حفظ جنگلها راهحلی مناسب برای مقابله با سیل است
حسینعلی ابراهیمی کارنامی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارتباط با این موضوع که آیا عدم لایروبی سدهای خاکی در استانهای مازندران و گلستان باعث بالاتر آمدن تراز آب سدها و خسارات بیشتر شده است یا خیر؟ اظهار کرد: ما وقتی میخواهیم اقدام به سدسازی کنیم میبایست به سازه و محیط اطراف آن توجه کنیم، بهعنوان مثال در مواقعی برای احداث یک سد 500 تا یکهزار هکتار جنگل از بین میرود در حالیکه اگر جنگل در سر جایش بماند، میتواند جلوی سیلاب و آب را بگیرد.
وی ادامه داد: در شرایطی هم که بنا بر نیاز اقدام به احداث سد میکنیم، نباید در بالادست حوزه آبخیز را رها کنیم، چون طبیعتاً گل و لای میآید و مخزن سد را پر میکند و بعد از مدتی آن را از کاربری مفیدش خارج میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران با بیان اینکه عدم توجه به لایروبی سدها بهصورت بالقوه برای پاییندست خطرساز است، گفت: اگر سدسازی کردیم لایروبی آن باید در دستور کار قرار داشته باشد و نباید پس از ساخت سد، آن را رها کنیم.
ابراهیمی کارنامی تصریح کرد: در صورتی که اقدامات آبخیزداری در حوزه آبخیز صورت نگیرد در دفعات بعد نیز قطعاً با چنین حوادث ناگواری مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه میزان تأثیر گل و لای ناشی از عدم لایروبی سدها در خسارات اخیر را یک دستگاه تخصصی باید بررسی کند، گفت: در بحث خسارتهای مربوط به این بخش یک دستگاه تخصصی یا یک دانشگاه بهطور ویژه و بهدور از هر نوع بخشینگری به بررسی این موضوع بپردازد.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/