دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1397 - 13:10
دانش‌آموخته و پژوهشگر دانشگاه‌آزاد‌اسلامی واحد بردسیر:

صنایع الکترونیک نخستین مرحله صنعت هوش مصنوعی است/ لزوم حمایت دولت و بخش خصوصی

دانش‌آموخته و پژوهشگر دانشگاه‌آزاد‌اسلامی واحد بردسیر با بیان اینکه صنایع الکترونیک، نخستین مرحله ورود به صنعت هوش‌مصنوعی است، تأکید کرد: دولت و بخش خصوصی باید از این صنعت روز، حمایت کنند.
کد خبر : 316148
mohammad-reza-salari-bardsir.jpg

محمدرضا سالاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بردسیر، اظهار کرد: تولید فناوری‌هایی مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند کشور را در رده کشورهای پیشرفته قرار داده و مشکلات اقتصادی را مرتفع کند.

وی که پیش از این برای نخستین بار در ایران موفق به ساخت دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» شده بود، تصریح کرد: در حوزه‌های فولادی و مکانیکی در ایران فعالیت‌های خوبی انجام شده؛ اما در حوزه هوش مصنوعی تلاش‌های چندانی صورت نگرفته است.

دانش‌آموخته و پژوهشگر واحد بردسیر با بیان اینکه ایران 13 درصد منابع جهان را دارد، گفت: به‌رغم داشتن منابع زیرزمینی و نیروی انسانی توانمند، هنوز نتوانسته‌ایم در اقتصاد به شکوفایی دست یابیم.

سالاری، نخستین ملاک برای شکوفا شدن کشور را داشتن اقتصاد پویا عنوان کرد و افزود: کشور می‌تواند در سال بالغ بر 12 میلیون تن صادرات فولاد داشته باشد؛ اما متأسفانه به خام‌فروشی منابع روی آورده‌ایم. کره‌جنوبی نمونه‌‌ای موفق در زمینه اقتصاد پویا با داشتن صنایع هایتک بوده که در این کشور فاصله خلق ایده تا رسیدن محصول به تولید انبوه فقط 72 ساعت است.

هوش مصنوعی ضامن اقتصاد پویا برای ایران است

 وی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم کشور را از این مرحله سخت عبور دهیم، باید توجه جدی به هوش مصنوعی کنیم؛ گفت: از هوش مصنوعی می‌توان در صنایع، خودروسازی، لوازم‌ خانگی، پزشکی و اسباب‌بازی‌ها استفاده کرد.

دانش‌آموخته و پژوهشگر واحد بردسیر، رسیدن به این جایگاه علمی را مستلزم اهتمام دولت و بخش خصوصی دانست و افزود: سالانه خودروهای زیادی در ایران تولید می‌شود که به‌دلیل نبود توجه به استفاده از هوش مصنوعی، این خودروها مصرف داخلی داشته و صادراتی در این زمینه نداریم.

سالاری با اعلام اینکه نخستین مخترع هوش مصنوعی بوده که از سوی دانشگاه آکسفور دعوت به همکاری شده است، گفت: نخستین مرحله داشتن صنعت خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی، بهره‌مندی از صنایع الکترونیک است که باید در این زمینه دولت، بخش خصوصی، دانشگاه، کارگزاران بورس و خیران وارد عمل شوند.

وی، دومین مرحله از دستیابی به هوش مصنوعی را آموزش رباتیک در مدارس عنوان کرد و ادامه داد: با هوش مصنوعی می‌توان، شاهد منازل هوشمند، کشاورزی هوشمند، فرهنگ ترافیک هوشمند و جامعه‌ای هوشمند شد که موجب افزایش بهره‌وری می شود.

 پژوهشگر واحد بردسیر، بی‌توجهی به استفاده از هوش مصنوعی در صنایع و لوازم را موجب ایجاد راندمان منفی دانست و تصریح کرد: پروفسور حسابی در سال  1986 در همایشی،  ایده هوش مصنوعی را مطرح کرد و 15 سال بعد، سید محمدرضا حسینی در سن 20 سالگی برای نخستین بار در جهان موفق به ساخت هوش مصنوعی شد.

انتهای پیام/4062/4082/خ

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب