درس تربیتبدنی موجب استمرار در ورزش نمیشود
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ برای ارزیابی جایگاه و ارزش واحد تربیتبدنی، ورزش تخصص، ورزش 1 و یا سایر اسامی انتخابی برای همان زنگ ورزش قدیم باید در بعد وسیعتر نگاه و ارزیابی کنیم، بیایید بپرسیم جایگاه ورزش و فرهنگ ورزشی تا چه اندازه در برنامهریزی امور روزانه ما دخیل بوده و گنجانده شده است.
همه ما رضایت خدا را در انجام اعمال روزانه و واجبات و مستحبات میدانیم اما آیا غیر از این بوده که در قرآن و سیره نبوی و اهلبیت -علیهمالسلام- نیز تأکیدات بسیاری برای حفظ سلامت و قوای جسمی ما شده است؟ از طرفی منطق عقلی هر انسان نیز میپذیرد که برای کارایی بیشتر و توان و امکان درآمدزایی، نیازمند جسمی کارآمد و توانمند هستیم.
حال با اشاره به مطالب ارائهشده تصور میکنید بحران تمام کشورهای درحال پیشرفت که کشور عزیزمان ایران هم شامل آن است، چیست؟
تکثیر قارچگونه غذای فوری، رشد و توسعه فنّاوری همه و همه دست به دست هم دادهاند؛ تحرک از بشر گرفتهشده و بنا به تحقیقات انجامشده در سازمان بهداشت جهانی و سایر سازمانهای متصدی سلامت و بهداشت جامعه، فقر حرکتی بحران جدید 10 سال اخیر بسیاری از کشورهاست.
متأسفانه ازنظر مسئولان نیز اهمیت به ورزش قهرمانی باعث شده تا از اهمیتِ پرداختن به فرهنگ ورزش همگانی کاسته شود تا جایی که بعضی از مواقع ورزشهای همگانی حتی به چشم نمیآیند و علیرغم توصیه وزارت ورزش و جوانان و اصحاب رسانه اهمیت این امر برای بسیاری از مدیران و رؤسای فدراسیونهای ورزشی مشخص نیست و همواره در تلاش ارتقاء تعداد قهرمانهای فدراسیون خود هستند.
رشتههای پربیننده و جذاب در بعد قهرمانی برای مسئولان و کمبود و ریزش دانشجو به دلیل عدم توان پرداخت شهریههای دانشگاه باعث شده تا ناخواسته بسیاری از واحدهای دانشگاهی به سمتی هدایت شوند که سعی در حفظ دانشجو داشته باشند.
این معضل سبب شده تا در بسیاری از رشتهها کیفیت مدارک علمی کاهش یابد. رشته ورزش و تربیتبدنی نیز از این امر مستثنا نیست و وجود نگاه قدیمی به ورزش بهعنوان زنگ تفریح باعث میشود بسیاری از دانشجویان غیرمرتبط، مسئولان و حتی خود دانشجویان تربیتبدنی نگاه جدی و علمی و تخصصی کمتری به این امر داشته باشند.
به نظر میرسد تشکیل کارگروهی بهعنوان کارگروه ارزشیابی و توسعه فعالیتهای بدنی در سطح مدیریتی کلان دانشگاهها یا وزارت ورزش و جوانان میتواند تأثیر مثبتی در اثرگذاری واحدهای تربیتبدنی داشته باشد. از طرفی ارتباط مؤثر با اصحاب رسانه نیز در فرهنگسازی و ترویج فضای ورزش و فعالیتهای بدنی تأثیر مناسبی دارد.
* مدرس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس کمیته ورزشی کیکبوکسینگ دانشگاه پیامنور
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/