دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزیر کار اعلام کرد:

فقر مهارتی فارغ‌التحصیلان آی‌تی برای ورود به بازار کار

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار با اشاره به سهم 70 درصدی بخش خدمات در اشتغال گفت: البته بخش عمده‌ای از اشتغال ایجاد شده در فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با بخش خدمات کم‌کیفیت هستند.
کد خبر : 302567

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عیسی منصوری در «کنفرانس بین‌المللی ایران ۱۴۰۴» که عصر امروز در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با اشاره به سهم بالای ظرفیت‌های اشتغال بخش کشاورزی گفت: بخش‌های صنعت و خدمات نیز عمده فعالیت‌های اقتصادی دارای ظرفیت اشتغال را به خود اختصاص می‌دهند.


معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سهم بیش از ۷۰درصدی بخش خدمات در اشتغالزایی گفت: البته بخش عمده‌ای از اشتغال ایجاد شده در فعالیت‌های اقتصادی بخش خدمات کم‌کیفیت هستند و در بنگاه‌های غیررسمی و خرد رخ داده است؛ بنابراین ۷۰۰ هزار شغلی که به استناد آمار مرکز آمار در حوزه خدمات ایجاد شده است کاملا درست است اما این میزان اشتغال ایجاد شده صرفا پایدار و باکیفیت نیست؛ ضمن اینکه نمی‌تواند متناسب با نیاز بازار کار فارغ التحصیلان باشد.


منصوری به نرخ بیکاری ۱۲.۱درصدی فصل بهار نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نرخ بیکاری در استان کرمانشاه ۱۸درصد است اما بررسی این وضعیت به تفکیک شهرستان‌های این استان نشان می‌دهد شاخص نرخ بیکاری در شهرستانی مانند جوانرود به ۳۱درصد رسیده است.


وی ادامه داد: وقتی بخش قابل توجهی از اشتغال کشور متمرکز بر بخش خدمات است، بنابراین اگر سیاست‌های بازار کار را معطوف به این بخش از اقتصاد نکنیم فعالیت‌های اقتصادی بخش خدمات از جنس توزیعی می‌شود لذا باید اشتغال بخش خدمات مولد باشد چرا که خدمات غیرمولد نمی‌تواند ارزش افزوده ایجاد کند.


معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از ارزش افزوده در دنیا مربوط به بخش فناوری اطلاعات است، گفت: به نحوی که ۳۰درصد از زیرساخت‌ها مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و ۷۰درصد دیگر نیز در حوزه تولید محتوا در بخش فناوری اطلاعات(IT) است اما در ایران این گونه نیست.


منصوری همچنین با اشاره به سهم ۵۰ هزار میلیارد تومانی ارزش افزوده در حوزه فناوری اطلاعات گفت: در حالت خوشبینانه این سهم ۶۰هزار میلیارد تومان است و در این زمینه با همکاری مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت فناوری اطلاعات بدنبال ایجاد ابزارهایی برای نظام حکمرانی کشور هستیم تا به هدف خود برای تحقق سهم واقعی فناوری اطلاعات در ارزش افزوده دست یابیم.


منصوری همچنین افزود: به رغم ظرفیت بالای اشتغال در حوزه تولید محتوا در بخش فناوری اطلاعات اما به دلیل فقدان مهارت فارغ‌التحصیلان این رشته برای ورود به بازار کار، بخش آی‌تی بیکارترین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را به خود اختصاص می‌دهد.


معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار یکی از مشکلات امروز بازار کار را عدم انطباق قابلیت‌های نیروی کار با نیاز واقعی اشتغال کشور عنوان کرد و افزود: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باید برای ورود به بازار کار و کسب شغل مورد نظر بتوانند مهارت‌های مورد نیاز را کسب کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب