دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مرداد 1397 - 13:30
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بازدید از آنا:

خبرنگار نباید حرمت افراد را بشکند/ خبرنگاری رسالت سنگینی است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رعایت انصاف و اخلاق در حوزه خبر را مهم دانست و گفت: خبرنگاری کاری پرهیجان، پردغدغه و پراسترس است، در این زمینه باید مواظب باشیم حق کسی را ضایع نکنیم، حرمت افراد را نشکنیم، دقت و وسواس لازم داشته باشیم و حقیقت را بیان کنیم.
کد خبر : 302120

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو هیأت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا، عصر روز گذشته به مناسبت فرارسیدن روز خبرنگار، از تحریریه خبرگزاری آنا بازدید کرد.


وی در این دیدار ضمن تبریک و گرامیداشت روز خبرنگار به ویژه شهدای خبرنگار گفت: خبرنگاری و روزنامه‌نگاری کار خطیری است. رسانه به جز اینکه می‌تواند در سطح جامعه تحول‌ساز باشد، وسیله ارتباطی خوبی بین مردم و مسئولین نیز هست؛ به ویژه رسانه‌های مکتوب که تحلیل و راه‌حل‌های دقیق‌تری برای حل مشکلات ارائه می‌دهند و مشکلات مردم را منعکس می‌کنند.


نبوی افزود: وقتی یک مجموعه رسانه‌ای این قدرت را دارد که اگر بخواهد می‌تواند یک مسئله‌ را به موضوع عمده و اصلی کشور تبدیل کند، این نشان دهنده جایگاه مهم رسانه است.


مدیرمسئول سابق روزنامه رسالت به فعالیت خود در این روزنامه اشاره کرد و گفت: مؤسسان این روزنامه، چهار فقیه از جامعه مدرسین بودند که همگی به رحمت خدا رفتند. در زمان تاسیس این روزنامه آیه 39 سوره احزاب «الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه و لا یخشون احدا الا الله و کفى بالله حسیبا» انتخاب شد که این نشان می‌دهد خبرنگاری، رسالت سنگینی است.



نبوی ادامه داد: در مقطعی که بنده و امثال من کار را شروع کردیم و به حرفه روزنامه‌نگاری آمدیم، تجربه‌ای در این کار نداشتیم و مرحوم پرورش، استاد ما بودند. آن زمان در دوران نخست‌وزیری میرحسین موسوی و بر اساس تکلیف، وارد این عرصه شدیم و جریان فقاهت، احساس کرد تریبونی برای صحبت ندارد. البته مخالفین و منتقدین زیادی هم داشتیم. حتی در مجلس چهارم شورای اسلامی مرحوم عمید زنجانی به من گفت که آقای نبوی، در همین صندلی که شما الان نشستی، در مجلس سوم افرادی بودند که می‌گفتند روزنامه رسالت فلان مطلب را نوشته و به خاطر همین، وقت می‌گرفتند که بروند پشت تریبون مجلس و علیه روزنامه صحبت کنند و جواب فلان متن روزنامه را بدهند. البته شکایت‌های متعددی علیه روزنامه شد و زیاد هم به دادگاه رفتیم. حتی زمانی که نماینده مجلس بودم هم به طور مرتب به دادگاه احضار می‌شدم. در زمان دوره اول ریاست جمهوری هاشمی‌ رفسنجانی، درگیری ما بیشتر با شهردار وقت (غلامحسین کرباسچی) بود. ما در روزنامه نقدهایی صریح به عملکردهای شهردار و شهرداری می‌کردیم و مطالبی می‌نوشتیم و آنها هم به طور مرتب از ما شکایت می‌کردند. البته در دوران اصلاحات هم همینطور بود و مرتب به دادگاه می‌رفتیم ولی خود اصلاح‌طلبان هم قبول داشتند که نقدهای رسالت محترمانه است؛ گرچه جدی بود.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رعایت انصاف و اخلاق در حوزه خبر را مهم دانست و گفت: خبرنگاری کاری پرهیجان، پردغدغه و پراسترس است و افرادی که وارد این حوزه کاری می‌شوند باید بتوانند خودشان را وقف این مسئولیتی که دارند بکنند. واقعاً انجام این رسالت، کار سختی است. در این زمینه باید مواظب باشیم حق کسی را ضایع نکنیم، حرمت افراد را نشکنیم، دقت و وسواس لازم داشته باشیم و حقیقت را بیان کنیم و باید بدانیم که قبل از هر چیزی در محضر الهی باید پاسخگوی اعمال و رفتارمان باشیم.



وی به مقایسه پیشرفت رسانه‌ها با دو دهه پیش پرداخت و افزود: در حال حاضر با پیشرفت روزافزون رسانه‌های صوتی، تصویری و مکتوب و همچنین رشد شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، مسئله سبقت گرفتن برای انتشار زودتر یک خبر جهت جلب‌نظرها رو به فزونی است، حتی اگر متاسفانه آن خبر دروغ یا تهمت باشد.


مرتضی نبوی در پایان ابراز امیدواری کرد: در حال حاضر نسل جوان بسیار خوبی در عرصه رسانه وارد شده که توانمندی، نوآوری و ابتکار عمل آنها از نسل‌های قدیمی بهتر است و امید است در این عرصه بدرخشند.


انتهای پیام/4071/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب