تهدید کشورها ابزار سیاست خارجی آمریکا شده است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی دولت، غلامعلی خوشرو امروز در کمیته ششم مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با موضوع منشور ملل متحد برگزار شد، به انتقاد از سیاست خارجی آمریکا و استفاده این کشور از تهدید در مقابل دیگر کشورها پرداخت.
خوشرو اظهار کرد: «ممنوعیت تهدید و توسل به زور از مهمترین دستاوردهای سازمان ملل است. با این وجود اقدام برخی از کشورها در توسل غیرقانونی به زور یا تهدید به زور، نقض قواعد بینالمللی و منشور ملل متحد بوده و مشروعیت سازمان ملل را به خطر انداخته است.»
نماینده ایران در سازمان ملل متحد درباره اعمال تحریمهای شورای امنیت گفت: «این تحریمها تنها باید بهعنوان آخرین چاره و در صورت وجود تهدید واقعی به صلح یا نقض صلح و در صورت وجود شواهد روشن، وضع شوند و اعمال آنها نباید بر اساس اطلاعات غلط یا حدس و گمان باشد.»
خوشرو تصریح کرد: «آن دسته از تحریمهای شورای امنیت که از انگیزه یا نفوذ سیاسی ناشی شود غیرقانونی و نامشروع خواهند بود.»
وی افزود: «امروزه شاهد روند جدیدی از بهکارگیری تهید علیه کشورها بهعنوان ابزار سیاست خارجی هستیم که نمونههای آن در سازمان ملل متحد نیز مشاهده میشود.»
تهدید کشورها به قطع کمک مالی در صورت رأی دادن به قطعنامه خاص، همچنین تهدید آنها به نتایج ناشی از آرای خود در مجمع عمومی، نمونههایی بود که نماینده جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: «یادداشت اسامی این کشورها از سوی آمریکا در همین راستا انجام میشود.»
خوشرو تأکید کرد: «نتیجه این روند، تضعیف سازمان ملل و نه تقویت آن است و با اهداف تأسیس کمیته منشور و تقویت نقش سازمان ملل مغایرت دارد».
وی یادآور شد: موضوع دیگر مرتبط به منشور، آن است که یک عضو شورای امنیت در مغایرت کامل با ماده ۲۵ منشور ملل متحد، در حال تنبیه کشورها به دلیل اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. این موضوع برای نخستین بار در تاریخ سازمان ملل متحد رخ میدهد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با انتقاد از تحریمهای یکجانبه چنین اقداماتی را به لحاظ اخلاقی غلط و توجیه نشدنی دانست که به نوبه خود قواعد حقوق بینالملل را به چالش طلبیده و حق توسعه کشورها و قواعد حقوق بشری را نقض کرده است. خوشرو تصریح کرد: دولت آمریکا به اعمال تحریم معتاد شده و تحریم را بهعنوان ابزار سیاست خارجی در پیگیری منافع خود محسوب میکند.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد از تصمیم کمیته منشور در زمینه بحث و بررسی ابزارهای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات بر اساس ماده ۳۳ منشور ملل متحد هم استقبال و تجارب کشورمان در استفاده از ابزار مذاکره برای حل و فصل بحرانهای غیرضروری را ارائه کرد.
خوشرو برجام را نمونه موفق مذاکرات معرفی و اضافه کرد: «شرایط و الزامات منجر به این توافق، احترام متقابل، مذاکره از موضع برابر، تمایل طرفها برای نیل به نتیجهای بر اساس منافع مشترک بود.»
وی در پایان با اشاره به نقش منفی و مخرب آمریکا و بهویژه تلاش دولت جدید این کشور برای برهم زدن این توافق گفت: «تحمیل اقدامات قهرآمیز از سوی آمریکا مترادف با مجازات جمعی و نقض حقوق بشر است.»
انتهای پیام/ن
انتهای پیام/