پوشش گیاهی آسیبدیده لرستان نتوانست مانع از روانآبها شود
محمدحسین بازگیر در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با عوامل بروز سیل در استان لرستان اظهار کرد: چند نکته در بروز سیل اخیر بسیار حائز اهمیت بود، اول اینکه در زمان بسیار کوتاهی حجم بارش بیسابقهای در 2 مرحله بارید که مرحله اول در پنجم و ششم فروردین و مرحله دوم در یازدهم و دوازدهم فروردین بود که باعث بروز سیل اصلی شد.
وی ادامه داد: نکته دیگر در بروز سیل ویرانگر در لرستان، زمین بود که با توجه به سیراب شدنش نفوذ آب به درون آن بسیار کم بود و از سوی دیگر حجم رودخانهها بود که بهشدت پر شده بود.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه برف زیادی در ارتفاعات دو حوزه آبخیز دز و کرخه وجود داشت که بارش این بارانها باعث ذوب شدن آن و اضافه شدن به حجم باران بود، گفت: وضعیت بهوجود آمده باعث شد سرشاخههای کارون، کرخه و دز همچون کشکان، سیمره و زال طغیان کرده و حتی شاخههای فرعی بیش از ظرفیتشان آب داشتند.
بازگیر در ادامه به پوشش گیاهی استان و آسیبپذیر شدن آن اشاره کرد و گفت: پوشش گیاهی در استان مثل سابق نیست، جنگلها تُنُک و پوشش گیاهی کم شده و باعث شده این عرصه توان سابق را برای جلوگیری از ایجاد روانآبها نداشته باشد.
وی ضمن اشاره به دستکاری و تخریبهای زیادی که در جنگلهای استان انجام شده و حتی در مناطقی خط انتقال نفت، آب و جاده ایجاد و ظرفیت زمین را برای پذیرش سیل کم کرده است، افزود: بهنظر میرسد حجم آبخیزداری و آبخوانداری هم در لرستان کم شده است و همه اینها در کنار تجاوز به حریم رودخانه مجموع عواملی بود که باعث سیل اخیر استان لرستان شد.
این کارشناس محیط زیست در پایان گفت: رودخانهها دارای حریمهای کمی و کیفی و زنده و مرده هستند و ما باید آنها را به رسمیت شناخته و با ایجاد طرحها حفاظت مانع از به هم خوردن مورفولوژی رودخانهها شویم.
انتهای پیام/4105/ن
انتهای پیام/