمل کردهایم. بهعنوان نمونه، مسیر شهدای ۱۶ آذر و ۱۶ دی، همین مسیری است که استقلال کشور را تضمین میکند. در ۱۶ دی هم باز دانشجویان و دانشگاهیان بودند که پای دفاع از انقلاب و مردم ایستادند و پرچمدار مبارزه با استکبار بودند. شهید علمالهدی، در عملیات آزادسازی هویزه نماد تفکر انقلابیگری بود اما تفکر مبتنی بر غرب که با فکر و مدیریت بنیصدر در جبهه حضور داشت، در دفاع شکست خورد. دانشجویان شهید به همه رزمندگان یاد دادند که راه پیروزی راهی است که شهدای دانشجو رفتند. دانشجویان مبتنی بر اسلام سیاسی امام (ره) و براساس سنت الهی راهگشا بودند.
وی با اشاره به آزادی بهعنوان یکی از اهداف آرمانی انقلاب اسلامی اظهار کرد: در حوزه آزادی اندیشه و آزادی بیان نیز شما نگاه کنید که به مسئولان کشور، نقدهای مختلف در تریبونهای مختلف بیان میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با پرداختن به مقوله مردمسالاری تصریح کرد: تمام انتخاباتی که مردم برای تعیین سرنوشت خودشان در آنها شرکت میکنند نیز نماد مهم مردمسالاری است. اینها بهخوبی نشان میدهد که ما در مسیر آرمانهایمان قدم برمیداریم و دچار استحاله نشدهایم. اگر ضعفی، کاستیای و اشکالی در تحقق آرمانها داریم، ماحصل تحقق نیافتن دسته دوم اهداف که شأن ابزاری و روشی دارند، است که تحقق این دسته اهداف وظیفه اصلی دولتمردان است. منظورم از دولتمردان هم فقط قوه مجریه نیست. منظورم همه عوامل اجرایی هستند که امورهای مختلف مردم را در کشور باید راه بیاندازند.
قالیباف با بیان اینکه در حوزه کارکردی و ساختاری که وظیفه دولتمردان بوده است، کارنامه متفاوتی داریم تأکید کرد: در برخی از بخشها خوب و در بخشی ضعیف بودهایم. به عبارتی در رشد کمی و کیفی علمی، حوزه دفاعی و صنایع وابسته به آن، در افزایش قدرت ملی و منطقهای، مبارزه با ظلم و احیای عزت وحدت امت اسلامی کارنامه قابل قبولی داریم. در گسترش بیرویه ابعاد دولت و فربه شدن آن، در اقتصاد و بخشهایی از حوزههای فرهنگی و اجتماعی اما ضعفها و ناکارآمدیهای جدی داریم.
وی در تشریح دلایل کارنامه ناموفق در حوزههای مطرحشده اظهار کرد: این ناکارآمدی دو دلیل دارد اول ضعف مدیریت و دوم تفکر غیرانقلابی و امید به بیگانه. این عوامل در سطح اداره کشور و تصمیمگیری و سیاستگذاری باعث ناکارآمدی میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: حالا اگر کسی این مشکلات را داشته باشد و بخواهد پیوسته در قدرت هم باقی بماند، نتیجهاش میشود دوری از مردم. دوری از مردم یعنی نزدیکی به بیگانه، بیعدالتی، نفاق، دشمن را دوست پنداشتن، دروغ، وعدههای پوچ، اشرافیگری و در یک کلام، وضعیتی است که امیرالمؤمنین(ع) در چرایی زوال دولتها عنوان میکنند: «تمسک به فروع، ضایع کردن اصول، تقدم اراذل و دور کردن افاضل».
قالیباف افزود: این جریان و تفکر بیش از سه دهه سکان اداره و مدیریت کشور را در حوزه اقتصاد در دست داشته و اقتصاد دولتی و شبهدولتی را گسترش داده است؛ اقتصادی که در دست خود این آدمهاست، یا اگر خصوصی کردهاند، در اختیار افراد محدود و همان چهاردرصدیهاست. مردم در تنگنای معیشتی، بیکاری، گرانی و تورم هستند و ارزش دارایی و سرمایههای آنان دستکم نصف شده است.
وی با بیان اینکه این آدمها وقتی نمیتوانند به دغدغه اصلی مردم پاسخ بدهند، دست به جنگ روانی میزنند خاطرنشان کرد: آن وقت طوری وانمود میکنند که مشکل اصلی مردم رفتن به کنسرت ورزشگاه و ... است. البته که توجه به آزادیهای اجتماعی در چارچوب قانون حق مردم است، دخالت نکردن در زندگی خصوصی مردم خواست بهحق مردم است اما داشتن سفره مناسب، داشتن کار و درآمد حقوق اساسیتری است.
قالیباف ادامه داد: مستضعفان را که فراموش کردهاید! چرا طبقه متوسط را هر روز لاغرتر میکنید؟ تولیدکننده و صنعتگر و کاسب و تاجر در این وضعیت هستند اما فرصت را آگاهانه یا ناآگاهانه و از سر بیتدبیری برای قاچاقچیها و دلالان و فرصتطلبان فراهم کردهاید. در همین آشفتگی بازار ارز، با تصمیمات غلط شما یکشبه صدها میلیارد از سرمایه این مردم به جیب عده معدودی رفت. سود سپردههای بانکی در کشور بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در سال است که بیش از ۸۰ درصد آن بدون مالیات در اختیار کمتر از چهار درصد صاحبان سپرده قرار میگیرد.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سؤال که چطور با کمی تحرک و جابهجایی مدیران، حتی پس از شروع بخش نهایی تحریمهای ظالمانه علیه مردم، توانستید تا حدودی بازار ارز را کنترل کنید تصریح کرد: البته متأسفانه قیمت کالاها هنوز کاسته نشده است اما این نشان میدهد که میتوان کارکرد به شرطی که به دشمن اعتماد و تکیه نکنید و نگاهتان به مردم و بهخصوص جوانان باشد، به تولیدکنندگان باشد، به مستضعفین باشد. امروز هم هشدار میدهم که اگر در میدان با رویکرد صحیح و با تکیه بر مردم حرکت نکنید در آینده دچار تورم و گرانی از یکسو، تعطیلی کارگاهها و بیکاری فزاینده از سوی دیگر خواهیم بود.
قالیباف در پایان با تأکید بر توان مردمی در حل مشکلات پیش رو گفت: توجه به مسئله، داشتن برنامه و همدلی میتواند ما را از این گردنه عبور دهد.
انتهای پیام/۴۰۷۹/پ