نیمی از ساختمانهای درمانی شرکت شهر سالم فرسوده هستند
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حمید چوبینه ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره داشتن پیوستهای ایمنی پروژههای شهری اظهار کرد: پروژههای زیادی در حال اجرا است و در حوزه همکاری مرتبط با شهروندان و پیمانکاران و همچنین پرسنل شهرداری تهران این موضوع تحت بررسی قرار گرفته است. داشتن پیوست ایمنی در شورای عالی HSE که مدیرعامل آن شهردار تهران است، پیگیری میشود. در این زمینه اقدامات مطالعاتی خوبی انجام شده و به همین منظور کمیتههایی نیز تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح باید پیمانکاران و شهرداران مناطق همکاری لازم را با شرکت شهر سالم داشته باشند، عنوان کرد: سامانهای به این منظور طراحی شده که بتواند شیوه فعالیت را به صورت مستمر پایش کند و همچنین ضمانت اجرایی ویژهای را برای شهرداران مناطق ایجاد کند.
مدیرعامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران ادامه داد: تمام پروژهها باید ایمنیهای لازم را داشته باشند البته برخی از پیمانکاران تا نیمه راه میروند و سپس به سراغ ما میآیند که البته نباید اینگونه باشد. با هماهنگی با مدیران بالادستی و نظارت مدیران پاییندستی میتوان این موضوع را حل کرد.
ساختمانهای شهر سالم فرسوده هستند
وی درباره نداشتن استانداردهای لازم ساختمانهای تحت اختیار شرکت شهر سالم گفت: برخی از این ساختمانها متعلق به 20 سال پیش هستند و بعضاً کاربری درمانی هم نداشتند اما در اختیار شهر سالم قرار گرفتهاند و ما در آنجا خدمات درمانی ارائه میدهیم.
چوبینه تصریح کرد: اما بیمارانی که به این مراکز مراجعه میکنند به حالت اورژانس نیستند و میتوانند از این ساختمانها استفاده کنند ولی این نکته را نباید فراموش کنیم که 40 درصد ساختمانهای تحت اختیار شهر سالم فرسوده هستند و فاقد استانداردهای لازم برای ارائه خدمات پزشکی؛ به همین دلیل در حال مذاکره هستیم تا فضاهای مناسبتری را برای ارائه خدمات در اختیار بگیریم.
چوبینه با اشاره به وضعیت سلامت در سطح کشور گفت: وضعیت سلامت کشور مشکلات بسیاری دارد اما در سالهای گذشته که طرح عظیم تحول سلامت توسط دولت مطرح شد، خدمات ویژهای برای هموطنان در نظر گرفته شد که میتوان از آن به عنوان اتفاقی بزرگ یاد کرد. بهشکلی که ظرف سالهای گذشته توانستیم خدمات سلامت را در کشور توسعه دهیم و بار درمانی را دولت توانست به عهده بگیرد. در همین مسیر دفترچههای بیمه معنای درستتری پیدا کردند، البته هنوز مشکلاتی در این حوزه بر سر راه دولت وجود دارد که دولتمردان در تلاش هستند آنها را حل و فصل کنند. باید درآمدها و بودجههای مناسبتری را برای این حوزه در نظر بگیریم.
ارائه خدمات به پرسنل شهرداری و اقشار کمبرخوردار
وی افزود: 250 هزار نفر از پرسنل شهرداری تهران که به نوعی از اقشار پایین جامعه محسوب میشوند از این خدمات استفاده میکنند؛ در کنار این موضوع خلاءها و کمبودهایی که در حوزه خدمات درمانی در شهر تهران وجود داشت، توسط مراکز درمانی شهرداری تهران به نوعی پوشش داده شد. در حقیقت ما در کنار وزارت بهداشت و سازمانهای مربوطه بخشی از ارائه این خدمات را بر عهده گرفتهایم.
وی تاکید کرد: شرکت شهر سالم در جهت ارائه خدمات مناسبتر به شهروندان جنوب و جنوبشرق تهران آمادگی لازم را دارد تا با ایفای نقش تسهیلگری بتواند در جهت تحقق این مهم گام بردارد. یکی از حرفهایترین خدمات تخصصی که ظرف سالهای گذشته در شهرداری تهران انجام شده است، موضوع سلامت بوده که شهرداری توانسته به این حوزه ورود پیدا کند و خدمات شایستهای را نیز به شهروندان و پرسنل خود ارائه کرده است.
وی درباره موضوع واگذاری درمانگاههای این شرکت به بخش خصوصی نیز گفت: خدماتی که ما ارائه میکنیم از کیفیت بالایی برخوردار است و دلیلی برای واگذاری درمانگاههای خود به بخش خصوصی نمیبینیم. ضمن آنکه این شرکت بدهکار نیست تا نیاز به فروش ساختمانهای خود داشته باشد.
چوبینه تصریح کرد: البته در جهت ارتقاء و بهبود کیفیت برخی خدمات این شرکت ممکن است واگذاری به بخش خصوصی را در برخی خدمات داشته باشیم اما اینکه کل بحث درمان پرسنل خود را واگذار کنیم چنین چیزی نخواهد بود.
وی ادامه داد: در جهت تکریم و ایجاد شناسنامه الکترونیکی پرسنل مشغول گفتگو با شرکتهایی هستیم تا بتوانیم تهیه شناسنامه الکترونیک درمان را برای پرسنل خودمان به سرانجام برسانیم. در حقیقت قصد داریم پکیجی داشته باشیم که ما به سراغ همکارانمان که بعضاً از سنین بالایی برخوردار بوده و بازنشسته هستند، برویم و سیستم ارجاع به پزشک متخصص را از منازل آنها داشته باشیم که امیدواریم این موضوع در فرصت زمانی کوتاهی محقق شود.
چوبینه در خصوص ارائه خدمات این شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی به زائرین گفت: ما تابع سیاستهای شهرداری تهران در موضوع اربعین هستیم. قطعا سیاستهای کلی توسط شورا و شهرداری تصمیمگیری میشوند و بنابر صحبتهایی که تاکنون انجام شده امسال نیز ما توفیق ارائه خدمات به زائران را خواهیم داشت. سیاست ما برای اربعین امسال سیاست پیشگیری است اما باید به این نکته توجه کنیم که درمان خارج از کشور بر عهده هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران است که برای این امر پایگاههای زیادی را در کشور عراق برپا کرده است. وظیفه ما حمایت و درمان پرسنل شهرداری تهران است که در کشور عراق مشغول ارائه خدمات به زائران هستند.
وی به ارائه خدمات درمانی به کودکان کار در سطح شهر تهران اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر 735 کودک کار در اماکن تحت اختیار شهرداری، که به نوعی سرپرستی این کودکان را بر عهده دارند، با کمک خیرین، به صورت رایگان پایش سلامت میشوند و باید به کمک دستگاههای ذیربط، دغدغه پایش سلامت کودکان کار رفع شود.
وی در خصوص بهکارگیری تجهیزات این شرکت در حوادثی همچون پلاسکو گفت: وظیفه خدمات اورژانسی در ابعاد شهری در اختیار اورژانس کشور است. ما در شهرداری تهران به آن معنا اورژانس نداریم اما در مواقع بحران، در کنار اورژانس هستیم و از مدیریت آنها تبعیت میکنیم. امکانات ما در اختیار آنها قرار میگیرد اما آمبولانسهای ما در مواقع عادی تنها برای ارائه خدمات به پرسنل شهرداری تهران مشغول فعالیت است؛ اما در مواقع بحران در کنار اورژانس به ارائه خدمات به شهروندان میپردازند.
وی در خصوص بهرهگیری از ظرفیتهای مغفولمانده شرکت شهر سالم توضیح داد: در خصوص واردات و خرید و فروش تجهیزات پزشکی با توجه به اختیاری که قانون به ما داده است، ظرف سالهای گذشته کاری انجام نشده اما مقرر کردهایم که جنبههای اقتصادی شرکت از این پس مورد توجه قرار گیرد و به حوزههای مغفول مانده ورود پیدا کنیم که قطعاً با تحقق این امر میتواند ارزآوری را برای این شرکت به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/4009/4039/
انتهای پیام/