دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پدر آسیب‌شناسی ایران:

۶۵ درصد از نوجوانان بزهکار فرزند خانواده‌های متشنج هستند

یک آسیب‌شناس اجتماعی گفت: خانواده اولین مرکز ایجاد و تقویت سلامت روانی فرزندان به شمار می‌آید و دوری از مطرح کردن اختلافات در حضور کودکان، بسیار موثر است.
کد خبر : 320331
2250617.jpg

مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به تامین سلامت روان دانش آموزان اظهار کرد: سلامت روحی و روانی نوجوانان اگر بیشتر از سلامت جسمی مهم نباشد حتماً به‌اندازه آن اهمیت دارد. خانواده  اولین مرکز ایجاد و تقویت سلامت روانی فرزندان به شمار می‌آید و دوری از تشنج و مطرح نکردن اختلافات در حضور کودکان، خودداری از تحقیر، تبعیض، تنبیهات روحی، عاطفی و جسمی اولین قدم‌ها در ایجاد و تقویت سلامت روان به شمار می‌آید.


وی افزود: مدرسه و آموزگاران و مربیان مکمل نقش خانواده در ارتقاء سلامت روان فرزندان هستند. ایجاد نشاط اجتماعی در مدرسه مثل بازی‌های گروهی، ورزش‌های جمعی، اردوهای آموزشی، زیارتی، تفریحی، گام‌های رشد سلامت روان کودکان و نوجوانان به‌حساب می‌آید.


پدر آسیب‌شناسی ایران افزود: در جایگاه سوم رسانه‌ها خصوصاً صداوسیما به‌عنوان دانشگاه سراسری می‌تواند نقش خانواده و مدرسه را تکمیل کرده و رشد دهد. ۶۵ درصد از نوجوانان بزهکار فرزندان خانواده‌های متشنج و پریشان هستند. فیلم‌ها و کارتون‌های تفریحی و آموزنده همچنین مباحث آموزشی و روانی در حد فهم و درک کودکان و نوجوانان قدم‌های مؤثر و سودمندی در این زمینه به شمار می‌آیند.


ابهری اضافه کرد: رشد و گسترش فضای مجازی، بازی‌های رایانه‌ای بدون کنترل و نظارت درگوشی‌های تلفن همراه و تبلت و امثال آن باعث ایجاد خشونت، کج‌رفتاری و انحرافات روانی و جنسی در نوجوانان می‌شود. ۸۵ درصد از اسباب‌بازی‌های موجود در بازار خشونت‌زا بوده و بیش از ۹۰ درصد از بازی‌های رایانه‌ای که به‌سادگی در دسترس کودکان و نوجوانان است، دارای صحنه‌های خشونت‌زا و آموزش‌های ناهنجار هستند. این‌گونه بازی‌ها بدون نظارت کارشناسان و نهادهای متولی و بدون در نظر گرفتن طیف سنی به‌سادگی و با پول‌ توجیبی کودکان از مغازه‌های محل زندگی قابل تهیه است.


این آسیب‌شناس یادآور شد: ۸۰ درصد از نوجوانان از هشت تا ۱۵ ساله هیچ‌یک از بازی‌های سنتی قدیمی را بلد نیستند و ۲۰ درصد نیز یک یا دو بازی از بازی‌های قدیمی را از خانواده‌ها فراگرفته‌اند. دختران خاله‌بازی را که اولین کلاس آموزش درس زندگی و روابط اجتماعی است نمی‌دانند و عروسک باربی الگوی رفتاری دختران نوجوان ما شده است.


انتهای پیام/۴۰۸۷/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب