دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران:

فضای مجازی که می‌تواند برای کشور فرصت باشد تبدیل به تهدید شده است

سخنگوی ارتش تأکید کرد: در حال حاضر در جنگ با دشمن هستیم اما جنگ نرم. فضای مجازی که می‌تواند برای کشور فرصت باشد تبدیل به تهدید شده است.
کد خبر : 314248
_HZS1263.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ارتش جمهوری اسلامی از حماسه‌سازان دفاع مقدس است که با وجود مشکل‌های فراوان در فضای سیاسی آن دوران و تضعیف ساختار سازمانی توانست در عملیات‌های مختلف نقش مهمی را ایفا کند. 

پس از گذشت 30 سال از جنگ تحمیلی، امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران به یک قدرت نظامی مهم در منطقه تبدیل شده و با تأسی از دفاع مقدس، ستون اصلی در تأمین امنیت کشور و مرزهایمان به‌شمار می‌رود.

 خبرگزاری آنا هفته گذشته میزبان سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود و درباره دستاوردهای دفاع مقدس و نقش همکاری مشترک ارتش و سپاه پاسداران در تأمین امنیت کشور گفتگویی را با امیر سرتیپ شاهین تقی‌خانی داشتیم که در ادامه از نظر می‌گذرد.

آنا: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تحول‌های شگرفی را در عرصه دستاوردهای دفاعی به وجود آورد، توضیحاتی درباره تأثیر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بر قدرت بازدارندگی کشورمان و مقایسه آن با پیش از انقلاب اسلامی ارائه دهید؟

در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ارتش تجهیزات مناسبی در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشت اما تجهیزات و حتی آموزش‌ها در کنار یکدیگر به تنهایی نمی‌توانند تعیین‌کننده باشند. قریب به 200 سال گذشته، نزدیک به سه برابر مساحت ایران را در همین بذل و بخشش‌ها در جنگ‌ها و بر اثر بی‌کفایتی پادشاهان و مسئولان وقت قبل از انقلاب از دست دادیم اما وقتی صحبت از جنگ تحمیلی می‌شود با افتخار سرمان را بالا می‌گیریم و می‌گوییم که ما حتی سانتیمتری از این خاک را به دست بیگانه ندادیم و معامله نکردیم. 

خب این سؤال پیش می‌آید که چگونه؟ برمی‌گردیم به مهم‌ترین ارکانی که برای حفظ این کشور مؤثر بودند. به‌طور طبیعی وقتی انقلاب اسلامی صورت گرفت ما یک عنصر بسیار تعیین‌کننده به نام رهبری داشتیم که قبل از پیروزی انقلاب، مردم و کشورمان از این عنصر تعیین‌کننده محروم بودند؛ آن هم رهبری با آن ویژگی‌های منحصربه‌فرد. این رهبری آمد و در دل مردمی که این آمادگی را برای پذیرش یک انقلاب بزرگ داشتند نفوذ کرد و بخش قابل توجهی از این مردم، همین نیروهایی بودند که در مجموعه ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند و بعد از پیروزی انقلاب ارتش ما به یک ارتش گسترده‌تری تبدیل شد. با حضور نیروهای بسیج، سپاه و ارتش به‌طور عملی به یک نیروی مسلح مطمئن و قابل اتکا دست یافتیم و در همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی و اوایل جنگ تجربه‌هایی را به دست آوردند. این تجربه‌ها در مقابله با ضدانقلاب، آشوب‌ها و حرکات نابخردانه‌ای که توسط گروهک‌های داخلی با تحریک عوامل خارج نشین انجام می‌شد، به مرور آمد و کنار هم قرار گرفت و ارتشمان پخته‌تر شد و شروع کرد به آموزش نیروهای نوپایی که باید می‌آمدند و از این انقلاب و از این کشور دفاع می‌کردند.

در همان حوادث ناگواری که در اقصی نقاط کشور اتفاق افتاد که خیلی‌ها دنبال اهداف شوم خودشان و دنبال تجزیه کشور بودند، ارتش و مردم ایستادند و سپاه نوپا آمد و حضور یافت و روزبه‌روز آموزشش را تقویت کرد و مجموعه نیروهای دفاعی تبدیل به نیروهای مسلح خوب برای دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی تبدیل شدند. وقتی جنگ آغاز شد بخش قابل‌توجهی از ارتش درگیر مقابله با آشوب‌ها و ضدانقلاب بود و در آغاز جنگ همین ارتش به خاطر تصمیم‌هایی که دولت وقت گرفته بود، اگرچه تضعیف شده بود اما مردانه ایستاد و اجازه رسیدن دشمن به آن اهدافی که از قبل برای خودش ترسیم کرده بود را نداد. شاید در یک نگاه غیرکارشناسی و یک نگاهی که ممکن است بعضی وقت‌ها هم از جایی ندانسته یا دانسته تزریق شود که ارتش در آن ابتدا نتوانست جلوی دشمن را بگیرد اما با بررسی‌های دقیق میدانی و کسانی که عمرشان را در جنگ گذاشته‌اند، همگی اعتقاد دارند ارتش با امکاناتی که آن موقع داشت به خوبی توانست جلوی دشمن بایستد. 

در روزهای اول جنگ اقدام‌های بزرگی انجام شد، مثل عملیات نیروی هوایی و مثل کاری که دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش انجام دادند. شما در کجای دنیا سراغ دارید که 700 دانشجوی دانشگاه افسری در روز دوم جنگ با اشاره امام خود و فرمانده دانشگاه که شهید نامجو بود، داوطلبانه بروند و از خرمشهر دفاع کنند و تعدادی شهید و تعدادی مجروح شوند؟ این جنگ برای کشور یک دستاورد عظیمی داشت که الآن دارد به داد کشور می‌رسد و اگر هزاران بار برای جوانان و نسل امروزمان بگوییم، باز هم جای کار دارد؛ چون آن‌قدر زوایای مختلفی دارد و آن‌قدر ناگفته‌ها هست که اگر این‌ها به‌درستی تشریح شوند و به‌درستی تبیین شوند، آن‌وقت متوجه می‌شویم که چرا همه ساله باید به هفته دفاع مقدس بپردازیم. 

باید هنر این را داشته باشیم که به خیلی از سؤال‌ها و شبهاتی که در مورد جنگ در ذهن جوانان و مردم هست جواب داده شود. اگر این جنگ هشت ساله را نداشتیم تا الآن چند جنگ دیگر به ما تحمیل می‌شد، اما باید هنر این را داشته باشیم تا برای مردم و عزیزانی که جویای اطلاعات هستند و حقشان هم هست حقایق را بدانند، شرایط آن موقع را تبیین کنیم و شرایطی را که کشور بعد از جنگ دچارش شد و تهدیدهایی که متوجه کشور بودند را برایشان توضیح دهیم.

آنا: به نظر شما بزرگ‌ترین عملیات یا اقدام پیروزمندانه‌‌ای که نیروهای ارتش در هشت سال دفاع مقدس انجام دادند اما کمتر شناخته شده و مظلوم واقع شده چیست؟ 

در طول جنگ مجموعاً بیش از 400 عملیات کوچک و بزرگ در حوزه‌های آفندی و پدافندی داشتیم که از این تعداد شاید تعداد محدودی را مردم اطلاع داشته باشند. هرکدام از این عملیات‌ها که انجام شده در جای خودش سختی‌ها و دشواری‌ها و به‌طور طبیعی پیروزی‌ها و شکست‌هایی را داشته است.

اگر بخواهیم در حوزه هوایی صحبت کنیم، همچنان یکی از شگفتی‌های سال‌های دفاع مقدس عملیات کمان 99 است که اگرچه برایش فیلم‌هایی هم ساخته شده اما به‌طور واقعی یک کار کم‌نظیری است. شما حساب کنید که ساماندهی 140 فروند انواع جنگنده‌ها، برنامه‌ریزی که این‌ها از کجا حرکت کنند و چگونه بتوانند از این دیواره‌های آتش مجموعه دشمن بعثی عبور کنند و یا از رادارها مصون بمانند و بتوانند آن کار بزرگ را انجام بدهند، به نظرم می‌رسد کار خارق‌العاده‌ای بود که به لطف خدا و با همت خلبانان غیورمان در مجموعه نیروی هوایی و همه کسانی که توانستند این کار بزرگ را انجام دهند، واقعاً کار کم‌نظیری بود. 

به جرأت و قاطعانه می‌گویم که در طول دفاع مقدس هیچ عملیاتی نداشتیم که ارتش به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در آن نقش‌آفرینی نکرده باشد. در این بین بعضی از رسته‌های ارتش کارهای مهم و بزرگی انجام دادند مانند رسته مهندسی که در سال‌های اول جنگ پنج پل را روی کارون در عملیات بیت‌المقدس ایجاد کردند. درباره تیم مهندسی هرچقدر صحبت کنیم باز هم کم است؛ چون جزو عجایب بود. وقتی ثانیه‌هایی از فیلم‌های تلاش رسته مهندسی را در آب خروشان کارون می‌بینید موجب حیرت می‌شود. حالا تصور کنید این پل با طول بیش از 250 یا 300 متر چطوری ایجاد شده و چطوری توانستند مهارش بکنند و چطور چند لشگر ارتش و سپاه توانستند از آن عبور بکنند و از چه فاصله‌ای این پل‌ها به کارون منتقل شد؛ زیرا از پادگان دغاغله اهواز تا محل عملیات بیش از صد کیلومتر فاصله وجود دارد و این منطقه در دید دشمن قرار داشت. 

اگر لطف خدا و اخلاص مجموعه رزمندگان نبود، شاید به این پیروزی‌ها دست پیدا نمی‌کردیم، چون ده‌ها برابر همین تجهیزات و  امکانات را دشمن داشت و یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که برای دشمن هنوز لاینحل باقی‌مانده همین است. 

باید درباره عملیات والفجر 8 که بیش از 70 هواپیمای دشمن که با درایت شهید ستاری و مجموعه پدافند ساقط شد، بیشتر توضیح دهیم. یا وقتی صحبت از پشتیبانی رزمندگان می‌کنیم، از رسته توپخانه و کاری که بچه‌های نیروی زمینی به آن شکل انجام دادند، کمی غافل می‌شویم. بعضی از عملیات‌ها گمنام مانده‌اند، به‌عنوان‌مثال عملیات کربلای 7 که امیر آذرفر در آن زمان فرماندهی لشگر 64 ارومیه را بر ‌عهده داشتند و یکی از کارهای بزرگی بود که در ارتفاعات سر به فلک کشیده شمال غرب توانست در سرمای زمستان با لشگر بزرگ 64 ارومیه انجام دهد.

آنا: در حال حاضر چرا دشمن نمی‌تواند به ایران حمله نظامی کند؟ و در کل چه تهدیدهایی جدای از تهدید نظامی، امروز متوجه کشورمان هست؟

باید یک علت را همان جنگ تحمیلی و دفاع مقدس ذکر کنیم و به نظر می‌رسد دشمن در ارزیابی‌های خود چند عامل بازدارنده در خودشان دیده‌اند که نمی‌توانند به ایران حمله کنند و در کنار این موارد باید اراده ملت و مؤلفه رهبری را نیز مورد توجه قرار دهیم. قاطعیتی که در حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی وجود داشت و دارد و به تبع آن ولایتمداری و ولایت‌پذیری در بدنه نیروهای مسلح و مردم از عوامل بسیار مهم هستند.

بر سر اعتقادات، اصول و آرمان‌هایمان با هیچ‌کسی معامله نمی‌کنیم و دشمن که بارها و بارها خواسته این را آزمایش بکند، در این آزمایش شکست خورده است. در کنار این باید به روحیه مقاومت و استقامتی که در مردم وجود دارد نیز اشاره کرد. دشمن بخشی از توانایی نیروهای مسلح کشورمان را می‌داند که در قالب تجهیزات و امکانات است اما آن‌ها نگران آن بخشی هستند که درباره آن‌ها نمی‌دانند؛ یعنی اینکه نیروهای مسلح کشور بارها ثابت کرده‌اند در مواجه با دشمنان از روش‌ها و تاکتیک‌هایی می‌توانند استفاده کنند که برای دشمن از قبل، قابل پیش‌بینی و دستیابی نیست. برای نیروی انسانی محوریتی زیادی قائل هستیم و این محوریت یک عامل متمایزکننده نیروهای مسلح کشورمان با دیگر کشورهاست.

دشمن به این نتیجه رسیده که به‌طور مستقیم نمی‌تواند وارد عمل شود و می‌خواهد شیوه‌های دیگری را به کار گیرد، لذا اگر هوشیاری، بصیرت و برنامه‌ریزی برای مقابله برنامه‌های دشمن نداشته باشیم، ممکن است ضربه بخوریم. امروز تمام تلاش دشمن این است که با عملیات روانی بتواند اراده ملت را سست و پایه‌های نظام را تضعیف کند تا ارکان نظام را زیر سؤال ببرد. دشمن همچنین می‌خواهد در میان مردم و نظام تفرقه ایجاد و حس بدبینی را نسبت به مسئولان افزایش دهد. تلاش دشمن این است تا بین نیروهای مسلح تفرقه ایجاد کند و باید از این خطرات نگران باشیم. یعنی می‌خواهم بگویم که الآن هم در حال جنگ هستیم اما در جنگ نرم با دشمن. داریم مشاهده می‌کنیم همین فضای مجازی که می‌تواند برای کشور فرصت باشد تبدیل به تهدید شده است.

دشمن از فضای مجازی برای سست کردن اعتقادها، باورها و اراده ملت استفاده می‌کند و تمام این‌ها را لمس می‌کنیم و باید در این موضوع آن‌قدر قوی باشیم و برنامه‌ریزی‌های درستی داشته باشیم تا بتوانیم مقابله کنیم. دشمن با صرف هزینه پول کلان و اجیر کردن نیروهای قوی برای سال‌ها برنامه‌ریزی کرده است و با فکر از هر فرصتی برای تضعیف این نظام استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/4071/4079




انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ترابیان
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۹
۰
فضای مجازی زمانی برای کشور فرصت است که بتوانیم محتوی برایش تولید کنیم و تا نتوانیم محتوا تولید کنیم بازنده این میدانیم
قالیشویی ادیب