دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مهر 1397 - 10:11
مديركل پيشگيری‌های فرهنگی اجتماعی قوه قضائیه خبر داد:

تشکیل سالانه 540 هزار پرونده دعاوی خانوادگی در دادگاه‌ها

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی اجتماعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه با بیان اینکه موضوع اعتیاد، حاشیه‌نشینی، امنیت اخلاقی و طلاق چهار آسیب اول اجتماعی است گفت: 540 هزار پرونده مرتبط با انواع دعاوی خانواده در سال وارد قوه قضائیه می‌شود.
کد خبر : 314677

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، علی‌محمد زنگانه در کارگاه ملی دو روزه تربیت مدرس آموزش‌های پیش از ازدواج از اهتمام ویژه‌ مسئولان برای کنترل آسیب‌ها خبر داد و گفت: تاکنون 6 جلسه با حضور مسئولان عالی کشور در معیت رهبری تشکیل شده و جلسه بعدی با محوریت طلاق برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: طبق آمار نرخ آسیب‌ها در دنیا دو برابر رشد جمعیت است و این گرفتاری بشر به دلیل سبک زندگی و رفتن به سمت فردگرایی است.

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی اجتماعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه با بیان اینکه به دلیل تکثر آسیب‌ها، مقام معظم رهبری موضوع اعتیاد، حاشیه‌نشینی، امنیت اخلاقی و طلاق را چهار آسیب اول اجتماع قلمداد کرده‌اند، گفت: در برنامه چهارم توسعه قضائی 24 راهبرد و 307 برنامه به آسیب‌ها اختصاص یافت.

وی ادامه داد: در راستای کاهش پرونده‌های قضائی، کارگروه بحث امنیت اخلاقی به معاونت اجتماعی قوه قضائیه داده شده و ما به دنبال پیشگیری از سرقت به‌ویژه سرقت مقرون به آزار هستیم.

زنگانه با نگرانی از روند ورودی پرونده‌ها گفت: در 10 عنوان نخست اتهامی، سرقت مستوجب تعزیر در صدر و ضرب‌وجرح عمدی و بعدازآن جراحت غیرعمدی و تصادفات در رده‌های بعدی قرار دارد.

وی افزود: اخیراً نیروی انتظامی گزارش کرده است که 25 درصد تست الکل رانندگان با رانندگی پرخطر مثبت بوده است.

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی اجتماعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه سه اتهام بعدی فهرست 10 عنوان اتهامی نخست را تهدید، توهین و تخریب عنوان و اظهار کرد: ورودی سالانه 600 هزار پرونده مرتبط با ضرب‌وجرح به دستگاه قضائی به معنای این است که تاب‌آوری و صبر در کشور ما ملکه نشده است و ضعف در تاب‌آوری داریم.  در خانواده‌ای که باید بازتولید‌کننده صبر در زندگی باشد، توهین و تهدید روا داشته می‌شود و این بیانگر مواجه بودن خانواده‌ها با ناهنجاری‌هاست.

زنگانه تصریح کرد: نباید تنها به‌صرف کلمه طلاق نگاه شود، بلکه باید به دعاوی و خواسته‌های خانواده برای کاهش طلاق برنامه‌ریزی کرد. 540 هزار پرونده مرتبط با انواع دعاوی خانواده در سال وارد قوه قضائیه می‌شود. از سال 90 تا 94 شاهد افزایش و از سال 94 تا 97، شاهد روند کاهشی بوده‌ایم. در سال گذشته، 200 هزار پرونده، به دعاوی خانواده اختصاص داشت و اگر پیشگیری و مداخله نداشته باشیم و موضوع را رها کنیم به بیش از 300 هزار پرونده ورودی می‌رسیم.

انتهای پیام/4076/ن

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب