دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 تير 1394 - 12:14
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

امیرآبادی: کمیسیون ویژه بررسی برجام باید فراجناحی و به دور از خطوط سیاسی تشکیل شود

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، درباره تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام، گفت: چون تشکیل کمیسیون مشترک نمی‌توانست همه ابعاد را در بربگیرد، به همین دلیل پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه را مطرح کردیم که مورد موافقت نمایندگان نیز قرار گرفت.
کد خبر : 29219

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته -سه‌شنبه 30 تیر- با تشکیل کمیسیون ویژه به‌منظور بررسی توافق هسته‌ای با ۱۳۶ رأی موافق، ۳۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۹ نماینده حاضر در صحن مجلس، موافقت کردند.


احمد امیرآبادی فراهانی نماینده پیشنهاددهنده تشکیل «کمیسیون ویژه‌ بررسی توافق هسته‌ای» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره این پیشنهاد گفت: مسئله بررسی توافق هسته‌ای و برنامه جامع اقدام مشترک -برجام- و ضمائم آن جزو مسائل مهم و حساس کشور است و بر اساس ماده 44 آیین‌نامه داخلى مجلس شوراى اسلامى «در مسائل مهم و استثنایى که براى کشور پیش مى‌‏آید و در این خصوص تشکیل کمیسیون ویژه‌اى براى رسیدگى و تهیه گزارش ضرورت پیدا مى‏‌کند، به پیشنهاد حداقل 15 نفر از نمایندگان و تصویب مجلس، این کمیسیون تشکیل مى‌شود.»








کمیسیون ویژه‌ بررسی توافق هسته‌ای تشکیل می‌شود تا ابعاد حقوقی، فنی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی موضوع را بررسی کند

وی ادامه داد: از این رو بنده به همراه 19 نفر از نمایندگان پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه‌ بررسی توافق هسته‌ای را مطرح کردیم که به تصویب نمایندگان رسید.


عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، درباره نحوه انتخاب اعضای این کمیسیون نیز، گفت: در ادامه این ماده تصریح شده است که «اعضاى کمیسیون ویژه که پانزده نفر خواهند بود، مستقیما در جلسه علنى توسط نمایندگان با رأى مخفى و اکثریت نسبى انتخاب خواهند شد.»


نماینده مردم قم در مجلس، اضافه کرد: انتخاب اعضای هیئت رئیسه کمیسیون ویژه همانند دیگر کمیسیون‌هاست و در اولین جلسه کمیسیون انجام می‌شود.


وی با بیان اینکه «توافق هسته‌ای را باید از دو جهت سیاسی و فنی بررسی کرد»، گفت: موضوع توافق هسته‌ای که مسئله ملی و فارغ از جریان‌های سیاسی و خطی است و نباید اجازه دهیم این موضوع جریانی بشود؛ از این رو تلاش داریم که از فراکسیون‌ها و جریان‌های مختلف سیاسی در این کمیسیون حضور داشته باشند.








ما در کمیسیون ویژه و در بررسی توافق هسته‌ای نمی‌توانیم پیشنهادی بدهیم و تنها باید به توافق بله یا خیر بگوییم

امیرآبادی ادامه داد: نکته دیگری که باید در بررسی توافق هسته‌ای لحاظ شود این است که بعد فنی توافق هسته‌ای به دقت مورد بررسی قرار گیرد، از این رو باید نمایندگانی در این کمیسیون حضور داشته باشند که در موضوع هسته‌ای تخصص داشته، تفکر تند نداشته و فراجناحی باشند.


این نماینده اصولگرای مجلس خاطرنشان کرد: باید از بین حدود 290 نماینده، 15 نماینده برای عضویت در این کمیسیون انتخاب شوند تا با نگاه منافع ملی و فراجناحی موضوع هسته‌ای را بررسی کنیم، البته تشکیل کمیسیون ویژه به این معنا نیست که از سایر نمایندگان یا کمیسیون‌ها سلب اختیار شود.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در این حال افزود: در مواردی که دولت لایحه‌ای به مجلس می‌دهد تا طرحی مورد بررسی قرار می‌گیرد، نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی و صحن علنی مجلس می‌توانند آن را تغییر بدهند و پیشنهادهای خود را اضافه کنند؛ اما در موضوع بررسی برجام این موضوع مطرح نیست و ما تنها می‌توانیم بله یا خیر بگوییم.


به گفته امیرآبادی فراهانی، این کمیسیون تشکیل می‌شود تا ابعاد حقوقی، فنی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی موضوع را بررسی کند و بعد اعلام کند این توافق و برنامه جامع اقدام مشترک به نفع کشور است و آن را تأیید کند یا بالعکس.


عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، خاطرنشان کرد: ما در کمیسیون ویژه و در بررسی توافق هسته‌ای نمی‌توانیم پیشنهادی بدهیم یا خطی را کم و زیاد کنیم، بنابراین باید در این کمیسیون همه فکرها و تخصص‌ها جمع شوند.


امیرآبادی در پاسخ به این سؤال که «کمیسیون ویژه گزارش بررسی برجام را به صحن علنی مجلس ارائه می‌کند یا به شورای عالی امنیت ملی؟»، گفت: طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، کمیسیون‌ها باید گزارش‌های خود را به صحن مجلس ارائه کنند و بر اساس اصل 77 و 125 قانون اساسی «عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، قراردادها و موافقت‏‌نامه‏‌های‏ بین‏‌المللی‏ باید به‏ تصویب‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برسد».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب