دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مهر 1397 - 14:48

لزوم احیای بازی‌های بومی محلی و سنتی/ ورزش مداوم، رمز سلامتی

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر با بیان اینکه ورزش مداوم و رژیم غذایی سالم، رمز سلامتی است بر لزوم احیای بازی‌های بومی محلی و سنتی تأکید کرد.
کد خبر : 319058
13950906231431489318364.jpg

مصطفی شجاعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بردسیر با گرامیداشت 26 مهر، روز تربیت‌بدنی و ورزش، اظهار کرد: ورزش مداوم و استفاده از رژیم غذایی، بهترین راه داشتن سبک زندگی مناسب و رمز سلامتی است.


وی با انتقاد از ترویج و مصرف مکمل‌های کاهش و یا افزایش وزن افزود: استفاده از داروها و مکمل‌ها باید فقط زیر نظر پزشک انجام شود؛ در غیر این‌صورت، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به فرد وارد خواهد شد.


عضو هیأت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر با بیان اینکه افرادی که از مکمل‌ها استفاده می‌کنند به‌دلیل شرایط بدنی و فیزیولوژیک خاص در آینده به سمت مواد مخدر گرایش پیدا خواهند کرد، گفت: تیپ و ساختار بدنی انسان‌ها، ژنتیکی است و هر فرد باید بر اساس فیزیولوژی و ساختار بدنی خود در رشته‌های ورزشی فعالیت کند.


شجاعی ورزش را در دو حوزه «همگانی» و «قهرمانی» تقسیم‌بندی و خاطرنشان کرد: تغییرات سبک زندگی در تغذیه و ورزش باعث کاهش کیفیت زندگی شده است.


وی با تأکید بر اینکه با وجود سبک زندگی ماشینی و آپارتمانی از ورزش فاصله گرفته‌ایم، تصریح کرد: حتی با وجود ماشینی‌شدن زندگی، می‌توان فعالیت‌های ورزشی متناسب با محیط کار انجام داد و از بسیاری مشکلات جلوگیری کرد.


این پژوهشگر، کاهش تحرک، آپارتمان‌نشینی و افزایش دریافت کالری را موجب بروز چاقی دانست و با بیان اینکه هر فرد معمولاً بین یک‌هزار و 800 تا دو هزار و 200 کالری در روز نیاز دارد، گفت: ورزش و رژیم غذایی نباید به‌قدری سخت باشد که به بدن فرد آسیب رساند.


شجاعی، بازی‌های بومی محلی و سنتی را در افزایش سلامت و بهبود مهارت‌های پایه مؤثر دانست و تأکید کرد: مهارت‌های پایه مانند دویدن، بلند کردن، پرتاب کردن و نشستن، برای هر زندگی راحتی ضروری است.


عضو هیأت علمی واحد بردسیر خاطرنشان کرد: بازی‌های بومی، محلی و سنتی، شاد و مفرح هستند که متأسفانه با فرهنگ آپارتمان‌نشینی کم‌ رنگ شده است.


وی با بیان اینکه بازی‌های بومی، محلی و سنتی متناسب با فرهنگ ما طراحی شده‌اند، اظهار کرد: بازی‌های محلی مانند هفت‌سنگ، مهارت‌های دقت، سرعت، دویدن و پرتاب کردن را افزایش خواهد داد.


شجاعی نیاز به آموزش فعالیت‌های ورزشی را از سنین کودکی خواستار شد و افزود: چنانچه از سنین کودکی این مهارت‌ها را یاد ندهیم در بزرگسالی با مشکلاتی مانند بیماری‌های قلبی و عروقی و احساس خستگی‌ها مفرط مواجه خواهیم شد.


استاد واحد بردسیر یادآور شد: مشکلات حرکتی مانند دیسک کمر، دیسک گردن، آرتروزها و ناراحتی قلبی و عروقی که در کارمندان شایع است، ناشی از بی‌تحرکی است.


وی میانه‌روی در ورزش و تغذیه را بهترین حالت در هر فرد دانست و گفت: 20 دقیقه پیاده‌روی روزانه منظم می‌تواند در ایجاد سبک زندگی سالم، کمک قابل توجهی بکند.


انتهای پیام/4062/4065/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب