دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1397 - 07:00
کمال جوانمرد:

ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی ارزش است

سرپرست اداره کل ورزش و تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در عرصه ورزش و در میادین رشته‌های مختلف ورزشی، نام دانشگاه آزاد اسلامی همواره می‌درخشد.
کد خبر : 318759
_L3H6987.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-محدثه حسینی؛ صدرنشینی دانشگاه آزاد در رقابت‌های دوچرخه‌سواری لیگ برتر، کسب مقام نایب‌قهرمان مسابقات کشوری دختران زیر ۱۸ سال تیم راگبی دانشگاه آزاد اسلامی،  صدرنشینی تیم دانشگاه آزاد در پایان هفته اول سوپرلیگ کاراته، درخشش نمایندگان دانشگاه آزاد در رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی باشگاه‌های بانوان کشور تنها بخشی از فعالیت‌های اخیر دانشگاه آزاد اسلامی است.


 اهمیت به ورزش حرفه ای و تربیت ورزشکاران آن یکی از مهم ترین اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی است تا جایی که این دانشگاه در اکثر حوزه های ورزشی ورود کرده و ورزشکاران مختلفی را تربیت و مورد حمایت قرار داده است تا جایی که حدود 60 درصد ورزشکاران حاضر در جاکارتا از تیم‌های این دانشگاه بوده‌اند. در همین راستا به گفتگوی تفصیلی با کمال جوانمرد، سرپرست اداره کل ورزش و تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخته ایم.


*ورزش حرفه ای چه جایگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی دارد؟


 دانشگاه آزاد اسلامی حضور بی‌بدیل و مقتدرانه‌ای در ورزش قهرمانی و حرفه‌ای کشور داشته و همچنین در ابعاد مختلف جامعه به‌ ویژه  تأمین نیروی انسانی و به‌ صورت اخص در ورزش توانسته خدمات بسیار زیادی را برای جامعه به همراه داشته باشد. ساختار گروه‌های ملی اساساً متشکل از دانشجویان دانشگاه آزاد بوده و  یا از اعضای باشگاه دانشگاه آزاد اسلامی است.


حدود 60 درصد از ورزشکاران، سرپرستان و مربیان کاروان ورزشی جمهوری اسلامی در هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی جاکارتا از دانشگاه آزاد بودند، که 56 نفر از مدال‌آوران مرتبط با همین دانشگاه است و این نشان‌دهنده موفقیت‌هایی است که دانشگاه آزاد اسلامی  توانسته در امر ورزش کسب کند.


از طرف دیگر، دانشگاه آزاد اسلامی، ورزش کشور را از نظر علمی، آکادمیک و هم از نظر تخصصی ارتقاء داده است. رسالت دانشگاه آزاد این است که به‌نظام مقدس جمهوری اسلامی و به جامعه خدمت کند و یکی از این خدمت‌ها نیز در بخش ورزش بوده که آمار مؤید آن است. دانشگاه آزاد اسلامی با ورود به هر بخشی از ابعاد جامعه نشان می‌دهد که این شجره طیبه نظام مقدس جمهوری اسلامی، بسیار خوش درخشیده و خدمت کرده است.


*حمایت‌های مادی و معنوی دانشگاه آزاد اسلامی در ورزش تا چه میزان تأثیرگذار بوده است؟


دانشگاه آزاد اسلامی طی دو دهه اخیر بر اساس رسالتی که بر عهده دارد در ورزش همگانی ، قهرمانی و حرفه‌ای  باهدف ارتقای سطح سلامت، شادابی و نشاط اجتماعی ورود کرده و از طرف دیگر تقویت نیروهای جوان، شاداب، فعال و متبحر و متخصص را سرلوحه کار خود قرار داده که دانشگاه آزاد اسلامی در این امر پیش‌قدم  و موفق بوده است.


ورزش همگانی، قاعده هرم ورزش بوده و ویترین آن نیز برای هر مجموعه‌ای اساساً ورزش حرفه‌ای و قهرمانی‌ است . دانشگاه آزاد اسلامی در ورزش قهرمانی نخبه پروری می‌کند و در ورزش همگانی بر اساس منویات مقام معظم رهبری، نهادینه‌سازی و فرهنگ‌سازی انجام داده است .


به‌طورکلی هر باشگاه و مجموعه‌ای که قرار باشد به ورزش حرفه‌ای‌ بپردازد قطعاً با مسائل مالی در ارتباط است. مسائل مالی در ورزش  به معنای هزینه‌بری نیست، بلکه سرمایه‌گذاری است. معتقدیم  هر ریالی که در ورزش سرمایه‌گذاری می‌شود، دلاری را در بخش درمان و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌دهد، بنابراین در ورزش یک ریال سرمایه‌گذاری، خروجی‌اش به‌نوعی معادل دلاری در بخش بهداشت جامعه و مبارزه با آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی است.


در ورزش حرفه‌ای یک‌ طرف قضیه مسائل مالی است که هزینه‌هایی را می‌طلبد و خروجی آن  باید درآمدزایی باشد. درست است که به‌نوعی هزینه و سرمایه‌گذاری می‌کنیم، بودجه تخصیص می‌دهیم، از آن‌طرف معتقد هستیم که خروجی مالی و درآمد زدایی هم باید داشته باشد. البته در کشور ما، ساختار ورزش حرفه‌ای یک‌طرفه است و به‌عنوان صنعت ورزش، درآمدزایی برای باشگاه کمتر بوده و تنها برای اشخاص و ورزشکاران و مربیان درآمدزایی دارد.


*دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با استعدادیابی برای ورزش حرفه‌ای چه اقداماتی انجام داده است؟


در بحث درآمدزایی بنا به رهنمودها و ارشادات ریاست محترم دانشگاه، به دنبال تشکیل و تقویت  گروه‌های پایه و استعدادیابی هستیم. در همین زمینه باید با مدارس سما ارتباط داشته باشیم که البته ورزش را در اینجا پروژه نمی‌دانیم چرا که این یک پروسه است. پروسه به‌معنای فرآیند و جریان است؛ جریانی که از جایی شروع می‌شود تا رسیدن به هدفی خاص ادامه دارد. ورزش در دانشگاه آزاد باید از مدارس آغاز شود و به سمت ورزش همگانی و قهرمانی و نهایتاً حرفه‌ای سوق یابد. اما متأسفانه نگاه به ورزش در کشور، نگاه پروژه‌ای است. برنامه دانشگاه آزاد اسلامی نیز این است که بر روی ورزش پایه و همچنین  نوجوانان و جوانان سرمایه‌گذاری شود البته همه حرف‌های من ناظر بر این است که ورزش فراتر از ورزش است.


*دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با استعدادیابی تا چه میزان موفق بوده است؟ 


سن ورود به دانشگاه سنی است که ورزشکار و جوان اساساً دیگر تکلیف خود را در بخش ورزش می‌داند. استعدادیابی ناظر بر مدارس و گروه‌های پایه است. به همین جهت نگاه اصلی و محوری‌مان باید مدارس باشد و از مدارس و جوانان شروع کنیم.


 دانشجو زمانی که به دانشگاه پای می‌گذارد، عملاً آن مرحله انتخاب رشته ورزشی را گذرانده است. دانشگاه عمدتاً ورزشکاران غیرحرفه‌ای را تحویل می‌گیرد، هرچند ما از اینکه یک دانشجویی وارد دانشگاه شده و نتواند قهرمان شود ناامید نیستیم چرا که کارِ محالی نیست اما مشکل است با این همه با یک برنامه‌ریزی می‌توان به این مهم هم‌دست یافت.


*آیا نگاه دانشگاه آزاد به حوزه ورزش از بابت تربیت نیروی جوان بوده یا صرفاً به دنبال انتخاب قهرمانانی است که دانشجو شده اند؟
در دانشگاه به فرآیند قهرمانی ورزشکاران  و رسیدن نخبه‌ها به قله قهرمانی کمک می‌شود اما ساختار دانشگاه‌ها اساساً بر  مبنای قهرمانانی است که پا به عرصه دانشجویی گذاشته اند و یا به اصطلاح سیستمی است که در آن قهرمانان دانشجو می‌شوند. این  انتقاد و ایراد، درستی است اما باید از نظر تخصصی و حرفه‌ای نگاه کنیم، اینکه سن دانشجو دیگر اجازه این امر را نمی‌دهد.
کار سختی است که به یک جوان 20 ساله را بیاورید و از اول ورزش را یادش بدهید چرا که این بستر باید در مدارس فراهم شود که ورزش موردعلاقه خود را  انتخاب کند، سپس  دانشگاه به فرآیند قهرمانی‌اش کمک کند. در همین راستا، دانشگاه آزاد درصدد است تا فرآیند قهرمانی ورزشکاران را علمی می‌کند و بار علمی آن‌ها را ارتقاء بخشد.به نظر من این خدمتی است که نام دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه ورزشی ماندگار کرده است.


* در رابطه با مدارس سما و برنامه‌ریزی برای استعدادیابی دانش‌آموزان چه برنامه‌هایی را پیش رو دارید؟


تأکید دانشگاه آزاد اسلامی بر این است که ما از مدارس سما و رشته‌های پایه و نوجوانان شروع کنیم. در گروه‌هایی که اکنون در حال  تشکیل است ، مدارس سماء نقش ویژه‌ای دارند زیرا پشتوانه ورزشی ما مدارس سما و نوجوانان مستعد هستند که البته باید روی گروه‌های پایه  بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم و نگاه  ویژه‌ای به آن‌ها داشته باشیم.


 البته چند  گروه‌ زیر 18 سال در حال تشکیل است و به‌تازگی گروه راگبی دختران زیر 18 سال از مدارس سما  نایب‌قهرمان لیگ برتر کشور شده است.


 این برنامه اصلی ما خواهد بود چرا که در یک پروسه و در یک بازه زمانی سه تا ‌چهار ساله سعی می‌کنیم تا ورزش باشگاهی را از هزینه‌بری به درآمدزایی تبدیل کنیم.


* در خبرها آمده که دانشگاه آزاد اسلامی از مدال آوران جاکارتا تقدیر خواهد کرد. این نشست چه زمانی برگزار خواهد شد؟


تجلیل از قهرمانان ملی وظیفه هرکسی است. زیرا این ورزشکاران و نخبه‌ها پرچم مقدس جمهوری اسلامی را در اقصی نقاط جهان، به‌ویژه در قاره  کهن آسیا به اهتزاز درآورده‌اند.


 در آغاز هفته تربیت‌بدنی تجلیل از قهرمانان را خواهیم داشت که طی آن از قهرمانان جاکارتا و قهرمانان باشگاه ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی که در لیگ سال 96 خوش درخشیده و حائز رتبه شدند تجلیل می‌شود.


*آیا امسال نیز جام مقاومت برگزار خواهد شد؟


تعالیم و آرمان‌های مقدس جمهوری اسلامی با گذشت 40 سال تغییر نکرده است، رژیم صهیونیستی به جهت غاصب و کودک‌کش بودن به‌عنوان یک رژیم رسمی شناخته نمی‌شود. بنابراین با رژیم صهیونیستی  غاصب در هیچ میدان ورزشی به رقابت نخواهیم پرداخت.


دانشگاه آزاد در بخش ورزش، مسائل فرهنگی را بیشتر لحاظ کرده و بستر کار ورزشی باید فرهنگی باشد. ورزش باید ذیل مقوله فرهنگ تعریف شود. با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی هم می‌فرمایند لحظه‌ای از فکر فلسطین غفلت نکنید، لذا با هماهنگی که با ریاست هیأت امنا و رئیس دانشگاه  داشته‌ایم ،  29 دیماه، (روز غزه) که نماد مقاومت است، برای تقویت جبهه مقاومت و ارتقاء روحیه استکبارستیزی این رقابت‌ها برگزار شود. هدف اصلی برگزاری این رقابت‌ها نیز پُررنگ کردن و تقویت رویکرد جبهه است.


جام مقاومت نیز در پنج رشته فوتسال، بسکتبال، کاراته، تکواندو و تیراندازی در دو بخش برادران و خواهران در رشته‌های تیراندازی و تکواندو و با حضور 17 کشور برگزار می‌شود.


کشورهای شرکت‌کننده این رقابت‌ها کشورهایی هستند که در جبهه مقاومت قرار می‌گیرند و در طول تاریخ نشان داده‌اند که استکبارستیز و سازش‌ناپذیر بوده‌اند، این کشورها بعضاً مانند لبنان، فلسطین، سوریه، عراق، یمن و افغانستان در منطقه مستقیماً با رژیم صهیونیستی درگیر بودند و بعضاً کشورهایی مانند الجزایر، موریتانی، مراکش، حتی ترکیه یا اندونزی، بحرین و پاکستان هستند که با استعمار و استکبار جهانی مبارزه کرده‌اند.


* در رقابت‌هایی که تابستان برگزار شد، چه رشته‌هایی و در کدام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد؟


16 رویداد ورزشی از ششم تا بیست و یکم شهریورماه، در دو بخش بانوان و آقایان در ورزش‌های تیمی و انفرادی در 9 واحد دانشگاهی مشهد، نیشابور، قوچان، کرمانشاه، تهران، علوم تحقیقات، شیراز، کرمان و سمنان برگزارشد.


در این رقابت‌ها حدود دو هزار و 100 نفر ورزشکار شرکت کرده‌اند و در رشته‌های کشتی آزاد و فرنگی، فوتسال، بسکتبال، والیبال، بدمینتون، تنیس روی میز، تکواندو و کاراته به رقابت پرداخته‌اند.


خوشبختانه با نظر بسیار مثبت و ویژه  ریاست عالیه دانشگاه به ورزش ، نفرات اول و قهرمانان این رشته‌ها از پرداخت شهریه در مهرماه معاف شدند.


*در رابطه بارویدادهای ورزشی که پیش‌رو دارید توضیح بفرمائید.


بر اساس تقویمی که پنجم خرداد 97 به واحدهای کل کشور فرستاده‌شده ، 29 رویداد بود که 16 رویداد انجام شده و 13 رویداد دیگر پیش‌رو داریم که به دنبال انتخاب میزبان برای این رویدادهای ورزشی هستیم.


بر اساس شرایط جوی و اقلیمی سعی شده تا  از واحدهایی استفاده کنیم که در نیمسال دوم مناسب این کار هستند و مهرماه بخشنامه‌اش را ابلاغ می‌کنیم .


رقابت‌های بعضی از رشته‌های تیمی گروه دسته یک مانند بسکتبال برگزار شده و گروه دوم آن باقی‌مانده است. همچنین  رقابت‌های رشته‌های انفرادی مانند جودو، دوچرخه‌سواری و ... نیز برگزار خواهد شد.


*آیا کارمندان مجموعه نیز در ر قابت‌های ورزشی شرکت می‌کنند؟


در بخش کارکنان و اساتید نیز چهار رشته در بخش آقایان و دو رشته در بخش خانم‌ها در رشته‌های فوتسال، والیبال، تنیس روی میز و بدمینتون را برگزار خواهیم کرد. همچنین در هفته تربیت‌بدنی و 16 آذر نیز  برنامه‌هایی پیش‌بینی‌شده که در حال تدوین و ابلاغ آن برنامه‌ها هستیم . در 16 آذر به مناسبت روز دانشجو  صعودهای مشترک، کوه‌پیمایی‌ و کویر نوردی‌هایی پیش‌بینی شده است.


دانشگاه آزاد اسلامی افتخار دارد که امسال در اواخر آبان و اوایل آذرماه میزبان المپیاد سراسری دانشجویان کل کشور باشد. سال 2019 سال یونیورسیاد و مسابقات جهانی دانشجویان است که گروه های ملی از درون همین رقابت‌ها انتخاب می‌شوند.  لازم به ذکر است این رقابت‌ها در تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4084


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب