نشست علمی «دام فقر؛ در جستجوی راه رهایی»
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نشست علمی «دام فقر؛ در جستجوی راه رهایی» روز یکشنبه 6 آبان از ساعت 16 تا 18 در تالار ابنخلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با سخنرانی، احمد میدری، سارا شریعتی، سعید مدنی، رضا امیدی و یاسر باقری برگزار میشود.
بر پایه این گزارش فقر، پدیدهای پیچیده و چندبعدی است. درآمد ناکافی برای تأمین مایحتاج زندگی فقط یکی از ابعاد این پدیده است. فقر غذایی که خود منجر به کاهش بهرهوری ذهنی میشود، فقر فرهنگی و محرومیت از آموزش، فقر اجتماعی و طرد شدن از متن جامعه، ناتوانی از پرداخت هزینههای درمان و محرومیت از داشتن یک زندگی سالم، محرومیت از داشتن اوقات فراغت مناسب و بسیاری دیگر از جنبههای فقر، نشان میدهند که مسئله باید بهصورت همزمان از چند بعد مختلف موردتوجه قرار بگیرد تا بتوان راهکاری عملی و همهجانبه برای آن در نظر گرفت.
در دهههای اخیر با توجه بهقرار گرفتن دین در جایگاه قدرت، پرسش از نسبت فقر و دین و نقش دین در سیاستگذاریهای منجر به بروز فقر یا فقرزدایی مطرح است.
بر همین اساس نشست «دام فقر؛ در جستجوی راه رهایی» باهدف پرداخت به وضعیت فقر در ایران و تأملی مقدماتی برای راههای مقابله با آن به همت انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار میشود.
این گزارش میافزاید: در این نشست احمد میدری، اقتصاددان و معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با موضوع «فقر و تعارض منافع» سخنرانی خواهد کرد. همچنین سعید مدنی، پژوهشگر حوزهی مسائل اجتماعی ایران به موضوع «فقر مزمن، نابرابری ساختاری» خواهد پرداخت. موضوع سخنرانی سارا شریعتی، جامعهشناس دین و استاد دانشگاه تهران، «دین؛ عامل یا راه رهایی از فقر؟» است. رضا امیدی، پژوهشگر حوزهی رفاه اجتماعی و عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران نیز با موضوع «دینا میزم فقرزدایی از منظر اقتصاد اجتماعی» به طرح بحث خواهد پرداخت. در نهایت یاسر باقری موضوع «مواجهه قانونگذار با فقر در ایران» را موردبحث و بررسی قرار میدهد.
گفتنی است از سخنرانان نشست خواستهشده ضمن بحث خود به سؤالات زیر نیز بهتناسب بحث پاسخ دهند:
1. ابعاد و شاخصهای فقر در ایران در چهل سال گذشته چه روندی را طی کردهاند؟ وضعیت کنونی فقر در جامعه و اشکال و ابعاد مختلف آن به چه ترتیب است؟
2. علل ناکامی برنامهها و سیاستگذاریهای دهههای اخیر در کاستن از ابعاد فقر در ایران چیست؟
3. آیا مشارکت نهادهای مدنی میتواند بهعنوان راهکاری بنیادی برای مقابله با فقر مطرح باشد؟ برای جلب مشارکت نهادهای مدنی در مبارزه با فقر چه پیشنیازها و لوازمی مطرحاند؟
4. دین در قدرت و دین خارج از قدرت چگونه میتوانند مولد یا تخفیف دهندهی فقر باشند؟ کدام قرائت از دین توجیهگر فقر و نابرابری و کدام قرائت مولد راهکاری برای مقابله با فقر است؟
خاطرنشان میشود این نشست از ساعت 16 روز یکشنبه 6 آبان در تالارابنخلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران (بزرگراه جلال آل احمد، پل نصر، جنب بیمارستان شریعتی) برگزارشده و مشارکت برای عموم آزاد است.
انتهایپیام/4094/4083/
انتهای پیام/