مستندسازی تاریخ دفاع مقدس در سطح مطلوبی نیست
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سردار سرتیپ دوم پاسدار علیمحمد نائینی صبح امروز در مراسم گرامیداشت شهدای عملیات آزادسازی سنندج و رونمایی از کتاب «از سنندج تا خرمشهر» که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد گفت: تاریخ شفاهی دفاع مقدس یک منبع بیبدیل است و تاریخ شفاهی فرماندهان جایگاه ویژهای دارد.
وی ادامه داد: روند تحولات سیاسی و نظامی و نبردهای مهمی توسط همین فرماندهان به سرانجام رسیده و همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودهاند باید عظمت کار آنها معرفی شود. ۶۰ عنوان کتاب روزشمار نبردهای جنگ وجود دارند که در کنار تاریخ شفاهی، روند معرفی عملیاتهای دفاع مقدس را شکل میدهند.
نائینی با بیان اینکه تاریخ شفاهی یک روش و شیوه تاریخنگاری نوین است افزود: امروز مستندسازی تاریخ دفاع مقدس در سطح مطلوبی نیست و اگر به تاریخنگاری دفاع مقدس توجه نشود، دیگران روایتهای خودشان را مینویسند و بازگو میکنند.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه با بیان اینکه برخی از فرماندهان هنوز حاضر نشدهاند خاطرات دفاع مقدس خود را بازگو کنند گفت: مرکز اسناد تحقیقات دفاع مقدس، بزرگترین مرکز اسنادی کشور است و اعتبار بالایی هم نزد فرماندهان دارد که در هفته ۲۲ جلسه ثبت خاطرات دفاع مقدس را برگزار میکند و امروز گنجینه خوبی که در اختیار صداوسیماست به خاطر زحمتهای عوامل این مرکز است. تا امروز بیش از ۳۰۰ عنوان کار پژوهشی در این مرکز منتشر شدهاند. ۲۵۰ پروژه تاریخ شفاهی فرماندهان جنگ در دستور کار این مرکز است که ثبت و نگارش تاریخ شفاهی سردار صفوی از بهمن ۹۲ شروع شده و کتاب از سنندج تا خرمشهر ماحصل ۲۸ جلسه گفتگو با اوست.
نائینی تصریح کرد: تاریخ شفاهی سردار صفوی صحنههای نبرد را بهخوبی بیان میکند و بر اساس گفتههای رهبر معظم انقلاب اسلامی این کتاب را اگر بخوانیم با خود جنگ آشنا خواهیم شد.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه در پایان خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ دفاع مقدس در جنگهای سیاسی و اقتصادی وجود داشته باشد دیگر شاهد مشکلات نخواهیم بود.
انتهای پیام/۴۰۷۹/4071/ن
انتهای پیام/