دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 شهريور 1397 - 04:58
آنا بررسی کرد؛

حبس و جزای نقدی در انتظار کلاهبرداران تلفنی و پیامکی

ارسال پیامک یا تماس تلفنی با افراد مختلف و کلاهبرداری از آنها به بهانه برنده شدن در قرعه‌کشی، یکی از روش‌های رایج برای سوءاستفاده مجرمان است. البته جدا از هشدارهایی که پلیس و مسئولان قضائی، در این خصوص به شهروندان می‌دهند، قانون‌گذار هم مجازات سختی را برای این کلاهبرداران در نظر گرفته است.
کد خبر : 308005

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، چند روز پیش بود که پلیس از دستگیری باندی خبر داد که با ارسال پیامک‌های جعلی اقدام به کلاهبرداری از افراد می‌کردند. این اولین باری نیست که عده‌ای با ارسال پیامک‌های دروغین و ادعای برنده‌شدن افراد در قرعه‌کشی‌های مختلف از آنها کلاهبرداری می‌کنند. گاهی با این بهانه، افراد را پای دستگاه‌های خودپرداز کشانده و با دستان خود فرد، پولی را از حسابش به حسابی دیگر منتقل می‌کنند و گاهی‌ هم با دریافت اطلاعات حساب افراد، خودشان دست به‌کار شده و از حساب آنها پول برداشت می‌کنند.


کلاهبرداری با استفاده از بستر پیامک و متوسل شدن به روش‌های متقلبانه‌ای مانند برنده‌شدن در قرعه‌کشی‌ها، از چندسال پیش تاکنون به یکی از روش‌های معمول کلاهبرداران تبدیل شده و هر از گاهی با شکایت‌هایی که مطرح می‌شود، موضوع این پرونده‌ها نیز سر زبان‌ها می‌آید. اما مجازات این کلاهبرداری‌ها چیست؟


ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری در تعریف کلاهبرداری آورده است: «هرکس از راه حیله و تقلب، مردم را به امور غیر واقع امیدوار نماید، یا اسم و عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل‌مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه، مال دیگری را ببرد،‌ کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است، محکوم‌ می‌شود.»


نکته مهمی که در خصوص تعریف جرم کلاهبرداری وجود دارد این است که اول، شخص مجرم باید با استفاده از وسایل متقلبانه که می‌تواند ارسال پیامک برنده‌شدن در قرعه کشی باشد، قربانی را فریب داده باشد و در وهله دوم توانسته باشد مال او را ببرد. اگر بردن مال محقق نشود، جرمی محقق نشده و اگر هم بردن مال با استفاده از وسایل متقلبانه نباشد، در آن صورت می‌توان گفت که جرم سرقت رخ داده است، نه جرم کلاهبرداری. زیرا مجازات کلاهبرداری و عواقب آن بسیار شدیدتر از جرم سرقت است.


انتهای پیام/4009/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب