حمایت شهرداری از کسب و کارهای نوین و استارت آپها
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شهرنوشت، سید محمدعلی افشانی در حاشیه بازدید از شرکت شتاب دهنده پرسیس ژن، کارخانه نوآوری و مرکز نوآوری دانشگاه شریف در جمع خبرنگاران گفت: بحث شهر هوشمند یکی از موضوعاتی بود که در شورای شهر مطرح کردم و لازمه تحقق آن استفاده از دانش و تکنولوژی روز دنیا است.
وی ادامه داد: با توجه به موفقیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راه اندازی شرکتهای دانش بنیان و تجاری سازی محصولات، جلسهای را با معاون علمی و فناوری برگزار کردیم و طبق آن قرار شد به صورت مشترک در تهران به ویژه در محلات کم برخوردار سوله، زمین یا ساختمانهای قدیمی مورد توافق را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار دهیم.
شهردار تهران هدف از این اقدام را ایجاد اشتغال، حیات و جنبش و تحرک در شهر به ویژه در مناطق محروم معرفی کرد و گفت: همکاری با شرکتهای دانش بنیان و ایجاد شهر هوشمند موجب میشود تا سرمایه اصلی کشور که جوانان هستند ماندگار شوند و با استفاده از دانش خود به عاملی برای توسعه کشور تبدیل شوند. ضمن اینکه این امر به صرفه جویی در صادرات ارز و افزایش تولیدات داخلی میانجامد.
افشانی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد واردات واگن مترو عنوان کرد: قرار بود دو شرکت اروپایی قیمت بدهند که در نهایت این اتفاق نیفتاد و در آخر شرکت مشترک ایران و چین مسئولیت کار را بر عهده گرفت. البته این مشارکت هم برخلاف گذشته که فقط 25 درصد از واگنها داخلی سازی میشد، قرار است به ۵۵ درصد افزایش پیدا کند، که در این شرایط حتی میتوان گفت که بحث واردات هم مطرح نیست.
افشانی با اشاره به جو سازیهای نادرست در برخی رسانه ها هم گفت: مباحثی که در این خصوص مطرح میشود با نیت و هدف سوء است چرا که برخی دیدهاند، به واسطه بومی سازی دیگر نمیتوانند واردات انجام بدهند.
وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان چه سودی برای شهرداری تهران دارد، گفت: تجاری سازی یک اختراع ورود آن به بازار نیاز به بازه زمانی طولانی دارد، در این شرایط شهرداری درصدد است امکاناتی را در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار دهد و در مقابل درصدی از سود شرکت ها برای شهرداری باشد. نکته مهم این است که از آن جا که جوانان در ابتدای کار سرمایه ندارند، مدیریت شهری سود خود را در مرحله تولید دریافت میکند.
شهردار تهران اظهار کرد: البته سود اصلی برای شهرداری تهران از حضور در چنین پروژههایی ماندگاری جوانان و بازگشت حیات به بافتهای فرسوده و ناکارآمد است.
انتهای پیام/