دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 شهريور 1397 - 10:09
عضو شورای‌عالی هماهنگی قوا در گفتگو با آنا:

نهضت شفافیت اطلاعات، امضاهای طلایی را خنثی‌ می‌کند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شفافیت، امضاهای طلایی را از خاصیت می‌اندازد، گفت: باید نهضتی برای شفافیت اطلاعات اقتصادی در کشور راه بیندازیم که خروجی آن مبارزه با فساد باشد.
کد خبر : 306964

محمدرضا پورابراهیمی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره امضاهای طلایی که برخی آن را عامل فسادهای اخیر در بازار ارز عنوان می‌کنند، اظهار کرد: در بحث مفاسد اقتصادی یکی از موضوعاتی که در همه دنیا مطرح می‌شود، افرادی هستند که با امضاهای خودشان امکان تصمیم را فراهم می‌کنند، بنابراین چنین موضوعی در مفهوم کلی آن درست و مؤثر است؛ اما در دنیا برای آن راهکار تعریف شده است.


وی راهکار مواجهه با امضاهای طلایی را شفافیت اطلاعات عنوان کرد و گفت: فرآیند تصمیم‌ها و کارها باید شفاف باشد، یعنی اگر وزارت صنعت درخصوص معادن مجوزهای خاصی می‌دهد، باید اطلاعات مراحل این مجوزها، نحوۀ استفاده و افرادی که در طول یک سال از این مجوزها استفاده می‌کنند به صورت شفاف در اختیار مردم قرار بگیرد.


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: شفافیت امضاهای طلایی را از خاصیت می‌اندازد و عدم شفافیت به آن بها می‌دهد و برای انجام تخلف‌ پستو ایجاد می‌کند.


پورابراهیمی با بیان اینکه دولت‌های زیادی در دنیا این مسیر را رفته و برایش راهکار تعریف کرده‌اند، اظهار کرد: سازمان‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی دنیا در این زمینه کارکرده‌اند و تجربه دارند؛ اینها هم بهترین زیرساخت مبارزه با فساد را شفافیت می‌دانند به‌گونه‌ای که افراد را در اتاقی شیشه‌‌ای قرار دهیم و هر تصمیمی را که می‌گیرند، همه مشاهده کنند و ببینند چه می‌کند.


وی اضافه کرد: وقتی همه چیز مشخص باشد، دیگر حرفی از امضاهای طلایی زده نمی‌شود تا لازم باشد کسی با آنها برخورد کند.


عضو شورای‌عالی هماهنگی قوا تصریح کرد: 90 درصد روند مبارزه با فساد در پیشگیری تعریف می‌شود و تنها راه آن شفافیت است.


نماینده مردم کرمان در مجلس با بیان اینکه بستر ایجاد شفافیت برای امضاهای طلایی در کشور وجود دارد، گفت: فضای مجازی دسترسی به این موضوع را آسان کرده است و براساس مقررات، ضوابط و آدرس‌های سامانه‌ای می‌توان این مهم را تحقق بخشید و این در ایران امکان‌پذیر است.


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: باید نهضتی برای شفافیت اطلاعات اقتصادی در کشور راه بیندازیم که خروجی آن مبارزه با فساد باشد.


پورابراهیمی خاطرنشان کرد: دستگاه قضا باید در مبارزه با مفاسد آخرین مرحله باشد؛ یعنی از همه مراحل پیشگیری عبور کند و به دستگاه قضا برسد و ما چون جلوگیری نکرده‌ایم از قوۀ قضائیه توقع داریم که امور را اصلاح کند.


عضو شورای‌عالی هماهنگی قوا با تأکید بر اینکه پیشگیری همواره بهتر از درمان است، گفت: ما با خوراندن یک قطره فلج اطفال فرزندان را تا آخر عمر بیمه می‌کنیم در صورتی‌که کودک فلجی را فیزیوتراپی می‌کنید، ویل‌چیر برایش تهیه کرده و تا آخر عمر برایش هزینه می‌کنید، اما آخر هم آنگونه که باید نمی‌شود، مبارزه با فساد هم از همین جنس است.


انتهای پیام/4034/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب