لزوم تأمین نیروی متخصص تغذیه در بیمارستانها
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پریسا ترابی در خصوص تهیه غذای مناسب بیماران در بیمارستانها اظهار کرد: تغذیه بیماران در بیمارستانها، همیشه جزء یکی از دغدغههای مهم وزارت بهداشت بوده است؛ بهنحویکه در این زمینه دستورالعملها و فرمهای ارزیابی و پیگیری تغذیهای بیماران بستری به تفکیک بزرگسالان، کودکان و پروتکلهای درمان و مشاوره تعذیه بیماران بستری تدوین شده است و بیمارستانها سالانه با استفاده از استانداردهای ارائه خدمات غذایی و مشاوره تغذیهای برای بیماران بستری، مورد اعتبارسنجی و ارزیابی قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه در اینزمینه بیمارستانها باید نیروی انسانی تغذیه را به تعداد لازم و کافی تامین کنند، افزود: با تامین نیروهای متخصص، پرستاران و پزشکان نیز موظفند تا بیماران را به جهت مشاوره، برای تنظیم رژیم غذایی مناسب، به آنها ارجاع دهند. همچنین معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور باید در این زمینه نظارتهای منظم و مستمری بر روی بیمارستانهای تابعه داشته باشند.
مسئول تغذیه برنامه تحول سلامت و تغذیه بالینی وزارت بهداشت تاکید کرد: در برخی از موارد ممکن است که بیمارستانها به دلایل مختلف از جمله کمبود امکانات، فقدان مشاور تغذیه به تعداد کافی، عدم همکاری مناسب پیمانکاران تهیه غذا و عدم ارجاع بیماران به مشاوران تغذیه توسط پرسنل درمانی در ارائه این خدمات دچار نقصان باشند که سعی دانشگاهها تامین منابع از جمله نیروی انسانی برای این بیمارستانها تا رسیدن به استاندارد و حد قابل قبول برای ارائه خدمات و رضایت بیماران است.
ترابی ادامه داد: خوشبختانه تعدادی از بیمارستانها در بخش دولتی و حتی در دورافتادهترین نقاط کشور، با مدیریت بیمارستان و پیگیریها و نظارتهای مستمر معاونت درمان آن دانشگاهها بر فرآیند ارائه خدمات غذا و تغذیه در بیمارستانهای تابعه، توانستهاند بدون صرف هزینههای بالا و تنها با مدیریت هزینهها، منابع انسانی و تجهیزات، بهترین و باکیفیتترین خدمات غذا و تغذیه را به بیماران خود ارائه کنند.
وی با بیان اینکه استفاده از ظروف سالم و بهداشتی چینی، آرکوپال یا بلور به جای ظروف یکبار مصرف بیکیفیت، از جمله ضوابط و استانداردهای لازمالاجرا در خدمات غذایی بیمارستانها است، خاطرنشان کرد: باتوجه به حقوق بیمار، که در ضوابط و سیاستهای اجرایی تغذیه و بیمارستانهای سراسر کشور ابلاغ شده است، تمام مراجعان بستری در بیمارستانها با آگاهی بر حقوق خود میتوانند از شرایط بهینه خدمات غذایی و مشاوره تغذیه استفاده کنند.
انتهای پیام/4009/4044/
انتهای پیام/