توصیههای پلیس فتا به نوجوانان
به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پلیس فتا به نوجوانانی که قصد استفاده از اینترنت و فضای مجازی دارند، توصیههای زیر را ارائه میکند.
- هرگز اطلاعات شخصی خود و خانواده خود را در فضای اینترنت منتشر نکنید.
- هرگز فایلی را بدون هماهنگی با والدین خود بر روی کامپیوتر دانلود نکنید.
- اگر کسی بهصورت آنلاین به شما ناسزا میگوید یا شما را آزار میدهد و یا برای شما ایمیلهای ناخواسته ارسال میکند؛ سریعاً به والدین خود اطلاع دهید.
- به خاطر داشته باشید که بر روی اینترنت، مردم میتوانند وانمود کنند که شخص دیگری هستند و با ایجاد ارتباط طولانی اینترنتی، اعتماد شما را جلب کنند.
- هرگز کالایی را بدون اجازه و هماهنگی با والدین خود بهصورت اینترنتی خرید نکنید.
- در صفحات عضویت در سایتهای گوناگون و مخصوصاً اتاقهای گفتگو هیچگاه نام واقعی، تاریخ تولد آدرس خانه یا مدرسه و هر چیزی که ممکن است از آن سوءاستفاده شود را وارد نکنید.
- چیزهایی که در دنیای واقعی و جلوی دوستان و پدر و مادر خود به زبان نمیآورید را هیچوقت در اتاقهای گفتگو مطرح نکنید.
- اگر بهتازگی شروع به استفاده از اتاقهای گفتگو کردهاید و با شخصی بهصورت آنلاین آشنا شدهاید، در صورت امکان به والدین خود بگویید، در غیر اینصورت مربی آموزشی خود را مطلع و از او راهنمایی بخواهید.
- بهیاد داشته باشید هرگاه در هنگام گفتگو حس کردید که نوع صحبتها تغییر کرده و یا شمارا ناراحت میکند، بلافاصله صحبت را قطع کنید و از اتاق گفتگو خارج شوید. هنگامیکه شخصی حین گفتگو، مسائل جنسی را با شما مطرح کرد، سریعاً به یک بزرگتر اطلاع دهید.
- هرگز باکسی که در اینترنت با او آشنا شدهاید، قرار رودررو نگذارید؛ مگر اینکه قبلاً به پدر و مادر خود اطلاع داده باشید و آنها نیز شما را همراهی کنند.
- هیچوقت فکر نکنید که آدمهایی که در اینترنت با آنها دوست میشوید، مانند دوستان واقعی شما خواهند بود. اینگونه دوستیها معمولاً بدون اطلاع درست و بر پایه دروغ و فریب هستند.
-عکسهای خصوصی خود را بر روی اینترنت قرار ندهید و عکسهای خود را برای کسانی که نمیشناسید، ایمیل نکنید.
- بههیچوجه رمزهای عبور خود را به غریبهها ندهید و مطمئن شوید، رمز عبورتان چیزی باشد که دیگران ندانند.
انتهای پیام/4039/ن
انتهای پیام/