دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1397 - 00:46
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

یک پنجم ایرانی‌ها فشارخون بالا دارند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور، ۱۹ درصد فشارخون بالا دارند؛ یعنی از هر پنج ایرانی، یک نفر دارای فشارخون بالاست.
کد خبر : 302880

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، زهرا عبدالهی در سفر به شهرستان اردل در شهرکرد و جلسه‌ مشترک با سرپرست و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان این شهرستان اظهار کرد: ۷۰ درصد علت مرگ‌ و میر در دنیا مربوط به بیماری‌های غیر واگیر است.


عبدالهی افزود: ۸۸ درصد مردم، ریسک فاکتور تغذیه ناسالم دارند که روند هشدار دهنده‌ بیماری غیرواگیردار و اضافه‌ وزن را به دنبال دارد. به‌طوری‌که در سال ۱۳۹۰، مهم‌ترین علت ۳۸۰ هزار مرگ ثبت‌شده در کشور، مربوط به مرگ ‌و میر به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی است.


وی با اشاره به اینکه روغن، قند و شکر، بالاتر از حد لازم در کشور مصرف‌ شده و مصرف میوه، سبزی، شیر و لبنیات کمتر از نیاز هر فرد است؛ افزود: نتیجه این تغذیه، شیوع اضافه‌ وزن و چاقی در کشور است؛ به‌طوری‌که در قشر جوان کشور، ۵۰ درصد از گروه‌ها دچار اضافه‌ وزن و چاقی هستند.


عبدالهی با اشاره به آمار بالای مصرف نمک در کشورمان از سرانه مصرف نمک در ایران انتقاد کرد و افزود: متأسفانه در ایران دو برابر مصرف جهانی، نمک مصرف می‌شود.


وی مهمترین منبع دریافت نمک را نان و پنیر دانست و خاطر نشان کرد: باید الگوی غذایی روزانه به گونه‌ای باشد که بیش از پنج گرم نمک مصرف نشود؛ حال آنکه فقط در هر قرص نان سه گرم نمک موجود است.


مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ۵۴ درصد نمک دریافتی مردم در هنگام طبخ است که باید بر اساس الگوهای غذایی، مصرف کمتری داشته باشد.


عبدالهی گفت: در کشور ما مردم، شیر و لبنیات کم‌مصرف می‌کنند؛ ولی سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار ۴۲ لیتر در سال است که مهم‌ترین مضرات آن اختلال در جذب کلسیم است که همین اختلال، یک ریسک فاکتور مهم برای بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان است.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت همچنین با اشاره به مطالعات سبد غذایی انجام شده در سال ۹۱، خاطر نشان کرد: بر اساس این مطالعات، سرانه مصرف نان و برنج پنج درصد، روغن ۲۰ درصد و قند و شکر نیز ۳۸ درصد بیشتر از مقادیر توصیه شده در سبد غذایی مطلوب است.


عبدالهی اضافه کرد: بر اساس این مطالعات، مصرف حبوبات ۳۰ درصد، شیر و لبنیات ۲۵ درصد، تخم مرغ ۲۰ درصد و سبزی و میوه نیز ۲۵ درصد کمتر از میزان توصیه شده است.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راشیتیسم در کودکان، افزایش ابتلا به آسم و دیابت نوع ۲ را از جمله پیامدهای کمبود ویتامین در بدن دانست و اضافه کرد: علاوه بر مصرف محصولات غذایی غنی شده با ویتامین، سه تا چهار بار در هفته نیز استفاده از نور مسقیم آفتاب به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه برای بدن لازم است.


وی افزود: کمبود ویتامین D پیامدهای بسیار دارد و در حال حاضر با این مشکل در کشور مواجهیم که در این راستا برنامه ملی غنی‌سازی آرد با ویتامین D در دستور کار است.


عبدالهی همچنین خاطرنشان کرد: برنامه ملی غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک نیز در کشور اجرا می‌شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۳۰ دقیقه پیاده‌روی و حداقل ۲ واحد میوه و ۳ واحد صیفی‌جات را در روز ضروری دانست و گفت: مصرف میوه و سبزی در کشور حدود ۱۲ درصد است.


گفتنی است، در ابتدای این جلسه اسماعیل امیدی سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردل به بیان اقدامات انجام شده در حوزه بهبود تغذیه در این شهرستان پرداخت و اظهار کرد: طبق پژوهش‌های صورت گرفته، بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها، دیابت و اضافه وزن، شیوع بیشتری در بین مردم دارند و ۶۴ درصد زنان و ۵۴ درصد مردان کشور چاق هستند.


انتهای پیام/4009/4044/ن




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب